Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008

Απόφαση Γ.Σ. Συνέλευσης Εργαζόμενων ΠΓΝ "ΑΤΤΙΚΟΝ"

Ξανακλείνει η γενική εφημερία του ΠΓΝ "Αττικόν"
την Παρασκευή 24/10 και τη Δευτέρα 27/10/2008

Παρότι όλοι οι εργαζόμενοι του ΠΓΝ «Αττικόν», γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί, παρασκευαστές, τραυματιοφορείς, διοικητικοί, βρισκόμαστε ήδη στην 4η εβδομάδα, το Υπουργείο Υγείας αδιαφορεί για την άμεση επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου. Διαμηνύουμε στον Υπ. Υγείας κ.Αβραμόπουλο ότι είναι πολιτικά υπεύθυνος για τις απλήρωτες εφημερίες-υπερωρίες των εργαζομένων και για την υπολειτουργία του νοσοκομείου και ποινικά υπεύθυνος για τις επιπτώσεις των χρόνιων ελλείψεων προσωπικού στην ασφάλεια και την υγεία των ασθενών.
Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασθενών, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους πολίτες ότι και η Γενική Εφημερία της Παρασκευής 24-10-2008 και της Δευτέρα 27-10-2008 ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί. Οι ασθενείς παρακαλούνται να καταφεύγουν στα υπόλοιπα εφημερεύοντα νοσοκομεία της ίδιας ημέρας. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς (Διοίκηση του Νοσοκομείου, Υπουργείο Υγείας, ΣΟΤΥ, ΕΚΑΒ) και ο εισαγγελέας.
Καθημερινά πραγματοποιείται Κλείσιμο της Κεντρικής Πύλης του νοσοκομείου 9 με 10 το πρωί. Αύριο στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Πορεία από το Νοσοκομείο μέχρι την Λεωφόρο Αθηνών-Κορίνθου, όπου θα γίνουν ενημέρωση της κοινής γνώμης και χάπενιγκ.
Να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, απογευματινών ιατρείων και τακτικών χειρουργείων επ' αόριστον και το κλείσιμο του ταμείου των εξωτερικών ιατρείων και του γραφείου κίνησης καθημερινά μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων μας.
Η Γενική Συνέλευση των ιατρών έχει ήδη αποφασίσει κατάθεση προγραμμάτων για το μήνα Νοέμβριο με 2 εφημερίες για τους ειδικούς και 4 εφημερίες για τους ειδικευόμενους, το οποίο πρακτικά σημαίνει το νοσοκομείο θα έχει εφημερεύοντες γιατρούς μέχρι την 10η Νοεμβρίου 2008.

Η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων του ΠΓΝ «Αττικόν»

Δεν υπάρχουν σχόλια: