Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Απόφαση Γ.Σ. Συνέλευσης Εργαζόμενων ΠΓΝ "ΑΤΤΙΚΟΝ"

Ξανακλείνει η γενική εφημερία του ΠΓΝ "Αττικόν"
την Παρασκευή 24/10 και τη Δευτέρα 27/10/2008

Παρότι όλοι οι εργαζόμενοι του ΠΓΝ «Αττικόν», γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί, παρασκευαστές, τραυματιοφορείς, διοικητικοί, βρισκόμαστε ήδη στην 4η εβδομάδα, το Υπουργείο Υγείας αδιαφορεί για την άμεση επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου. Διαμηνύουμε στον Υπ. Υγείας κ.Αβραμόπουλο ότι είναι πολιτικά υπεύθυνος για τις απλήρωτες εφημερίες-υπερωρίες των εργαζομένων και για την υπολειτουργία του νοσοκομείου και ποινικά υπεύθυνος για τις επιπτώσεις των χρόνιων ελλείψεων προσωπικού στην ασφάλεια και την υγεία των ασθενών.
Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασθενών, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους πολίτες ότι και η Γενική Εφημερία της Παρασκευής 24-10-2008 και της Δευτέρα 27-10-2008 ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί. Οι ασθενείς παρακαλούνται να καταφεύγουν στα υπόλοιπα εφημερεύοντα νοσοκομεία της ίδιας ημέρας. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς (Διοίκηση του Νοσοκομείου, Υπουργείο Υγείας, ΣΟΤΥ, ΕΚΑΒ) και ο εισαγγελέας.
Καθημερινά πραγματοποιείται Κλείσιμο της Κεντρικής Πύλης του νοσοκομείου 9 με 10 το πρωί. Αύριο στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Πορεία από το Νοσοκομείο μέχρι την Λεωφόρο Αθηνών-Κορίνθου, όπου θα γίνουν ενημέρωση της κοινής γνώμης και χάπενιγκ.
Να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, απογευματινών ιατρείων και τακτικών χειρουργείων επ' αόριστον και το κλείσιμο του ταμείου των εξωτερικών ιατρείων και του γραφείου κίνησης καθημερινά μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων μας.
Η Γενική Συνέλευση των ιατρών έχει ήδη αποφασίσει κατάθεση προγραμμάτων για το μήνα Νοέμβριο με 2 εφημερίες για τους ειδικούς και 4 εφημερίες για τους ειδικευόμενους, το οποίο πρακτικά σημαίνει το νοσοκομείο θα έχει εφημερεύοντες γιατρούς μέχρι την 10η Νοεμβρίου 2008.

Η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων του ΠΓΝ «Αττικόν»

Απόφαση Γ.Σ. Συνέλευσης Γιατρών νοσοκομείου Ε. Ερυθρός Σταυρός 23/10/2008

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Ε. ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΝΕΕΣ) 23/10/2008


Α/ Αναφορικά με την πρόταση του Υπουργείου Υγείας (23/10/2008):


Η πρόταση του υπουργείου ήρθε μετά από συνάντηση του Γενικού Γραμματέα κ Καλογερόπουλου και της διαπραγματευτικής ομάδας, όπως αυτή καθορίστηκε από το έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ (6-7/6/2008). Στη συνάντηση αυτή ειπώθηκε από τον ΓΓ, η διαβεβαίωση πως έχουν εξασφαλισθει επιπλέον 250 εκατ/ρια ευρώ για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Εντούτοις, και παρά τις διαβεβαιώσεις του Γ.Γραμματέα, το υπουργείο αποφάσισε για άλλη μια φορά να μην ικανοποιήσει τα βασικά μας αιτήματα που αφορούν την αύξηση του βασικού μας μισθού, τη μείωση ωρών εργασίας και τις προσλήψεις. Πιο συγκεκριμένα :
Οι όποιες αυξήσεις δίνονται είναι με τη μορφή προσαύξησης επιδόματος ή μείωσης ης φορολογίας, χωρίς να γίνεται καμία αύξηση του ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ. Πρόκειται για αυξήσεις που δεν αυξάνουν τις υπερωριακές μας αποδοχές και δεν υπολογίζονται στις συντάξιμες αποδοχές.
Δεν τίθεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που να περιλαμβάνει τις προσλήψεις –και την εγγραφή τους στον προϋπολογισμό-, καθώς και τη μείωση των ωρών εργασίας των γιατρών.
Για τους παραπάνω λόγους εμείς αντιπροτείνουμε :
-Άμεσα, αυξήσεις στο βασικό μισθό με προοπτική τα 1600 ευρώ και τέλος στην επιδοματική πολιτική.
-Οι προσλήψεις ιατρών πρέπει να έχουν ορίζοντα έτους προκειμένου να εγγράφονται στον ετήσιο προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα το ωράριο εργασίας θα πρέπει να έχει μια σαφή τάση μείωσης.
Ζητάμε φέτος να προκυρηχθούν 2000 νέες θέσεις και από το δεύτερο 6μηνο του 2009 να μπει πλαφόν που να μην επιτρέπει στις διοικήσεις να βάζουν τους γιατρούς (ειδικούς ή ειδικευόμενους) να εργάζονται πάνω από 7 εφημερίες το μήνα. Απώτερος στόχος η σταδιακή (με ορίζοντα 2 ετών) μείωση σε 4 εφημερίες το μήνα για τους ειδικευόμενους και δύο εφημερίες για τους ειδικευμένους.
- Η σύμβαση να είναι ετήσια και να ακολουθήσει κύρωση νέας σύμβασης για το επόμενο έτος.
Η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, καθώς και την απόφαση του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ
Δεν έχουμε άλλο περιθώριο από το να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις εωσότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.


Β/ Εμμένουμε στη διακίνηση προς υπογραφήν προκειμένου να κατατεθεί στην διοίκηση του νοσοκομείου του παρακάτω κείμενο:

Οι παρακάτω υπογράφοντες ιατροί του νοσοκομείου, μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση της γενικής μας συνέλευσης την Τετάρτη 15/10/2008, δηλώνουμε ρητά και ανεπιφύλακτα προς κάθε αρμόδιο τα εξής :

1. Οι εφημερίες του ιατρικού προσωπικού μηνών ως και Οκτωβρίου 2008 προγραμματίστηκαν ή/και εκτελέστηκαν από τους ιατρούς «καλή τη πίστη» σύμφωνα με τις υποδείξεις του υπουργείου Υγείας (κατόπιν σχετικών εγγράφων περί αναστολής ισχύος των ΠΔ περί 48ώρου – 56ώρου τόσο για το Α’ όσο και για το Β’ εξάμηνο του 2008) αφού τα προγράμματα εγκρίθηκαν από τα αρμόδια όργανα και πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση της 14ης ΓΣΟ του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ως εκ τούτου θα θεωρούνται δεδουλευμένες, και η παραμικρή καθυστέρηση καταβολής των σχετικών υπερωριακών αποζημιώσεων χωρίς καμμία περαιτέρω διαδικασία (π.χ. υπογραφές από ιατρούς περί συναίνεσης υπέρβασης ωραρίου κλπ) θα σημάνει αυτόματα την έναρξη επίσχεσης εργασίας από τους ιατρούς σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία.

2. Μετά και τη δημοσιοποίηση της απόφασης της 14ης ΓΣΟ του Ελεγκτικού Συνεδρίου (26/6/08), και εάν μέσα στον μήνα Οκτώβριο 2008 δεν υπάρξει ειλικρινής προσπάθεια από μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τους νοσοκομειακούς γιατρούς που θα αίρει τις σε βάρος τους σοβαρές αδικίες και που θα εναρμονίζεται με τις αποφάσεις του τελευταίου έκτακτου συνέδριου της ΟΕΝΓΕ (7/6/08), τότε για τον μήνα Νοέμβριο 2008 θα κατατεθούν προγράμματα εφημεριών με 2 εφημερίες για κάθε ειδικό και 4 για κάθε ειδικευόμενο. Δεν θα γίνει καμμία περικοπή στην ασφαλή σύνθεση εφημερίας κάθε ημέρας, αλλά το πρόγραμμα θα καταρτιστεί ως την ημέρα που θα επαρκέσει ο προβλεπόμενος αριθμός των εφημεριών ανά ιατρό (π.χ. ως και 20/11/2008). Για την αυτονοήτως προκύπτουσα αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου από την επομένη (πχ 21η Νοεμβρίου 2008 στην περίπτωση αυτή), η ευθύνη θα βαρύνει εξ ολοκλήρου την πολιτεία.
Οι ιατροί του νοσοκομείου σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους τους θα επεξεργαστούν όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για τα παραπάνω αναγραφόμενα και ρητώς δηλούμενα.

Γ/Αρνούμαστε να υπογράψουμε ατομικές δηλώσεις που συμφωνούν με την υπέρβαση του 48ώρου για τους ειδικευμένους και του 56ώρου για τους ειδικευμένους γιατρούς.0

Δ/ Συμμετέχουμε στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ –ΠΕΙΡΑΙΑ και προτείνουμε τη διοργάνωση συγκέντρωσης των γιατρών στο Υπουργείο Υγείας, στις αρχές Νοεμβρίου .

Ε/ Συγκροτούμε συντονιστική επιτροπή με εκπροσώπους από όλες τις κλινικές και τα τμήματα του νοσοκομείου για την ενημέρωση και υλοποίηση των αποφάσεων της συνέλευσης.

ΣΤ/ Νέα Συνέλευση γιατρών ΝΕΕΣ την Τετάρτη 29/10/08 ώρα 12.30. στο αμφιθέατρο.

ΑΘΗΝΑ 15/10/2008