Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008

Απόφαση γενικής συνέλευσης Ερυθρού 10/11

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Ιατρών ΕΡΥΘΡΟΥ

10/11/08

Η Γενική Συνέλευση ιατρών ΝΕΕΣ τονίζει ότι είναι πανθομολογούμενο το συμπέρασμα πως ό,τι έχει κερδηθεί κερδήθηκε από τους ίδιους τους γιατρούς, από τις συνελεύσεις τους. Οι ίδιοι οι γιατροί μπορούν να διασφαλίσουν ότι μέχρι τώρα κέρδισαν και να διεκδικήσουν παραπάνω συνεχίζοντας τον αγώνα. Η χρεωκοπία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας είναι δεδομένη και οι «αποφάσεις» της δεν πρέπει να θεωρούνται δεσμευτικές για κανέναν.

Η συνάντηση της Τετάρτης 12/11/08 μεταξύ του Υπουργού Υγείας και της Διαπραγματευτικής Ομάδας απαιτούμε να είναι πραγματικά διαπραγματευτικής φύσης και όχι <<τεχνικής>> και αυτό θα το διασφαλίσουμε με την συνέχιση της κινητοποίησης μας

Η απόφαση που πήρε το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ κατά πλειοψηφία ήταν απαράδεκτη από κάθε άποψη.

· ήταν συντεχνιακή, αφού το μόνο ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση της στήριξης του υπό κατάρρευση δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας θα ήταν η ύπαρξη ασφαλιστικής δικλείδας για τις προσλήψεις του 2009. Η μη ύπαρξη τέτοιας ασφαλιστικής δικλείδας στην υπό υπογραφή συλλογική
σύμβαση (η πρόταση του Υπουργού επικαλείται "τεχνικούς λόγους" για την ανυπαρξία ολόκληρου του αντίστοιχου κονδυλίου στον προϋπολογισμό του 2009 και το μεταθέτει ως υπόσχεση πλέον, στον προϋπολογισμό του 2010) μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι περιβόητες προσλήψεις, θα αποτελέσουν για
πολλοστή φορά
μια υπόσχεση που δεν θα πραγματοποιηθεί. Η απόφαση λοιπόν του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, αποτελεί ματαίωση όποιας ελπίδας και προοπτικής για τους νεότερους συναδέλφους και το ίδιο το γηράσκον ΕΣΥ, πλήρη απαξίωση των συναδέλφων, που θα συνεχίσουν να εξοντώνονται με προγράμματα 8, 12, 15, ακόμα και 30 εφημεριών το μήνα, αλλά και πλήρη απαξίωση της προσδοκίας των πολιτών για υψηλής ποιότητας δημόσια περίθαλψη.

· ήταν αντιδημοκρατική, γιατί προκήρυξε μονομερώς και από τα πάνω την αναστολή των κινητοποιήσεων χωρίς πρώτα να ακουστεί η γνώμη των συνελεύσεων νοσοκομείων και ενώσεων. Καταγγέλλεται η στάση όσων μελών του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ που, χωρίς τέτοια εξουσιοδότηση δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί συμφώνησαν με το υπουργείο, και η στάση όσων μελών του ΓΣ με τη σιωπή τους κατέστησαν συνένοχοι των προηγουμένων.

· ήταν λάθος επί της ουσίας, γιατί η τελευταία πρόταση του υπουργείου έπρεπε να μην γίνει αποδεκτή προς υπογραφή. Καμμία πρόταση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, εκτός εάν:

Α. Κατοχυρώνει ότι και οι 2000 προσλήψεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009 στα τμήματα που πραγματικά τις χρειάζονται, ώστε από την 1-7-09 και μετά να μην υπάρχει κανένας γιατρός στη χώρα (ειδικός ή ειδικευόμενος) που να αναγκάζεται να κάνει πάνω από 7 εφημερίες τον μήνα. Περιέχει ρητή δέσμευση ότι οι υπόλοιπες προσλήψεις που χρειάζεται να γίνουν ώστε να γίνει πραγματικότητα η 1 εφημερία/εβδομάδα θα γίνουν εντός του 2010, και ρήτρα όπου θα αναφέρεται ότι η μη υλοποίηση των προσλήψεων αίρει την ισχύ της κλαδικής σύμβασης.

Β. Κατοχυρώνει ότι καμία από αυτές τις προσλήψεις δεν θα αφορά θέση επικουρικού, αλλά όλες οι νέες προσλήψεις ειδικευμένων θα αφορούν οργανικές θέσεις επιμελητών Β΄.

Γ. Εμπεριέχει περαιτέρω μισθολογικές αυξήσεις, όσο το δυνατόν πιο κοντά στα αιτήματα του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ. Η κίνηση τουΥπουργείου να προσθέσει 50 Ευρώ στο νοσοκομειακό επίδομα των ειδικευόμενων δείχνει ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω αυξήσεων, ιδιαίτερα για τις χαμηλότερες βαθμίδες.

Δ. Κατοχύρωση της άμεσης υλοποίησης του «πολυδιευθυντικού» σύμφωνα με τις αποφάσεις του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ (διαδικασία αξιολόγησης για ατομική εξέλιξη όλων των σημερινών αναπληρωτών μέσα στο 2009 με προοπτική την πλήρη κατάργηση της μεταβατικής βαθμίδας του αναπληρωτή, ώστε στο μέλλον η ατομική εξέλιξη να γίνεται κατευθείαν από τον βαθμό του Α΄ σε αυτόν του διευθυντή – εκλογή του συντονιστή με δημοκρατική διαδικασία).

Αποφασίζουμε ότι:

=Δεν αναστέλλουμε την κινητοποίηση που έχουμε εξαγγείλει. Καλούμε τους Διευθυντές των τμημάτων και την Διοίκηση του Νοσοκομείου να ενημερώσουν το Υπουργείο Υγείας για την έλλειψη εφημερευόντων στο Νοσοκομείο . Το Υπουργείο Υγείας είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την μη επίλυση του προβλήματος μέχρι σήμερα.

=Σε περίπτωση που διοικητικός προιστάμενος τοποθετήσει τα ονόματά μας σε προγράμματα εφημεριών, παρά την ενυπόγραφη άρνησή μας να εργαστούμε πέραν του νόμιμου χρόνου εργασίας, τονίζουμε κάτι τέτοιο επισύει ποινικές, αστικές και οικονομικές κυρώσεις για τον διατάξαντα, θα καταθέσουμε έγγραφες αναφορές (είναι είδη έτοιμες από τους νομικούς συμβούλους του Συντονιστικού).

=Αύριο 11/10/2008 προχωράμε σε αποχή από όλες τις τακτικές ιατρικές πράξεις. Θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση στο αμφιθέατρο και στην συνέχεια θα διανέμουμε ενημερωτικό έντυπο στους ασθενείς και στους συνοδούς τους.

=Την ΤΕΤΑΡΤΗ 12/11/08 συμμετέχουμε στη στάση εργασίας (από 9.00π.μ.) και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 10.00, , που είναι η ώρα κατά την οποία θα συναντηθεί η διαπραγματευτική ομάδα με τον Υπουργό Υγείας.

Νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 13/11/08

Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του συντονιστικού γενικών συνελεύσεων γιατρών νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά

Δευτέρα 10/11/2008, μετά και τις σημερινές μαζικές νοσοκομειακές συνελεύσεις.

