Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Σχέδιο αναφοράς ιατρού

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΙΑΤΡΟΥ

Σας δηλώνω και αναφέρω ότι οι εφημερίες που με ορίσατε βάσει του προγράμματος εφημεριών να εκτελέσω είναι καθ’ υπέρβαση του ανώτατου προβλεπόμενου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Θεωρώ επομένως την εντολή σας παράνομη.
Σας γνωρίζω δε, ότι η κείμενη νομοθεσία έχει σκοπό την προστασία του εργαζομένου από την τήρηση εξαντλητικών ωραρίων . Κατά την ενάσκηση δε, του λειτουργήματος μας γνωρίζετε καλά ότι η διενέργεια ιατρικών πράξεων υπό το κράτος υπερβολικής κόπωσης είναι δυνατόν να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των ασθενών.
Εκθέτετε επομένως σε κίνδυνο με την παράνομη εντολή σας την υγεία και τη ζωή των ασθενών, οι οποίοι περιθάλπονται και υποβάλλονται σε ιατρικές πράξεις από εξαντλημένους και κοπωμένους ιατρούς.
Σας ενημερώνω δε ότι θα εκτελέσω την ως άνω εντολή σας επιφυλασσόμενος όμως ρητά κάθε δικαιώματός μου και ιδίως αυτών που αφορούν την προστασία της προσωπικότητάς μου, καταβάλλοντας ταυτόχρονα κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια και εξαντλώντας και την τελευταία ικμάδα δυνάμεών μου προκειμένου να μείνω πιστός στον όρκο μου και να περιθάλψω με τον καλύτερο τρόπο τους ασθενείς μου.

Σχέδιο αναφοράς διευθυντή

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Σας δηλώνω και αναφέρω ότι το πρόγραμμα εφημεριών που με εντέλλετε να καταρτίσω είναι καθ’ υπέρβαση του ανώτατου προβλεπόμενου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Θεωρώ επομένως την εντολή σας παράνομη.
Σας γνωρίζω δε, ότι η κείμενη νομοθεσία έχει σκοπό την προστασία του εργαζομένου από την τήρηση εξαντλητικών ωραρίων . Κατά την ενάσκηση δε, του λειτουργήματος μας γνωρίζετε καλά ότι η διενέργεια ιατρικών πράξεων υπό το κράτος υπερβολικής κόπωσης είναι δυνατόν να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των ασθενών.
Εκθέτετε επομένως σε κίνδυνο με την παράνομη εντολή σας την υγεία και τη ζωή των ασθενών, οι οποίοι περιθάλπονται και υποβάλλονται σε ιατρικές πράξεις από εξαντλημένους και κοπωμένους ιατρούς.
Σας ενημερώνω δε ότι θα εκτελέσω την ως άνω εντολή σας επιφυλασσόμενος όμως ρητά κάθε δικαιώματός μου.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Γιατρών Γ.Ν. Νίκαιας, 11/2/2009

1. Επαναβεβαιώνουμε τις εκτιμήσεις της χθεσινής γενικής συνέλευσης:

Καταγγέλλουμε τον πρωτοφανή εμπαιγμό από μέρους της κυβέρνησης σε βάρος ολόκληρου του κλάδου των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας. Συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας, οι συναρμόδιοι Υπουργοί και συνολικά η κυβέρνηση αρνήθηκαν να τηρήσουν την από 2/12/2008 υπογραφή τους στην κλαδική σύμβαση με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και κατέθεσαν προς κύρωση στη βουλή νομοσχέδιο ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ στα σημεία των μισθολογικών αυξήσεων, αλλά και στα σημεία που αφορούν τις προσλήψεις και δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης μετά ένα έτος. Το θέμα δεν είναι «κλαδικό» με την στενή έννοια, αλλά αφορά ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ. Επίσης είναι θέμα τεράστιας πολιτικής και ηθικής βαρύτητας, γιατί αποτελεί δείγμα κολοσσιαίας ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ από μέρους της κυβέρνησης.

- Απαιτούμε μέχρι τη ψήφιση του νόμου στην ολομέλεια της βουλής ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ όπως ακριβώς προέβλεπε η κλαδική συμφωνία, στο κείμενο της οποίας το μελάνι της υπογραφής του κ. Αβραμόπουλου δεν έχει ακόμα προλάβει καλά-καλά να στεγνώσει.

2. Καταγγέλλουμε τη διαδικασία ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ που αναγκάστηκε να εφαρμόσει από σήμερα η κυβέρνηση προς τους εφημερεύοντες γιατρούς του νοσοκομείου μας μετά την άρνησή μας να υπερβούμε τα όρια των 2 και 4 εφημεριών ανά μήνα για ειδικούς και ειδικευόμενους αντίστοιχα. Η άρνησή μας αυτή αποτελεί αυτονόητο δικαίωμά μας από τη στιγμή που η κυβέρνηση μονομερώς παραβίασε την κλαδική σύμβαση που είχε συνυπογράψει (2-12-08). Προχωράμε σύμφωνα με τις οδηγίες των νομικών μας συμβούλων σε ομαδικές δικαστικές αγωγές.

3. Καλούμε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη πανελλαδική απεργία Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου. Επίσης καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς Αθήνας –Πειραιά να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Παρασκευή 13/2, ώρα 11:30 πμ στο Υπουργείο Υγείας.

4. Από αύριο το πρωί ενημερώνουμε με κάθε τρόπο όλους τους πολίτες ότι πλέον ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, την κοινωνική πλειοψηφία να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του αγώνα για ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΙΣΟΤΙΜΗ, ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ με υγειονομικούς λειτουργούς που θα δουλεύουν με αξιοπρεπείς όρους.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ. Σ. ΙΑΤΡΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ, Νίκαια, 10-2-09

- Καταγγέλλουμε τον πρωτοφανή εμπαιγμό από μέρους της κυβέρνησης σε βάρος ολόκληρου του κλάδου των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας. Συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας, οι συναρμόδιοι Υπουργοί και συνολικά η κυβέρνηση αρνήθηκαν να τηρήσουν την από 2/12/2008 υπογραφή τους στην κλαδική σύμβαση με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και κατέθεσαν προς κύρωση στη βουλή νομοσχέδιο ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ στα σημεία των μισθολογικών αυξήσεων, αλλά και στα σημεία που αφορούν τις προσλήψεις και δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης μετά ένα έτος. Το θέμα δεν είναι «κλαδικό» με την στενή έννοια, αλλά αφορά ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ. Επίσης είναι θέμα τεράστιας πολιτικής και ηθικής βαρύτητας, γιατί αποτελεί δείγμα κολοσσιαίας ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ από μέρους της κυβέρνησης.
- Απαιτούμε μέχρι τη ψήφιση του νόμου στην ολομέλεια της βουλής ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ όπως ακριβώς προέβλεπε η κλαδική συμφωνία, στο κείμενο της οποίας το μελάνι της υπογραφής του κ. Αβραμόπουλου δεν έχει ακόμα προλάβει καλά-καλά να στεγνώσει.
- Θεωρούμε ότι, επειδή δεν υλοποιείται αυτούσια η συλλογική συμφωνία υπουργείου – ΟΕΝΓΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2 ΚΑΙ 4 ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΑΝΑ ΜΗΝΑ για ειδικούς και ειδικευόμενους αντίστοιχα. Γι' αυτό έχουμε ήδη καλέσει τη διοίκηση του νοσοκομείου εγγράφως να φροντίσει τόσο ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ από τη γενική εφημερία, όσο και για τη διακομιδή των ήδη νοσηλευομένων ασθενών σε άλλα νοσοκομεία. Υπενθυμίζουμε ότι τυχούσα γραπτή εντολή – «επιστράτευση» των ιατρών να εφημερεύσουν πέραν των προαναφερθέντων ορίων, εγείρει το δικαίωμα δικαστικής προσφυγής με βάση τη νομοθεσία περί προσβολής προσωπικότητας.
- Καλούμε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία 12 και 13 / 2 που έχει προκηρυχθεί από την ΟΕΝΓΕ, καθώς και τους ιατρούς του λεκανοπεδίου στη συγκέντρωση στις 13 / 2 ώρα 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο υγείας την οποία συγκαλεί το συντονιστικό γενικών συνελεύσεων ιατρών νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά.
- Η πολιτεία ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΉ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» 9-2-2009

Η Γενική Συνέλευση θεωρεί ότι η αθέτηση της κλαδικής συμφωνίας που είχε συνυπογραφεί από το Υπουργείο Υγείας και την ΟΕΝΓΕ την 1-12-2008 συνιστά κορυφαία πράξη πολιτικής αναξιοπιστίας και ανευθυνότητας που εκθέτει όχι μόνο τον Υπουργό Υγείας αλλά συνολικά την κυβέρνηση.
Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής δεν είναι πλέον η κλαδική συμφωνία στην οποία είχαμε συναινέσει, αφού ούτε χρονοδιάγραμμα λήξης και επαναδιαπραγμάτευσης της προβλέπεται, ούτε οι 2500 προσλήψεις γιατρών εντός του 2010 υπάρχουν, ούτε οι μισθολογικές και φορολογικές ρυθμίσεις που είχαν συμφωνηθεί παραμένουν. Το Υπουργείο Υγείας δεν εμπαίζει μόνο τους νοσοκομειακούς γιατρούς και νοσηλευτές αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Θεωρούμε ότι το Υπουργείο Υγείας αναίρεσε μονομερώς την κλαδική συμφωνία και κατά συνέπεια αυτή δεν είναι δεσμευτική για μας.

Διεκδικώντας την άμεση κύρωση από τη Βουλή της κλαδικής συμφωνίας, όπως ακριβώς υπογράφτηκε την 1-12-08.:

· Δηλώνουμε ότι, μέχρι να ψηφιστεί από τη Βουλή το αρχικώς συμφωνημένο και υπογεγραμμένο κείμενο της κλαδικής συμφωνίας, θα εφημερεύουμε σύμφωνα με το νόμιμο δικαίωμά μας, δηλαδή το μήνα Φεβρουάριο και εφεξής δεν θα πραγματοποιήσουμε περισσότερες από 2 εφημερίες ο κάθε ειδικός και 4 εφημερίες ο κάθε ειδικευόμενος. Δεν θα γίνει καμία περικοπή στην ασφαλή σύνθεση εφημερίας κάθε ημέρας, αλλά το πρόγραμμα θα καταρτιστεί ως την ημέρα που θα επαρκέσει ο προβλεπόμενος αριθμός των εφημεριών ανά ιατρό. Τις επόμενες ημέρες, η λειτουργία του νοσοκομείου τόσο κατά τη διάρκεια γενικής εφημερίας όσο και εσωτερικής εφημερίας κρίνεται επισφαλής, καθώς όλο και περισσότερα τμήματα θα αδυνατούν να λειτουργήσουν με την εφαρμογή της νομοθεσίας. Η ευθύνη για την προκύπτουσα αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου θα βαρύνει εξ' ολοκλήρου την πολιτεία. Υπενθυμίζουμε ότι τυχούσα γραπτή εντολή - «επιστράτευση» των ιατρών να εφημερεύσουν πέραν των προαναφερθέντων ορίων, εγείρει το δικαίωμα δικαστικής προσφυγής με βάση τη νομοθεσία περί προσβολής προσωπικότητας.

· Συμμετέχουμε στην Απεργία που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη 12/9 και την Παρασκευή 13/9, καθώς και στη Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 13/9 ώρα 11:00.

· Συμμετέχουμε με εκπροσώπους μας στο Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά.

· Συγκροτούμε ανοιχτή συντονιστική επιτροπή με εκπροσώπους από όλες τις κλινικές και τα τμήματα του νοσοκομείου για την ενημέρωση και υλοποίηση των αποφάσεων της συνέλευσης.

· Νέα Γενική Συνέλευση Ιατρών την Τετάρτη 11-2-2009 ώρα 13:00

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΑ 9/2/09

Συνήλθε σήμερα, 9/2/2009, το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων ΙατρώνΑθήνας και Πειραιά.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι των γενικών συνελεύσεων απότα νοσοκομεία: Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Ερυθρός, 401 Σ.Ν, Παίδων «ΑγίαΣοφία», Κρατικό Αθήνας, Λαϊκό, Αττικόν, Ασκληπιείο Βούλας καθώς καιιατροί από τα νοσοκομεία Λοιμωδών, 1ο ΙΚΑ, Αγ. Όλγα, ΨΝΑ.

Το Συντονιστικό ΓΣ:
Θεωρεί ότι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή απέχει πολύ, όχι μόνο από τις πραγματικές ανάγκες του Ε.Σ.Υ. και των νοσοκομειακώνιατρών αλλά και από αυτά για τα οποία είχε εγγράφως δεσμευτεί ο Υπουργός Υγείας κ Δ. Αβραμόπουλος στην κλαδική συμφωνία που ο ίδιος υπέγραψε την 1/12/2008 με την ΟΕΝΓΕ. Θεωρούμε ότι το Υπουργείο Υγείας αναίρεσε μονομερώς την κλαδική συμφωνία και κατά συνέπεια αυτή δεν είναι δεσμευτική για μας.

2. Καταγγέλλουμε για αναξιοπιστία το Υπ. Υγείας και την κυβέρνηση πουδεν τιμούν την υπογραφή τους καταθέτοντας στη βουλή νομοσχέδιο μεπεριεχόμενο άλλο από τα συμφωνηθέντα.

3. Εφαρμόζουμε τα νόμιμα προγράμματα εφημέρευσης με δύο εφημερίες ανά ειδικό και 4 ανά ειδικευόμενο μέχρις ότου κατατεθεί το αρχικώς συμφωνημένο και υπογεγραμμένο κείμενο στη βουλή. Το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα πρέπει σύντομα να προχωρήσουνστην κατάθεση της συλλογικής συμφωνίας καθώς από τις επόμενες ημέρες θα κρίνεται επισφαλής η λειτουργία των νοσοκομείων. Επαναλαμβάνουμε πως η ευθύνη για τις συνέπειες από την τήρηση απόεμάς της κείμενης νομοθεσίας βαραίνει αποκλειστικά το Υπ.Υγείας καιμόνο αυτό.

4. Συμμετέχουμε στην απεργία που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη 12/9 και την Παρασκευή 13/9, καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τοΥπουργείο Υγείας την Παρασκευή, 11:00.

5. Καλούμε τις γενικές συνελεύσεις να αποφασίσουν, παράλληλα, για πολύμορφες κινητοποιήσεις (κλείσιμο ταμείων, κλείσιμο εξωτερικώνιατρείων κλπ) και να μετέχουν σε ενημέρωση των ασθενών και των πολιτών για την αναξιοπιστία της κυβέρνησης και του υπουργείου καθώς και γιατον δίκαιο αγώνα μας για ένα καλύτερο Ε.Σ.Υ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΕΕΣ 9/2/2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΕΕΣ 9/2/2009

Οι ιατροί του ΝΕΕΣ στη Γενική Συνέλευση 9/2/2009 αποφάσισαν :

•Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή απέχει πολύ όχι μόνο από τις ανάγκες μας και του Ε.Σ.Υ., αλλά και από αυτά τα οποία είχε εγγράφως δεσμευτεί ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας κ Δ. Αβραμόπουλος στο κείμενο –συλλογική σύμβαση- που υπέγραψε την 1/12/2009. Το νομοσχέδιο που τελικά κατέβηκε υπολείπεται σε προσλήψεις (ιατρών και νοσηλευτών), αυξήσεις, αλλά και του δικαιώματος ετήσιας διαπραγμάτευσης. Εν ολίγοις το νομοσχέδιο που προτάθηκε στη βουλή είναι άλλο από αυτό που έχουμε συμφωνήσει και οποιοσδήποτε δεν το βλέπει υποτιμάει την νοημοσύνη μας. Ως εκτούτου εμμένουμε στην απόφαση της προηγούμενης γενικής συνέλευσης (βλ απόφαση 30/1/2009) σύμφωνα με την οποία καταθέσαμε νόμιμα προγράμματα με δύο εφημερίες ανά ειδικό και 4 ανά ειδικευόμενο εως ότου κατατεθεί το κείμενο -συλλογική σύμβαση- που υπέγραψε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας. Επαναλαμβάνουμε πως την ευθύνη για τις συνέπειες από την απλή τήρηση της νομοθεσίας από εμάς, βαραίνει το Υπουργείο Υγείας και μόνο αυτό.
•Καταγγέλλουμε ως αναξιόπιστο τον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος δεν τίμησε την υπογραφή που έθεσε στην Κλαδική Συμφωνία που υπέγραψε με την ΟΕΝΓΕ και ο οποίος κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο με περιεχόμενο άλλο από τα συμφωνηθέντα!
•Η εφαρμογή των νόμιμων προγραμμάτων εφημέρευσης για τους ιατρούς και η αδράνεια του υπουργείου να επιλύσει το πρόβλημα έχουν οδηγήσει στο να μην υπάρχουν σήμερα επιμελητές ακτινολόγοι να εφημερεύσουν για τη Γενική Εφημερία του ΝΕΕΣ. Η λειτουργία του νοσοκομείου σε μέρα γενικής εφημερίας χωρίς επιμελητές ακτινολόγους κρίνεται τουλάχιστον επισφαλής και η Γ Συνέλευση προτείνει –αφού δεν πάρθηκαν μέχρι τώρα τα απαραίτητα μέτρα- ο Ερυθρός Σταυρός να βγει από τη Γενική Εφημερία .
•Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει σύντομα να προχωρήσει στην κατάθεση της συλλογικής σύμβασης γιατί από τις επόμενες ημέρες θα κρίνεται επισφαλής και η εσωτερική λειτουργία του νοσοκομείου, αφού όλο και περισσότερα τμήματα θα αδυνατούν να λειτουργήσουν με την εφαρμογή της νομοθεσίας.
•Συμμετοχή στην απεργία που προκύρυξε η ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη 12/9 και Παρασκευή 13/9, καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή, 11:00.
•Μαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας στις 10/2/2009 στην Επιστημονική Επιτροπή και 11/2/2009 στη Διοίκηση του νοσοκομείου.
•Συμμετοχή στο Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά
•Ανοιχτή Συντονιστική επιτροπή που θα αναλάβει την υλοποίηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.