Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ -ΑΤΤΙΚΟ
14-5-2009

Με έκπληξή μας λάβαμε γνώση ότι μετά τη συμμετοχή του ιατρού κ. Δημήτρη Μανίκη, αναισθησιολόγου επιμ. Α΄ στην Β΄ Πανεπιστημιακή Αναισθησιολογική Κλινική του ΠΓΝ «Αττικόν», στη συνέλευση των ιατρών ΕΣΥ που συγκάλεσε ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Ροϊλός για την εφαρμογή του Ν.3754/09 που αφορά την εξέλιξη των ιατρών ΕΣΥ, η διευθύντρια της Β΄ Παν. Αναισθησιολογικής Κλινικής αναπλ. καθηγήτρια κ. Κωστοπαναγιώτου:
α) Προέβη σε έγγραφη αναφορά σύμφωνα με την οποία, ο κ. Μανίκης με την συμμετοχή του στην παραπάνω συνέλευση αμφισβήτησε την ιδιότητάς της ως διευθύντρια της κλινικής, η εφαρμογή του Ν.3754/09 θα επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημιακών κλινικών στις οποίες εργάζονται και ιατροί του ΕΣΥ και απευθυνόμενη προς τις πρυτανικές αρχές ζητά την παρέμβαση του Πανεπιστημίου.
β) Απέκλεισε τον ιατρό από την καθημερινή κλινική δραστηριότητα αναγκάζοντάς τον να προσέρχεται καθημερινά στο νοσοκομείο χωρίς να του έχει ανατεθεί αντικείμενο εργασίας, όπως προκύπτει από τον πίνακα απασχόλησης της αναισθησιολογικής κλινικής.
γ) Ανακοίνωσε στους ιατρούς της Β΄ Παν. Αναισθ. Κλινικής ότι οι ιατροί που δεν συμφωνούν με την ίδια θα αποκλείονται από το κλινικό, επιστημονικό και ερευνητικό έργο της κλινικής και συγχρόνως τους προτρέπει να αιτηθούν απόσπαση «οικεία βουλήσει» για την οποία εγγυάται την υλοποίησή της.
Οι πράξεις αυτές σκοπό έχουν τον επιστημονικό αποκλεισμό του συναδέλφου μας, την τρομοκρατία και τον «παραδειγματισμό» των υπολοίπων ιατρών του ΕΣΥ και να θέσουν σε αμφισβήτηση την εφαρμογή του Ν.3754/09 που αφορά την εξέλιξη των ιατρών ΕΣΥ στα μεικτά τμήματα.
Φαίνεται καθαρά ότι η ως άνω διευθύντρια της πανεπιστημιακής κλινικής δεν έχει αντιληφθεί ότι η εφαρμογή του νόμου είναι υποχρεωτική και δεν επαφίεται στην «καλή της διάθεση».
Καλούμε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Τέτοιες ενέργειες δεν τρομοκρατούν, αλλά αντίθετα εξοργίζουν την μεγάλη πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών, γι' αυτό θα έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν.

Η 5μελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ του ΠΓΝ «Αττικόν»
Αρμενιάκος Ιωάννης

Βασιλάς Κώστας

Δημουλά Κατερίνα

Πέτρου Απόστολος

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΕΠΙΣΧΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...

Σε επίσχεση εργασίας λόγω απλήρωτων (με τις ... παλαιές τιμές!) από τον Δεκέμβριο εφημεριών προχωρούν στον Ερυθρό, το Ασκληπιείο Βούλας, το 1ο ΙΚΑ, το Λαϊκό, το Παίδων Πεντέλης, και έπεται συνέχεια... Ακολουθεί η απόφαση της συνέλευσης του Λαϊκού και η απόφαση της συνέλευσης της Ένωσης Μαγνησίας όπως ΔΕΝ ΕΣΤΑΛΗ στην ΟΕΝΓΕ...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΓΝΑ ΛΑΪΚΟΥ-12/5/2009

Οι ιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου αισθάνονται να εμπαίζονται από το Υπουργείο Υγείας και την Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Είμαστε αγανακτισμένοι και απλήρωτοι.
Το υπουργείο μας χρωστά τις δεδουλευμένες εφημερίες 4 μηνών και δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία διασφάλιση για την πληρωμή των εφημεριών που πρόκειται να γίνουν από την 1η Ιουνίου ούτε για τις αυξήσεις που τόσο διατυμπάνισε το Υπουργείο Υγείας ότι θα λάβουν οι Ιατροί.
Από την Διοίκηση του Νοσοκομείου υπεβλήθη χρονοδιάγραμμα πληρωμής εφημεριών ανακοινώνοντας ότι 2 από τις δεδουλευμένες εφημερίες του Απριλίου θα μείνουν προς το παρόν απλήρωτες χωρίς καμία εγγύηση αν θα πληρωθούν στο μέλλον.
Η κατάσταση αυτή έχει φτάσει τους ιατρούς στα όριά τους.
Ως εκ τούτου δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε επίσχεση εργασίας από την Δευτέρα 18/5/2009 μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και την εγγύηση ότι οι εφημερίες που πραγματοποιούνται από τους ιατρούς θα πληρώνονται στο ακέραιο χωρίς καμία περικοπή.
Παράλληλα καταγγέλλουμε την οδυνηρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Λαϊκό Νοσοκομείο που υπολειτουργεί λόγω:
· Της ελλείψεως ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού
· Της ελλείψεως αναλώσιμων υλικών
· Την για πολλοστή φορά μη λειτουργία του απαρχαιωμένου αξονικού τομογράφου λόγω βλάβης,
· Την υπολειτουργία της νέας πολυδιαφημιζόμενης Αιματολογικής Κλινικής λόγω ελλείψεως ιατρικού προσωπικού καθώς και
· Τη βλάβη από μηνών του στεφανιογράφου με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το αιμοδυναμικό τμήμα της Καρδιολογικής Κλινικής
Για αυτό επιπλέον:
· Προβαίνουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση στις 13/5/09 ώρα 10:00
· Συμμετέχουμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους του Νοσοκομείου στις κινητοποιήσεις που έχουν αναγγελθεί με συγκέντρωση στο προαύλιο την Τετάρτη 13/5/09 και στάση εργασίας 7-11πμ καθώς και στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη14/5/09 στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους
· Προβαίνουμε σε συμβολικό κλείσιμο της πύλης του Νοσοκομείου την Τετάρτη 13/5/09
· Νέα Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 18/5/09

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της
Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας
Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Μ.

Βόλος 11-5-2009


Η Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΚΥΜ εκφράζει την έντονη αγανάκτηση για τα τεκταινόμενα στο χώρο των δημοσίων νοσοκομείων: εξάντληση του προσωπικού με τεράστιες ελλείψεις ιδίως στη νοσηλευτική υπηρεσία και όχι μόνο, υποχρηματοδότηση, κρατική αδιαφορία, διάλυση.

Στο χώρο των νοσοκομειακών γιατρών η κυβέρνηση αφού ψήφισε ένα κουτσουρεμένο νόμο, αγνώριστη σκιά της συλλογικής σύμβασης που υπογράφτηκε, τώρα αποπειράται να ακυρώσει και τα όποια θετικά σημεία του δικού της νόμου. Οι διορισμοί παραπέμπονται στις καλένδες. Πολλές ασάφειες στην εφαρμογή από πρόθεση δεν επιλύονται.
Ως επιστέγασμα το Υπουργείο όχι μόνο δεν καταβάλλει ακόμη τις αυξήσεις που καμαρώνει ότι έδωσε αλλά δεν χορηγεί καν τα αναγκαία για τις εφημερίες του 2009 κονδύλια.

Αποτέλεσμα της κυβερνητικής πρακτικής είναι να πλήττονται τα περισσότερο σκληρά εργαζόμενα στρώματα των νοσοκομειακών γιατρών που επιλέγουν την έντιμη τακτική του να ζουν από τις αποδοχές τους.

Σ’ αυτό το τοπίο η πλειοψηφούσα γραφειοκρατία της ΟΕΝΓΕ, αφού επέλεξε να συμφωνήσει με το νόμο που ακύρωνε μεγάλο μέρος των κατακτήσεων της συλλογικής σύμβασης, τηρεί σιγήν ιχθύος στη συνέχεια.
Με την τακτική τους αποπειρώνται να κάνουν και την ΟΕΝΓΕ σαν τον ΠΙΣ, δηλαδή σαν τα μούτρα τους.

Καλούμε την ΕΓ της ΟΕΝΓΕ να υποστηρίξει αγωνιστικές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών.

Καλούμε τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις των Ν.Ι. σε συντονισμό για μια πανελλαδική κινητοποίηση.

Συνεχίζουμε την επίσχεση εργασίας μέχρι την πλήρη αποπληρωμή των εφημεριών.


ΥΓ: από την απόφαση που εστάλη στην ΟΕΝΓΕ υπογεγραμμένη από τον συνάδελφο Μερίδη, λείπει η (συμφωνούμε, ακραία, αλλά και τόσο καίρια...) έκφραση "δηλαδή σαν τα μούτρα τους", παρά το ότι η συνέλευση επέμενε να μπεί ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΦΡΑΣΗ.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΕΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 7/5/2009 :

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΕΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 7/5/2009 :


• Η πρωτοφανής καθυστέρηση των εφημεριών (4 μήνες !!!) έχει οδηγήσει τους γιατρούς σε οικονομικό αδιέξοδο. Το υπουργείο υγείας έχει δημοσιεύσει (ΦΕΚ 68113/4/2009) για την πληρωμή των τεσσάρων πρώτων μηνών των εφημεριών με βάση το παλιό μισθολόγιο. Εντούτοις, η πίστωση έχει γίνει μόλις για το 45% του συνολικού ποσού, ενώ η διοίκηση του ΝΕΕΣ δεν μας δίνει καν χρονοδιάγραμμα για την καταβολή αυτών των χρημάτων, πόσο μάλλον για τα αναδρομικά που μας χρωστάνε με βάση το νέο μισθολόγιο. Ο εμπαιγμός των γιατρών δε μπορεί να συνεχιστεί, τα χρήματα θα πρέπει άμεσα να καταβληθούν στους εργαζόμενους .
• Η έλλειψη εργαζομένων έχει οδηγήσει το νοσοκομείο σε οριακή λειτουργία. Στην εξουθένωση του –ήδη λιγοστού- νοσηλευτικού προσωπικού προστέθηκε η έλλειψη των τεχνολόγων στο ακτινολογικό με αποτέλεσμα να μη μπορεί να λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος και να καλύπτει τη Γενική Εφημερία. Ελπίζουμε η έλλειψη του προσωπικού να αναπληρωθεί με ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και όχι με την «ανάθεση» του έργου –και των χρημάτων του ιδρύματος σε ιδιωτικά κέντρα όπως ακούγεται.
• Τα μέτρα βιτρίνας και μάλιστα στην καμπούρα μας πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Πρώτα κυκλοφόρησε μια διαταγή από τον κ Αβραμόπουλο για σύσταση ομάδας υποδοχής στις γενικές εφημερίες που θα ξεχωρίζει το επείγον από το μη επείγον, χωρίς να καθορίζει ούτε τους στόχους ούτε τη σύνθεση ούτε και τους πόρους για τη δημιουργία της. Η διοικήτρια θεώρησε σκόπιμο να ορίσει κάποιους από τους ΗΔΗ εφημερεύοντες στη γενική εφημερία «τυπικά» να απαρτίζουν την επιτροπή υποδοχής, ενώ είναι γνωστό πως το προσωπικό που εργάζεται στην εφημερία είναι ούτως ή άλλως λίγο για τη δουλειά που καλείται να κάνει. Εάν δεν μπορεί η διοίκηση να ορίσει τους στόχους, το προσωπικό(λχ ειδικευμένους ιατρούς από συγκεκριμένες ειδικότητες) και βασικά να εξασφαλίσει επιπλέον γιατρούς και νοσηλευτές για να επανδρώσουν αυτή την εφημερία – βάρδια καθώς και συγκεκριμένο χώρο, η επιτροπή υποδοχής δεν μπορεί να λειτουργήσει. Η τυπική ανάθεση εξυπηρετεί μόνο την χωρίς κόστος βιτρίνα της διοίκησης και του υπουργείου υγείας ενώ εκθέτει ουσιαστικά τον κόσμο που καλείται να συμμετέχει στη «επιτροπή υποδοχής»
Επίσης, κάποιοι γιατροί από το νοσοκομείο κλήθηκαν να πάνε στο αεροδρόμιο με δικά τους έξοδα για να αντιμετωπίσουν τη γρίπη των χοίρων χωρίς καν να έχουν μάσκες…Μάλιστα μέχρι να διαμαρτυρηθεί η ΕΙΝΑΠ δεν είχε εγκριθεί καν κονδύλι για να πληρωθούν την εργασία τους. Η έλλειψη προσωπικού δεν πτοεί το υπουργείο, το οποίο, ενώ έχει συστήσει οργανισμό για την πρόληψη επιδημιών (ΚΕΛΠΝΟ), εξακολουθεί να υφαρπάζει –και μάλιστα αμμισθί - γιατρούς από το ΕΣΥ.
•Ήρθε και στο ΝΕΕΣ η ερμηνευτική εγκύκλιος του νόμου 3754/6.3.2009 όπου ρητά σημειώνεται πως ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ, ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΡΕΠΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ. Κανένας διευθυντής δεν δικαιούται να στερεί τα ρεπό από κανένα γιατρό σαν να ήταν εργοδότης του. Εφεξής τέτοιες συμπεριφορές εκτός από απαράδεκτες είναι και παράνομες και πρέπει να σταματήσουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

► ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

► ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (2000 ΚΑΙ 5000 ΣΥΝΟΛΙΚΑ) ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ – ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ.

► ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ





► ΝΑ ΜΗΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΖΕΙ.

ΚΑΙ

► ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/5/2009 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ – ΑΝ Η ΠΙΣΤΩΣΗ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ‘ΕΝΑΝΤΙ’ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ .

► ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΕΕΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 18/5/09

► ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/5/2009