Όσον αφορά τη συλλογική σύμβαση ΟΕΝΓΕ – υπουργείου Υγείας και με αιχμή την αναγκαιότητα συγκεκριμένης δέσμευσης από το υπουργείο για:
Τις προσλήψεις (κατοχύρωση ότι και οι 2000 προσλήψεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009 στα τμήματα που πραγματικά τις χρειάζονται, ώστε από την 1-7-09 και μετά να μην υπάρχει κανένας γιατρός στη χώρα -ειδικός ή ειδικευόμενος- που να αναγκάζεται να κάνει πάνω από 7 εφημερίες τον μήνα και επίσης κατοχύρωση ότι καμία από αυτές τις προσλήψεις δεν θα αφορά θέση επικουρικού, αλλά όλες οι νέες προσλήψεις ειδικευμένων θα αφορούν οργανικές θέσεις επιμελητών Β΄).
Την εξέλιξη (κατοχύρωση της άμεσης υλοποίησης του «πολυδιευθυντικού» σύμφωνα με τις αποφάσεις του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ -διαδικασία αξιολόγησης για ατομική εξέλιξη όλων των σημερινών αναπληρωτών μέσα στο 2009 με προοπτική την πλήρη κατάργηση της μεταβατικής βαθμίδας του αναπληρωτή, ώστε στο μέλλον η ατομική εξέλιξη να γίνεται κατευθείαν από τον βαθμό του Α΄ σε αυτόν του διευθυντή – εκλογή του συντονιστή με δημοκρατική διαδικασία).
Το μισθολογικό των χαμηλότερων βαθμίδων (περαιτέρω μισθολογικές αυξήσεις, όσο το δυνατόν πιο κοντά στα αιτήματα του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ).
Ζητάμε η συνάντηση διαπραγματευτικής ομάδας της ΟΕΝΓΕ – υπουργείου Υγείας που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 12/11/2008 να έχει ουσιαστικό χαρακτήρα, ώστε το υπουργείο Υγείας να δώσει τις παραπάνω δεσμεύσεις.
Για το λόγο αυτό οι κινητοποιήσεις των νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά που συμμετέχουν στο συντονιστικό συνεχίζονται τουλάχιστον ως και την Τετάρτη 12/11/2008. Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς Αθήνας και Πειραιά σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας της Τετάρτης 12/11 και σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 10:00πμ.

Απόφαση γενικής συνέλευσης ΓΝ Νίκαιας

Απόφαση γενικής συνέλευσης γιατρών Γ. Ν. Νίκαιας-Πειραιά

Νίκαια, 10/11/2008

Η γενική συνέλευση ήταν η μαζικότερη όλων από 2/10 έως και σήμερα.
Η απόφαση υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία.

Η γενική συνέλευση υιοθετεί την πρόταση του συντονιστικού συνελεύσεων νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά όπως αυτή διατυπώθηκε στις 7/11/2008. Συγκεκριμένα:

Η απόφαση της πλειοψηφίας του γενικού συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ (5/11/2008) ήταν λάθος γιατί δεν έπρεπε να κηρύξει μονομερώς και από τα πάνω αναστολή των κινητοποιήσεων. Οι κινητοποιήσεις έπρεπε να συνεχιστούν, να υπάρξει νέα αντιπρόταση της ΟΕΝΓΕ προς το υπουργείο Υγείας η οποία να απαιτεί:

Α. Βελτίωση του μισθολογικού στη συλλογική σύμβαση όσο το δυνατόν πιο κοντά στα αιτήματα του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ, ιδιαίτερα για τους ειδικευόμενους γιατρούς.

Β. Κατοχύρωση ότι και οι 2000 προσλήψεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009 στα τμήματα που πραγματικά τις χρειάζονται, ώστε από την 1-7-09 και μετά να μην υπάρχει κανένας γιατρός στη χώρα (ειδικός ή ειδικευόμενος) που να αναγκάζεται να κάνει πάνω από 7 εφημερίες τον μήνα.

Γ. . Κατοχύρωση ότι καμία από αυτές τις προσλήψεις δεν θα αφορά θέση επικουρικού, αλλά όλες οι νέες προσλήψεις ειδικευμένων θα αφορούν οργανικές θέσεις επιμελητών Β΄.

Δ. Κατοχύρωση της άμεσης υλοποίησης του «πολυδιευθυντικού» σύμφωνα με τις αποφάσεις του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ (διαδικασία αξιολόγησης για ατομική εξέλιξη όλων των σημερινών αναπληρωτών μέσα στο 2009 με προοπτική την πλήρη κατάργηση της μεταβατικής βαθμίδας του αναπληρωτή, ώστε στο μέλλον η ατομική εξέλιξη να γίνεται κατευθείαν από τον βαθμό του Α΄ σε αυτόν του διευθυντή – εκλογή του συντονιστή με δημοκρατική διαδικασία).

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τώρα είναι πανθομολογούμενο το συμπέρασμα πως ό,τι έχει κερδηθεί κερδήθηκε από τους ίδιους τους γιατρούς, από τις συνελεύσεις τους. Οι ίδιοι οι γιατροί μπορούν να κερδίσουν και τα παραπάνω συνεχίζοντας τον αγώνα τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη 12/11/2008 που θα γίνει η νέα συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας της ΟΕΝΓΕ με το υπουργείο Υγείας. Απαίτησή μας είναι δέσμευση του υπουργείου Υγείας στα παραπάνω, και με την έννοια αυτή ζητάμε και η συνάντηση αυτή να έχει χαρακτήρα διαπραγματευτικό και όχι απλώς τεχνικό.

Με βάση τα παραπάνω δίνουμε προγράμματα εφημερευόντων μόνο μέχρι και την Πέμπτη 13/11/2008. Καλούμε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς Αθήνας και Πειραιά να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας (ήδη υπάρχει τυπική κάλυψη από την ΕΓ της ΟΕΝΓΕ) και σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 10:00 πμ.

Όσον αφορά στα δραματικά τοπικά προβλήματα του νοσοκομείου με πρώτο και κύριο τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι κοινή διαπίστωση (μετά και την μαζικότατη συνέλευση όλου του προσωπικού του νοσοκομείου που προηγήθηκε αυτής των γιατρών) η αναγκαιότητα αποφασιστικού αγώνα για λύσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν από τη μία 292 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού που παραμένουν κενές, όλες οι υπηρεσίες του νοσοκομείου παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού και από την άλλη δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο κυβερνητικό μέτρο που να δείχνει πως θα βελτιωθεί η κατάσταση στο ορατό μέλλον. Η δέσμευση για πρόσληψη μόνο 7 τραυματιοφορέων που διατύπωσε το υπουργείο Υγείας ούτε καν ως «ασπιρίνη» δεν μπορεί να λειτουργήσει από τη στιγμή που σήμερα λειτουργούν μόνο 5 από τις 12 χειρουργικές αίθουσες (κι αυτές με το ζόρι), που υπάρχουν βάρδιες στις κλινικές με 2 ή ακόμα και με 1 νοσηλευτή για 30 ή 40 ασθενείς, που καθυστερεί λόγω έλλειψης προσωπικού 4,5 χρόνια η μεταφορά των Επειγόντων και των ακτινοδιαγνωστικών στο νέο κτήριο, που τα εργαστήρια αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του νοσοκομείου δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες. Οι αρμόδιοι είχαν ενημερωθεί έγκαιρα και επίσημα εδώ και πολλούς μήνες για τους κινδύνους που δημιουργούνται από αυτές τις ελλείψεις.

Χαιρετίζουμε τη μαζικότατη συσπείρωση όλου του προσωπικού του νοσοκομείου στη σημερινή πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων. Είναι σχεδόν ομόθυμη η θέληση να τονιστεί ότι οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν κάνουν για τις κινητοποιήσεις αλλά αναγκάζονται να κάνουν κινητοποιήσεις για να δοθούν συγκεκριμένες λύσεις. Για αυτό θα αποφασίζουν κάθε μέρα τη συνέχεια για την επόμενη μέρα, ανάλογα με την ανταπόκριση που θα υπάρξει από την κυβέρνηση.
Με βάση τα παραπάνω για την διεκδίκηση άμεσων λύσεων στα προβλήματα του νοσοκομείου αποφασίσαμε να εξαγγείλουμε για αύριο Τρίτη 11/11/2008:
- συγκέντρωση όλων στο προαύλιο του νοσοκομείου και στη συνέχεια στο αμφιθέατρο από τις 8:00 πμ.
- κλείσιμο της γενικής εφημερίας του νοσοκομείου από τις 8:00 πμ έως τις 12 το μεσημέρι. Ήδη όλοι οι αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί εγγράφως ώστε να φροντίσουν για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών από άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία.
- Νέα συνέλευση όλου του προσωπικού στις 12:30 αύριο για τη συνέχιση του αγώνα.

Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ
7/11/2008


Συνήλθε σήμερα το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Γιατρών Αθήνας και Πειραιά. Συμμετείχαν εκπρόσωποι συνελεύσεων από τα ακόλουθα Νοσοκομεία: Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Ερυθρός, Αττικόν, Παίδων Αγία Σοφία, Θριάσιο, Πατησίων, 1ο ΙΚΑ, Κρατικό Αθήνας, ΚΑΤ, Ιπποκράτειο, Λαϊκό, Παίδων Πεντέλης, Δρομοκαϊτειο και από τη συνέλευση ειδικευομένων του ΣΝ 401. Συμμετείχε επίσης εκπρόσωπος από τη συνέλευση του Γεν. Νοσ. Λιβαδιάς.
Στα παραπάνω νοσοκομεία έχουν γίνει μαζικές συνελεύσεις γιατρών, μετά τη συνεδρίαση του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ (5/11/08) και έως τις 7/11/08.
Το συντονιστικό, στη λογική της προηγούμενής του ανακοίνωσης λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις των νοσοκομειακών συνελεύσεων εκτιμά ότι:
1. Η απόφαση που πήρε το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ κατά πλειοψηφία ήταν απαράδεκτη από κάθε άποψη.
· ήταν συντεχνιακή, αφού το μόνο ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση της στήριξης του υπό κατάρρευση δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας θα ήταν η ύπαρξη ασφαλιστικής δικλείδας για τις προσλήψεις του 2009. Η μη ύπαρξη τέτοιας ασφαλιστικής δικλείδας στην υπό υπογραφή συλλογικήσύμβαση (η πρόταση του Υπουργού επικαλείται "τεχνικούς λόγους" για την ανυπαρξία ολόκληρου του αντίστοιχου κονδυλίου στον προϋπολογισμό του 2009 και το μεταθέτει ως υπόσχεση πλέον, στον προϋπολογισμό του 2010) μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι περιβόητες προσλήψεις, θα αποτελέσουν γιαπολλοστή φορά μια υπόσχεση που δεν θα πραγματοποιηθεί. Η απόφαση λοιπόν του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, αποτελεί ματαίωση όποιας ελπίδας και προοπτικής για τους νεότερους συναδέλφους και το ίδιο το γηράσκον ΕΣΥ, πλήρη απαξίωση των συναδέλφων, κυρίως της επαρχίας, που θα συνεχίσουν να εξοντώνονται με προγράμματα 8, 12, 15, ακόμα και 30 εφημεριών το μήνα, αλλά και πλήρη απαξίωση της προσδοκίας των πολιτών για υψηλής ποιότητας δημόσια περίθαλψη.
· ήταν αντιδημοκρατική, γιατί προκήρυξε μονομερώς και από τα πάνω την αναστολή των κινητοποιήσεων χωρίς πρώτα να ακουστεί η γνώμη των συνελεύσεων νοσοκομείων και ενώσεων. Καταγγέλλεται η στάση του προέδρου και αντιπροέδρου της ΟΕΝΓΕ που, χωρίς τέτοια εξουσιοδότηση δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί συμφώνησαν με το υπουργείο, και η στάση όσων μελών του ΓΣ με τη σιωπή τους κατέστησαν συνένοχοι των προηγουμένων.
· ήταν λάθος επί της ουσίας, γιατί η τελευταία πρόταση του υπουργείου έπρεπε να μην γίνει αποδεκτή προς υπογραφή. Καμμία πρόταση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, εκτός εάν:
Α. Κατοχυρώνει ότι και οι 2000 προσλήψεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009 στα τμήματα που πραγματικά τις χρειάζονται, ώστε από την 1-7-09 και μετά να μην υπάρχει κανένας γιατρός στη χώρα (ειδικός ή ειδικευόμενος) που να αναγκάζεται να κάνει πάνω από 7 εφημερίες τον μήνα. Περιέχει ρητή δέσμευση ότι οι υπόλοιπες προσλήψεις που χρειάζεται να γίνουν ώστε να γίνει πραγματικότητα η 1 εφημερία/εβδομάδα θα γίνουν εντός του 2010, και ρήτρα όπου θα αναφέρεται ότι η μη υλοποίηση των προσλήψεων αίρει την ισχύ της κλαδικής σύμβασης.
Β. Κατοχυρώνει ότι καμία από αυτές τις προσλήψεις δεν θα αφορά θέση επικουρικού, αλλά όλες οι νέες προσλήψεις ειδικευμένων θα αφορούν οργανικές θέσεις επιμελητών Β΄.
Γ. Εμπεριέχει περαιτέρω μισθολογικές αυξήσεις, όσο το δυνατόν πιο κοντά στα αιτήματα του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ. Η κίνηση τουΥπουργείου να προσθέσει 50 Ευρώ στο νοσοκομειακό επίδομα των ειδικευόμενων δείχνει ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω αυξήσεων, ιδιαίτερα για τις χαμηλότερες βαθμίδες.
Δ. Κατοχύρωση της άμεσης υλοποίησης του «πολυδιευθυντικού» σύμφωνα με τις αποφάσεις του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ (διαδικασία αξιολόγησης για ατομική εξέλιξη όλων των σημερινών αναπληρωτών μέσα στο 2009 με προοπτική την πλήρη κατάργηση της μεταβατικής βαθμίδας του αναπληρωτή, ώστε στο μέλλον η ατομική εξέλιξη να γίνεται κατευθείαν από τον βαθμό του Α΄ σε αυτόν του διευθυντή – εκλογή του συντονιστή με δημοκρατική διαδικασία).
2. Το συντονιστικό υπενθυμίζει ότι μέχρι τώρα είναι πανθομολογούμενο το συμπέρασμα πως ό,τι έχει κερδηθεί κερδήθηκε από τους ίδιους τους γιατρούς, από τις συνελεύσεις τους. Οι ίδιοι οι γιατροί μπορούν να κερδίσουν και τα παραπάνω συνεχίζοντας τον αγώνα. Η χρεωκοπία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας είναι δεδομένη και οι «αποφάσεις» της δεν πρέπει να θεωρούνται δεσμευτικές για κανέναν.
3. Το συντονιστικό καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά και όλης της χώρας, να συνεχίσουν τον αγώνα. Καλύπτει τις αποφάσεις των νοσοκομειακών συνελεύσεων που αποφασίζουν απόσυρση των εφημερευόντων άμεσα από τώρα ή από τις επόμενες μέρες. Οι ασθενείς μπορούν να κατευθύνονται σε νοσοκομεία που δε συμμετέχουν στην κινητοποίηση.Λαμβάνει πρακτικά νομικά μέτρα για την στήριξη των αποφάσεων αυτών. Στα νοσοκομεία που έχουν συνελεύσεις την Δευτέρα 10-11 και Τρίτη 11-11 προτείνει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς επίκειται νέα συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας της ΟΕΝΓΕ με το υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 12-11 καιι όλα τα νοσοκομεία να κάνουν συνελεύσεις αμέσως μετά (Πέμπτη 13/11) για να εκτιμήσουν τις εξελίξεις.
4. Το συντονιστικό δηλώνει ότι οι εκπρόσωποί του στη διαπραγματευτική ομάδα της ΟΕΝΓΕ θα προχωρούν πλέον στην έκδοση ξεχωριστών ανακοινώσεων όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.
5. Καλεί τους γιατρούς σε στάση εργασίας την Τετάρτη 12-11-08 από τις 8 πμ και σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο υγείας στις 10πμ, ώρα που έχει κανονιστεί συνάντηση διαπραγματευτικής ομάδας ΟΕΝΓΕ – υπουργείου.
6. Νέα συνάντηση του συντονιστικού την Δευτέρα 10-11-08 στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ, οδός Μάρνη 30

Απόφαση ΓΣ νοσοκομείου Πατησίων

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν. ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Η Γενική Συνέλευση των Ιατρών του Νοσοκομείου μας συνεκτίμησε και αποφάσισε σήμερα τα εξής: Αρνούμαστε να εκποιήσουμε το παρόν και το μέλλον του ΕΣΥ, αλλά και των Γιατρών του, αποδεχόμενοι απλώς ευχολόγια προσλήψεων ιδιαίτερα από μια πολιτική ηγεσία που ελέγχεται για την αξιοπιστία της.Αρνούμαστε να εκχωρήσουμε ένα κεκτημένο εργασιακό δικαίωμα, -το 48ωρο και 56ωρο-, υποκύπτοντας στο δέλεαρ οποιασδήποτε μισθολογικής αύξησης.Αρνούμαστε τη λογική ότι υπάρχει ποσό έναντι του οποίου θα αποδεχτούμε τη διαιώνιση των τρομακτικών ελλείψεων προσωπικού των Νοσοκομείων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ασθενών αλλά και τη δική μας.Η οικονομική εξαθλίωσή που έχει επιφέρει η κυβερνητική οικονομική πολιτική στον κλάδο των Νοσοκομειακών Γιατρών δεν είναι ικανή ώστε να κάμψει το σθένος του αγώνα μας για την προάσπιση μιας πραγματικά Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας.
Απορρίπτουμε την πρόταση του Υπουργείου, μιας και υπολείπεται κατά πολύ από τις αποφάσεις του τελευταίου Συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ, τόσο σε οικονομικά και θεσμικά αιτήματα όσο κυρίως στο ζήτημα της απαλλαγής των Νοσοκομειακών Γιατρών από την εξοντωτική υπερεργασία.
Αρνούμαστε να αναστείλουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και εμμένουμε στην απόφασή μας ότι από το μήνα Νοέμβρη εφαρμόζουμε 48ωρο και 56ωρο ως μέγιστο χρόνο εργασίας σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία.
Για την αυτονοήτως προκύπτουσα αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου λόγω της ελλείψεως εφημερευόντων Ιατρών, η ευθύνη θα βαρύνει εξ ολοκλήρου την πολιτεία η οποία εδώ και χρόνια αρνείται να προβεί στις αναγκαίες προσλήψεις.
Καλούμε το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ πριν υπογράψει το τελικό κείμενο της Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στο οποίο ενδεχομένως να καταλήξει, να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία σε όλους τους Νοσοκομειακούς γιατρούς σε όλη την Ελλάδα για έγκριση ή απόρριψη.
Καλούμε τέλος το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ να ανακαλέσει την απόφαση της 5-11-2008 και να σεβαστεί τόσο τις αποφάσεις του Συνεδρίου του Ιούνη, όσο και των Γενικών Συνελεύσεων.