Τρίτη, 12 Μαΐου 2009

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΕΠΙΣΧΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...

Σε επίσχεση εργασίας λόγω απλήρωτων (με τις ... παλαιές τιμές!) από τον Δεκέμβριο εφημεριών προχωρούν στον Ερυθρό, το Ασκληπιείο Βούλας, το 1ο ΙΚΑ, το Λαϊκό, το Παίδων Πεντέλης, και έπεται συνέχεια... Ακολουθεί η απόφαση της συνέλευσης του Λαϊκού και η απόφαση της συνέλευσης της Ένωσης Μαγνησίας όπως ΔΕΝ ΕΣΤΑΛΗ στην ΟΕΝΓΕ...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΓΝΑ ΛΑΪΚΟΥ-12/5/2009

Οι ιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου αισθάνονται να εμπαίζονται από το Υπουργείο Υγείας και την Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Είμαστε αγανακτισμένοι και απλήρωτοι.
Το υπουργείο μας χρωστά τις δεδουλευμένες εφημερίες 4 μηνών και δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία διασφάλιση για την πληρωμή των εφημεριών που πρόκειται να γίνουν από την 1η Ιουνίου ούτε για τις αυξήσεις που τόσο διατυμπάνισε το Υπουργείο Υγείας ότι θα λάβουν οι Ιατροί.
Από την Διοίκηση του Νοσοκομείου υπεβλήθη χρονοδιάγραμμα πληρωμής εφημεριών ανακοινώνοντας ότι 2 από τις δεδουλευμένες εφημερίες του Απριλίου θα μείνουν προς το παρόν απλήρωτες χωρίς καμία εγγύηση αν θα πληρωθούν στο μέλλον.
Η κατάσταση αυτή έχει φτάσει τους ιατρούς στα όριά τους.
Ως εκ τούτου δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε επίσχεση εργασίας από την Δευτέρα 18/5/2009 μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και την εγγύηση ότι οι εφημερίες που πραγματοποιούνται από τους ιατρούς θα πληρώνονται στο ακέραιο χωρίς καμία περικοπή.
Παράλληλα καταγγέλλουμε την οδυνηρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Λαϊκό Νοσοκομείο που υπολειτουργεί λόγω:
· Της ελλείψεως ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού
· Της ελλείψεως αναλώσιμων υλικών
· Την για πολλοστή φορά μη λειτουργία του απαρχαιωμένου αξονικού τομογράφου λόγω βλάβης,
· Την υπολειτουργία της νέας πολυδιαφημιζόμενης Αιματολογικής Κλινικής λόγω ελλείψεως ιατρικού προσωπικού καθώς και
· Τη βλάβη από μηνών του στεφανιογράφου με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το αιμοδυναμικό τμήμα της Καρδιολογικής Κλινικής
Για αυτό επιπλέον:
· Προβαίνουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση στις 13/5/09 ώρα 10:00
· Συμμετέχουμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους του Νοσοκομείου στις κινητοποιήσεις που έχουν αναγγελθεί με συγκέντρωση στο προαύλιο την Τετάρτη 13/5/09 και στάση εργασίας 7-11πμ καθώς και στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη14/5/09 στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους
· Προβαίνουμε σε συμβολικό κλείσιμο της πύλης του Νοσοκομείου την Τετάρτη 13/5/09
· Νέα Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 18/5/09

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της
Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας
Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Μ.

Βόλος 11-5-2009


Η Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΚΥΜ εκφράζει την έντονη αγανάκτηση για τα τεκταινόμενα στο χώρο των δημοσίων νοσοκομείων: εξάντληση του προσωπικού με τεράστιες ελλείψεις ιδίως στη νοσηλευτική υπηρεσία και όχι μόνο, υποχρηματοδότηση, κρατική αδιαφορία, διάλυση.

Στο χώρο των νοσοκομειακών γιατρών η κυβέρνηση αφού ψήφισε ένα κουτσουρεμένο νόμο, αγνώριστη σκιά της συλλογικής σύμβασης που υπογράφτηκε, τώρα αποπειράται να ακυρώσει και τα όποια θετικά σημεία του δικού της νόμου. Οι διορισμοί παραπέμπονται στις καλένδες. Πολλές ασάφειες στην εφαρμογή από πρόθεση δεν επιλύονται.
Ως επιστέγασμα το Υπουργείο όχι μόνο δεν καταβάλλει ακόμη τις αυξήσεις που καμαρώνει ότι έδωσε αλλά δεν χορηγεί καν τα αναγκαία για τις εφημερίες του 2009 κονδύλια.

Αποτέλεσμα της κυβερνητικής πρακτικής είναι να πλήττονται τα περισσότερο σκληρά εργαζόμενα στρώματα των νοσοκομειακών γιατρών που επιλέγουν την έντιμη τακτική του να ζουν από τις αποδοχές τους.

Σ’ αυτό το τοπίο η πλειοψηφούσα γραφειοκρατία της ΟΕΝΓΕ, αφού επέλεξε να συμφωνήσει με το νόμο που ακύρωνε μεγάλο μέρος των κατακτήσεων της συλλογικής σύμβασης, τηρεί σιγήν ιχθύος στη συνέχεια.
Με την τακτική τους αποπειρώνται να κάνουν και την ΟΕΝΓΕ σαν τον ΠΙΣ, δηλαδή σαν τα μούτρα τους.

Καλούμε την ΕΓ της ΟΕΝΓΕ να υποστηρίξει αγωνιστικές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών.

Καλούμε τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις των Ν.Ι. σε συντονισμό για μια πανελλαδική κινητοποίηση.

Συνεχίζουμε την επίσχεση εργασίας μέχρι την πλήρη αποπληρωμή των εφημεριών.


ΥΓ: από την απόφαση που εστάλη στην ΟΕΝΓΕ υπογεγραμμένη από τον συνάδελφο Μερίδη, λείπει η (συμφωνούμε, ακραία, αλλά και τόσο καίρια...) έκφραση "δηλαδή σαν τα μούτρα τους", παρά το ότι η συνέλευση επέμενε να μπεί ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΦΡΑΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: