Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2008

Απόφαση γενικής συνέλευσης εργαζόμενων Αττικόν 3/11

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» 3-11-2008

Οι εργαζόμενοι του ΠΓΝ «Αττικόν» διανύουμε την 6η εβδομάδα κινητοποιήσεων πρωτοφανούς μαζικότητας, διεκδικώντας τη συλλογική αξιοπρέπειά μας, τη δικιά μας και των ασθενών μας. Διαμαρτυρόμαστε για τις απλήρωτες εφημερίες-υπερωρίες και τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και έχουμε αναστείλει  όλες τις τακτικές και έκτακτες λειτουργίες του νοσοκομείου. Παρότι οι κινητοποιήσεις αυτές κέρδισαν την συμπαράσταση των ασθενών, πολιτών και πλήθος φορέων, η στάση του Υπ. Υγείας και της Διοίκησης του Νοσοκομείου απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και τους ασθενείς είναι προκλητική.

Παρά τις υποσχέσεις του Υπ. Υγείας για αποστολή κονδυλίων στο νοσοκομείο, όλοι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για εφημερίες-υπερωρίες από τον Ιούλιο 2008.

Παρά τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών, λαμβάνεται απόφαση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου για άνοιγμα νέων κλινών, απόφαση που θα επιδεινώσει τις ήδη επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας.

 

Αποφασίζουμε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας ως την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας.

Συγκεκριμένα αποφασίζουμε:

 

Ø     Παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου.

Ø     ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ την Τετάρτη 5/11/2008.
Ανοιχτή Συγκέντρωση
όλου του προσωπικού στο χώρο των επειγόντων από τις 14.00 και μετά.

Ø     Συνέχιση των συγκεντρώσεων προσωπικού 8-10 π.μ., της επίσχεσης εργασίας των ιατρών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου καθ’ όλο το πρωινό ωράριο και στάση εργασίας 11π.μ. με 3μ.μ. των υπόλοιπων ιατρών μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων μας.

Ø     Κλείσιμο της Κεντρικής Πύλης του Νοσοκομείου καθημερινά 9-10 π.μ. με συγκέντρωση των εργαζομένων.

Ø     Αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων επ’ αόριστον και κλείσιμο του ταμείου των εξωτερικών ιατρείων και του γραφείου κίνησης καθημερινά.

Ø     Αναστολή της λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων επ’ αόριστον.

Ø     Κλείσιμο των τακτικών χειρουργείων από 16/10/2008. Η Επιτροπή Κινητοποίησης για τη λειτουργία του χειρουργείου αποφασίζει για τη πραγματοποίηση επειγόντων και έκτακτων χειρουργικών επεμβάσεων .

Ø     Γενική συνέλευση των εργαζομένων καθημερινά 10 π.μ.

 Διεκδικούμε:

Ø     Δωρεάν, Δημόσια και Υψηλής Ποιότητας Περίθαλψη για όλους τους πολίτες και αύξηση των δαπανών για την Υγεία. Αύξηση της χρηματοδότησης για το Αττικό Νοσοκομείο, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του.

Ø     Άμεσες μαζικές προσλήψεις στο Αττικό Νοσοκομείο του αναγκαίου νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και ιατρικού προσωπικού με μόνιμη εργασιακή σχέση. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ø     Στελέχωση του Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών αλλά και όλων των τμημάτων με μόνιμο προσωπικό.

Ø     Δε θα επιτρέψουμε άνοιγμα νέων κλινών, κλινικών,  χειρουργικών κρεβατιών ή  άλλων τμημάτων. Οι προσλήψεις νέου προσωπικού θα κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα στα υπάρχοντα τμήματα (αιμοδοσία, ΤΕΠ, χειρουργεία κ.α.) προκειμένου αυτά να λειτουργούν με ασφάλεια.

Ø     Σύμπτυξη κλινικών και τμημάτων με σκοπό την ασφαλή λειτουργία τους με το υπάρχον ελλιπές προσωπικό.

Ø     Εφαρμογή του Νόμου περί Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Ø     Δε θα επιτρέψουμε κάλυψη των κενών θέσεων με ανάκληση μετατάξεων συναδέλφων.

Ø     Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των ιατρών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2008 και των δεδουλευμένων υπερωριών του προσωπικού Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2008. Εγγραφή στον προϋπολογισμό του 2009 των απαραίτητων κονδυλίων για πληρωμή εφημεριών-υπερωριών του επόμενου έτους, που θα επιτρέψουν την ασφαλή και απρόσκοπτη πραγματοποίηση τους.

 

Η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων του ΠΓΝ «Αττικόν»

Δεν υπάρχουν σχόλια: