Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ

Νίκαια, 21-04-2010


1. Οι γιατροί του νοσοκομείου της Νίκαιας με την μεγαλειώδη και μαζική κινητοποίηση των τελευταίων ημερών επιβεβαίωσαν και στην πράξη την αποφασιστικότητα μας, που μπορεί να κατακτά νίκες και να ανατρέπει επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής. Ένα πρώτο δείγμα είναι η υποχώρηση της πολιτείας στο θέμα της πληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών μηνός Φεβρουαρίου , τουλάχιστον όσον αφορά τους ειδικευόμενους.
2. Όπως έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη ο αγώνας μας είναι συνολικός και έχει διάρκεια. Απαιτούμε την κατοχύρωση προγραμμάτων εφημεριών ασφαλών για τους ασθενείς και για όλους τους υπόλοιπους μήνες χωρίς περικοπές , σύμφωνα με το έως τώρα πλάνο του επιστημονικού συμβουλίου που εφαρμόζεται τουλάχιστον από την αρχή του 2010. Κάθε προσπάθεια από την πλευρά είτε της διοίκησης, είτε “πρόθυμου” διευθυντή τμήματος, να περικοπούν, τροποποιηθούν ή μεταβληθούν προγράμματα εφημεριών με στόχο την μείωση των συνολικών εφημερευόντων των τμημάτων θα μας βρει άμεσα και κατηγορηματικά αντίθετους.
3. Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή όλων των υπόλοιπων σημείων της συλλογικής σύμβασης και συνολικά αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα του ελληνικού λαού στην δωρεάν-δημόσια σύγχρονη και καθολική περίθαλψη. Το σταθεροποιητικό πρόγραμμα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι ασυμβίβαστο με το δικαίωμα αυτο και πρέπει να ανατραπεί.
4. Προειδοποιούμε ότι το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας όσον αφορά τα δεδουλευμένα μηνός Φεβρουαρίου διατηρείται και είναι νομιμότατο και δικαιότατο. Περιμένοντας την υλοποίηση των σχετικών δεσμεύσεων (για πλήρη αποπληρωμή χωρίς καμία περικοπή) από σήμερα εξαγγέλλουμε την αναστολή της ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ την Πέμπτη 29/4/2010, εφόσον οι δεσμεύσεις αυτές δεν υλοποιηθούν. Στηρίζουμε και τους υπόλοιπους εργαζόμενους του νοσοκομείου στο δίκαιο αίτημά τους για πλήρη και χωρίς καμία περικοπή καταβολή των δεδουλευμένων τους.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
• Συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής αγώνα αιρετής και ανακλητής από την γενική συνέλευση που θα αναλάβει την υλοποίηση των αποφάσεων.
• Συμμετοχή στο συντονιστικό των γενικών συνελεύσεων των νοσοκομείων .
• Νέα Γενική συνέλευση την Δευτέρα 25/4/2010 και ώρα 12:00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

ΛΕΥΚΑΔΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΙ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Η ΕΓ της ΟΕΝΓΕ επικροτεί απόλυτα και εξαίρει την αξιοπρεπή και υπεύθυνη στάση των συναδέλφων μας του παθολογικού τομέα του Νοσοκομείου Λευκάδας, που προτίμησαν να παραιτηθούν παρά να συναινέσουν και να συμπράξουν στην εγκληματική για τους ασθενείς τους πολιτική περικοπών εφημεριών της διοίκησης του νοσοκομείου, στα πλαίσια του λεγόμενου «εξορθολογισμού» που επιχειρεί η κυβέρνηση.
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά ότι η επιχειρούμενη περικοπή εφημερευόντων από τα προγράμματα των δημόσιων νοσοκομείων προκειμένου να εφαρμοστεί η σκληρή πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης και της ΕΕ, είναι εγκληματική για τον ελληνικό λαό και καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να αναλάβει τις ευθύνες της χρηματοδοτώντας πλήρη και ασφαλή πρόγραμμα εφημεριών και να σταματήσει να παίζει επικίνδυνα λογιστικά παιχνίδια στην πλάτη των ασθενών που προσφεύγουν και νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ
Νίκαια, 19-04-2010

Επαναβεβαιώνοντας τις αποφάσεις και των προηγούμενων γενικών συνελεύσεων σε μαζικότατη γενική συνέλευση που επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης στην δημόσια υγεία τονίζουμε τα εξής:

1.Η κυβερνητική οικονομική πολιτική, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, επιφέρει την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση των όρων λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων. Το σταθεροποιητικό πρόγραμμα κυβέρνησης , ευρωπαϊκής ένωσης και ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ με την δωρεάν δημόσια περίθαλψη και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.
2.Βιώνουμε ήδη τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής με τις περικοπές στα προγράμματα των εφημερίων , με την μη καταβολή των δεδουλευμένων μας, με τις συνεχιζόμενες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με τα εξουθενωτικά ωράρια και με τις μειώσεις μισθών. Η υγεία των ασθενών αλλά και των εργαζομένων στο ΕΣΥ βρίσκεται σε κίνδυνο!
3.Οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με τους αγώνες τους θα σταθούν εμπόδιο σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Την κρίση και τα χρέη να τα πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν!

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
1.Επίσχεση εργασίας από 20/04/2010 για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του Φεβρουαρίου.
2.Με το ευφυολόγημα του “εξορθολογισμού” επιχειρείται να αλλοιωθούν τα πραγματοποιημένα προγράμματα εφημεριών λόγω της περικοπής των κονδυλίων και των 12μορίων, ώστε να πάρουν έγκριση από τον δημοσιονομικό έλεγχο. Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε ένα Ευρώ. Απαιτούμε την καταβολή των δεδουλευμένων στο ακέραιο. Σε περίπτωση αυθαίρετης περικοπής απαντάμε με δικαστική προσφυγή ενάντια σε όποιον την πραγματοποιεί.
3.Ζητούμε την συνέχιση της κατάθεσης ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης όπως πραγματοποιούνταν έως τώρα αλλά και την αύξηση του αριθμού των εφημερευόντων ιατρών σύμφωνα με τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του νοσοκομείου μας.
4.Υλοποιώντας την απόφαση της ΟΕΝΓΕ της 14/4/2010, από την 1η Μαΐου προχωράμε σε επίσχεση εργασίας από όλα τα τακτικά καθήκοντα για τη μη εφαρμογή της συλλογικής συμφωνίας. Από 1 Ιουνίου και εφόσον η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις της, παραβιάζοντας κατ' εξακολούθηση την συλλογική σύμβαση προχωρούμε σε μαζική και επ'αόριστον επίσχεση εργασίας.
5.Εναρμονιζόμενοι με την απόφαση της ΟΕΝΓΕ της 14/4/2010 να κηρυχθεί η 6η Μαΐου σαν ημέρα υγείας, θα απευθυνθούμε σε συντονσιμό με τοπικά πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, με σωματεία υγειονομικών και με συλλόγους χρηστών υπηρεσιών υγείας και θα οργανώσουμε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας.
6.Συμμετοχή στην απεργία της ΟΕΝΓΕ 21-22/04/2010 και στην πορεία (Πέμπτη 22/04/2010,Προπύλαια 10:30πμ)