Πέμπτη, 1 Μαΐου 2008

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν.Α. "Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" - ΑΘΗΝΑ 10/4/2008

Χτες, ημέρα Τετάρτη 09/4/08, μετά από 4μηνη καθυστέρηση, κατατέθησαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλόμενες από εφημερίες-υπερωρίες αμοιβές του μηνός Ιανουαρίου. Ως ένδειξη καλής θέλησης δεν θα προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας, αναμένοντας την καταβολή των δεδουλευμένων του Φεβρουαρίου στις αρχές του τρίτου δεκαήμερου του Απριλίου.Σε διαφορετική περίπτωση οι κινητοποιήσεις θα είναι άμεσες και δυναμικές, σύννομες με τα δικαιώματά μας, τόσο ως Ν.Π.Δ.Δ . όσο και ως Ν.Π.Ι.Δ.
Εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους, που στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας παραμένουν απλήρωτοι, μέχρι και σήμερα. Τους παρακινούμε να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς {π.χ. υπογραφή συγκατάβασης για εκτέλεση εφημερίων-υπερωριών τριμήνου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου προκειμένου να πληρωθούν} ή άλλες κεντρικές ή και δικαστικές πιέσεις. Θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις για την από κοινού προάσπιση των δικαιωμάτων μας, με την απόθεση εις τον κάλαθο των αχρήστων της πρότασης Αβραμόπουλου και την παρεμπόδιση της υπογραφής της συλλογικής σύμβασης εργασίας από τους ξεπουλημένους τσουκαλολαοποδίσκους και σια, με διαρκή συμμετοχή και αδιάκοπη προσπάθεια αρχής γενομένης από την αυριανή πανελλαδική συγκέντρωση-διαμαρτυρία στο υπουργείο υγείας. Υπουργέ και συν αυτώ μόλις ξεκινήσαμε. Δεν μας θολώνουν το τοπίο οι κουτοπόνηρες πρακτικές και μεθοδεύσεις που εσείς και οι σύμμαχοί σας στα υποτίθεται αντιπροσωπευτικά όργανά μας ασκείτε.See you soon to know us better….

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» 10/4/2008

Καταγγέλουμε την πλειοψηφία της ηγεσίας Δ.Σ. Ε.Ι.ΝΑΠ-Ο.Ε.Ν.Γ.Ε που διαπραγματεύονται με το Υπουργείο Υγείας την κατάπτυστη πρόταση Αβραμόπουλου για την συλλογική σύμβαση εργασίας.
Δεν τους εξουσιοδοτούμε για περαιτέρω ενέργειες ως εκπροσώπους μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1. Δωρεάν δημόσια υγεία για όλους
2. Αύξηση των προβλεπόμενων κονδυλίων για την δημόσια υγεία.
3. Οικονομική εξυγίανση των νοσοκομείων και αλλων οργανισμών υγείας
- πάταξη εισφοροδιαφυγής
- αποδέσμευση από φαρμακευτικές εταιρείες
- όχι στις υπερτιμολογήσεις υλικών-πράξεων
- όχι στην ανάθεση έργων, ανεξαρτήτως κόστους, αλλά διενέργεια αξιοκρατικών διαγωνισμών σε όλες τις δομές του Ε.Σ.Υ.
- οχι στις προμήθειες
- οχι στο φακελάκι
4. Έναρξη σοβαρού εκπαιδευτικού έργου για όλους τους γιατρούς του δημοσίου.
5. Κατώτερο μισθό πρωτοδιοριζόμενου ειδικευόμενου γιατρού 1600 euro με αντίστοιχη προσαρμογή ανά βαθμίδα.
6. Μείωση ωραρίου εργασίας, 6ώρο, πενθήμερο, ρεπο μετά από εφημερία-υπερωρία σε αργία, μία εφημερία την εβδομάδα, χωρίς ελαστικοποίηση των σχέσεων εργάσιας.
7. Αύξηση μισθολογίου για τις εφημερίες-υπερωρίες
8. Υπολογισμός συνόλου εφημεριών ως συντάξιμος χρονος.
9. Αυτόματη χρονοεξέλιξη αποδοχών ανεξαρτήτως βαθμού.
10. Αφορολόγητο επίδομα βιβλιοθήκης.
11. Επανεξέταση πολυδιευθυντικού.
- υπο συζήτηση τα σημεία V-VI
- δυνατότητα επιλογής,σε ότι αφορά το σημείο VII
- αδιαπραγμάτευτη η εξαίρεση του σαθρού σημείου IX (γιατροί ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΚΥΡΟΥΣ;;;; ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ή ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΈΩΣ 3% ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.;;;;;;;;;;;;;;;;)
12. Άμεσες προσλήψεις επιμελητών Ε.Σ.Υ. με εγγραφή στον προϋπολογισμό και άμεσες προκηρύξεις νέων θέσεων ειδικευομένων.
Όχι στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
13. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού-παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.
14. Πρακτική εφαρμογή των νόμων για τα αστικού τύπου κέντρα υγείας και για το θεσμό του οικογενειακού γιατρού,που οδηγούν στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και συμβάλλουν στην αναβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης.
15. Βελτίωση υπαρχόντων αλλά και δημιουργία νέων Μ.Ε.Θ., καθώς επίσης και αναδιοργάνωση του Ε.Κ.Α.Β. στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια.
16. Επάνδρωση και εξοπλισμός των επαρχιακών νοσοκομείων για ουσιαστική αναβάθμιση των παροχών υγείας.
17. ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΑ.
18. Άμεση διακοπή εφαρμογής των νόμων Ρέππα και Σιούφα και απόσυρση του νόμου Πετραλιά για το ασφαλιστικό.

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική κινητοποίηση αύριο Παρασκευή 11-4- 08 και ώρα 12:00 στο Υπουργείο Υγείας
Συμμετέχουμε στην 4ωρη στάση εργασίας της Ε.Ι.Ν.Α.Π 11:00-15:00

Αρχή της πανελλαδικής κινητοποίησης αποτελεί η αυριανή μέρα. Ως ότου δικαιωθεί ο τίμιος γιατρός ως προς το σημαντικό λειτουργημά του και ως ότου ανανήψει το Ε.Σ.Υ…………
ΑΘΗΝΑ 10/4/08