Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2008

Δελτίο Τύπου νοσοκομείου Αττικόν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9 - 10 – 2008
Στα πλαίσια της σημερινής πανελλαδικής "Ημέρας προάσπισης της Δημόσιας Υγείας", όλοι οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», πραγματοποιήσαμε ώρα 10 με 11 το πρωί Κλείσιμο της Κεντρικής Πύλης του Νοσοκομείου. Το Κλείσιμο της Κεντρικής Πύλης για 1 ώρα συμβολίζει το λουκέτο διαρκείας που επιδιώκει το Υπουργείο Υγείας να βάλει στο Αττικό.  Στη μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά αποφασίστηκε να ξανακλείσουμε την Κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου πάλι αύριο, Παρασκευή 10-10-2008, την ίδια ώρα, 10 με 11 το πρωί.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι για δεύτερη συνεχή εβδομάδα οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο «Αττικόν» βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις με επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων ιατρών και στάση εργασίας των ειδικευμένων ιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων. H λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και τακτικών χειρουργείων έχει αναβληθεί επ’ αόριστον, τακτικές εισαγωγές δεν γίνονται, ενώ έχουμε προχωρήσει και σε κλείσιμο του ταμείου των εξωτερικών ιατρείων και του γραφείου κίνησης.
Διαμαρτυρόμαστε για την πολιτική εγκατάλειψης του «Αττικού» Νοσοκομείου από το Υπουργείο Υγείας που εκφράζεται μέσα από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και από τις απλήρωτες εφημερίες-υπερωρίες του προσωπικού.
Διεκδικούμε:
         Υψηλής ποιότητας Δημόσια, Δωρεάν Περίθαλψη για όλους τους πολίτες και αύξηση της χρηματοδότησης για το Αττικό Νοσοκομείο, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του.
         Άμεσες, μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού με μόνιμη εργασιακή σχέση.
         Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των ιατρών Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2008 και των δεδουλευμένων υπερωριών του υπόλοιπου προσωπικού από τον Ιούνιο 2008. Άμεση υπογραφή επιπλέον κονδυλίου για την πληρωμή των εφημεριών και υπερωριών για το υπόλοιπο του 2008. Εγγραφή στον προϋπολογισμό του 2009 των απαραίτητων κονδυλίων για πληρωμή εφημεριών και υπερωριών του επόμενου έτους, που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη πραγματοποίησή τους.

Φωτογραφίες από κινητοποίηση στο νοσοκομείο Αττικόν 9/10/08

Απόφαση γενικής συνέλευσης Π.Γ.Ν. Αττικόν 7/10/08

Στην Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα σήμερα 7-10-2008, λαμβάνοντας υπόψιν ότι το νοσοκομείο βρίσκεται σε κινητοποιήσεις για δεύτερη συνεχή εβδομάδα - οι εργαζόμενοι από τις 25-9-2008 και οι γιατροί από τις 29-9-2008 - χωρίς να έχει υπάρξει ουσιαστική λύση στα αίτηματά μας από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, καθώς:

Α) οι γιατροί παραμένουμε απλήρωτοι για τις δεδουλευμένες εφημερίες Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2008

Β) οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού (νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού) καθιστούν επικίνδυνη τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους εργαζομένους

αποφασίσαμε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων διεκδικώντας:

Υψηλής ποιότητας Δημόσια, Δωρεάν Περίθαλψη για όλους τους πολίτες και αύξηση της χρηματοδότησης για το Αττικό Νοσοκομείο, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του.

Άμεσες, μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού με μόνιμη εργασιακή σχέση.

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των ιατρών Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2008. Άμεση υπογραφή επιπλέον κονδυλίου για την πληρωμή των εφημεριών των ιατρών για το 2008 ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Εγγραφή στον προϋπο-λογισμό του 2009 των απαραίτητων κονδυλίων για πληρωμή εφημεριών του επόμενου έτους, που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη πραγματοποίησή τους.

 

Για το σκοπό αυτό, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας αλλά με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην Υγεία:

Συνεχίζουμε την επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων καθόλο το πρωινό ωράριο και τη στάση εργασίας 10πμ με 2μμ των υπόλοιπων ιατρών μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων μας.

Συνεχίζουμε την αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και συμβολικό κλείσιμο του ταμείου των εξωτερικών ιατρείων και του γραφείου κίνησης καθημερινά μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων μας.

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας των Νοσοκομειακών Γιατρών την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 8 με 11 πμ με συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου μας.

 

Μετά και τη δημοσιοποίηση της απόφασης της 14ης ΓΣΟ του Ελεγκτικού Συνεδρίου (26/6/08), και εάν μέσα στον μήνα Οκτώβριο 2008 δεν υπάρξει ειλικρινής προσπάθεια από μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας για την επίλυση των προβλημάτων του «Αττικού» αλλά και για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τους νοσοκομειακούς γιατρούς που θα εναρμονίζεται με τις αποφάσεις του τελευταίου έκτακτου συνέδριου της ΟΕΝΓΕ (7/6/08), δηλαδή θα εμπεριέχει αυξήσεις των τακτικών αποδοχών στα 1600 ευρώ για τον ειδικευόμενο και αντίστοιχη κλιμάκωση στις παραπάνω βαθμίδες, πρωινό τακτικό ωράριο 6ωρο- 5ήμερο-30ωρο και το πολύ 1 εφημερία την εβδομάδα για όλους τους γιατρούς και 5.000 νέες προσλήψεις γιατρών, τότε για τον μήνα Νοέμβριο 2008 θα κατατεθούν προγράμματα εφημεριών με 2 εφημερίες για κάθε ειδικό και 4 για κάθε ειδικευόμενο. Δεν θα γίνει καμία περικοπή στην ασφαλή σύνθεση εφημερίας κάθε ημέρας, αλλά το πρόγραμμα θα καταρτιστεί ως την ημέρα που θα επαρκέσει ο προβλεπόμενος αριθμός των εφημεριών ανά ιατρό (περίπου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου). Για την αυτονοήτως προκύπτουσα αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά, η ευθύνη θα βαρύνει εξολοκλήρου την πολιτεία.

 

Η Γενική Συνέλευση Γιατρών του ΠΓΝ «Αττικόν»