Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Απόφαση γενικής συνέλευσης νοσοκομείου Λαϊκό 7/11/08

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ  Γ.Ν.Α. “ΛΑΪΚΟ”

 

Αθήνα, 7/11/2008

 

Η Γενική Συνέλευση των Ιατρών του Π.Γ.Ν.Α. “ΛΑΪΚΟ” που έλαβε χώρα στις 7/11/2008 αποφάσισε τα εξής:

 

1. Συνέχιση των κινητοποιήσεων με κατάθεση προγράμματος εφημεριών 4 και 2 για τους ειδικευόμενους και ειδικευμένους αντίστοιχα με καταληκτική ημερομηνία την 13/11/2008 για όλες τις κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου.

 

2. Απαιτούμε από την ΟΕΝΓΕ να ληφθούν αποφάσεις σύμφωνες με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Ιατρών που θα πραγματοποιηθούν άμεσα στα νοσοκομεία όλης της χώρας, για τα θέματα που αφορούν την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Καταγγέλλουμε την στάση της ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ που προέβη σε αυθαίρετες δηλώσεις περί συμφωνίας με το Υπ.Υγείας πριν την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων στα Nοσοκομεία της χώρας.

 

3. Διεκδικούμε πραγματοποίηση όλων των προσλήψεων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009 και εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων στον εθνικό προϋπολογισμό του 2009, έτσι ώστε από 1-7-09 να μην υπάρχει κανένας γιατρός στη χώρα (ειδικός ή ειδικευόμενος) που να εξαναγκάζεται να κάνει πάνω από 7 εφημερίες τον μήνα.

 

4. Απαιτούμε συγκεκριμενοποίηση των ασαφών σημείων του «πολυδιευθυντικού» σύμφωνα με την σχετική απόφαση του τελευταίου έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ.

 

5. Διεκδικούμε νέα αντιπρόταση για το μισθολογικό σκέλος με μεγαλύτερες αυξήσεις, με σύγκλιση πιο κοντά στα αιτήματα του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ (καθαρές τακτικές αποδοχές 1600 ευρώ για τον ειδικευόμενο και αντίστοιχη κλιμάκωση στις παραπάνω βαθμίδες).

 

6. Συμφωνούμε στις υπόλοιπες προτάσεις: Μη ελαστικοποίηση και εντατικοποίηση καθώς και μη εφαρμογή κυκλικού ωραρίου, 7ωρο πρωινό ωράριο, ρεπό μετά από εφημερία και όχι μόνο μετά τις αργίες, επίδομα βιβλιοθήκης αφορολόγητο, οι πρώτες 4 εφημερίες για ειδικούς και οι πρώτες 6 για ειδικευόμενους να φορολογούνται με 20% και οι παραπάνω να είναι αφορολόγητες, η κλαδική σύμβαση να είναι ετήσιας διάρκειας, κατάργηση του πλαφόν Αρεοπαγίτη.

 

Καλούμε του συναδέλφους σε νέα Γενική Συνέλευση πριν την καταληκτική ημερομηνία του προγράμματος εφημέρευσης.

Ενημέρωση από γενική συνέλευση νοσοκομείου ΚΑΤ 7/11

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι γιατροί του νοσοκομείου ΚΑΤ στις 7/11 αποφάσισαν να μην αναστείλουν τις κινητοποιήσεις. Συνεχίζουν με τα προγράμματα εφημεριών όπως ήδη έχουν κατατεθεί με βάση τις 2 εφημερίες το μήνα για τους ειδικούς και 4 για τους ειδικευόμενους (έως τις 12/11 περίπου).
Διεκδικούν να υπάρξουν πρακτικές προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των 2000 προσλήψεων, να τεθεί ανώτερο όριο οι 7 εφημερίες το μήνα μετά τα μέσα του 2009 και 300 ευρώ στο βασικό μισθό για τον ειδικευόμενο.
Νέα γενική συνέλευση Τετάρτη 12/11/08.

Ενημέρωση από γενική συνέλευση Δρομοκαϊτείου

Το νοσοκομείοι Δρομοκαϊτειο απέριψε στη γενική του συνέλευση την πρόταση του υπουργείου Υγείας και θεωρεί πως οι αποφάσεις ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ δεν καλύπτουν τις έως τώρα απαιτήσεις και διεκδικήσεις των γιατρών.
Αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων, κατάθεση πλήρων και ασφαλών προγραμμάτων εφημερευόντων έως τις 12 Νοέμβρη.
Νέα γενική συνέλευση τη ερχόμενη εβδομάδα.

Ενημέρωση από γενική συνέλευση Σεισμανογλίου 7/11/08

Η γενική συνέλευση του νοσοκομείου Σεισμανόγλιο στις 7/11 απέρριψε την πρόταση του Υπουργείου Υγείας καθώς και την έκκληση-απόφαση του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ για κατάθεση προγραμμάτων εφημέρευσης για το Νοέμβρη. 
Συνεχίζουν τις ξινητοποιήσεις.
Νέα γενική συνέλευση Δευτέρα 10/11

Απόφαση γενικής συνέλευσης Παίδων Πεντέλης 6/11

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 6-11-08

 

Η Γενική Συνέλευση των ιατρών του νοσοκομείου μας, συνεκτίμησε και αποφάσισε ομόφωνα σήμερα τα εξής:

·      Οι νοσοκομειακοί ιατροί με τις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις τους έχουν πετύχει να βάλουν στη γωνία το Υπουργείο Υγείας και το έχουν εξαναγκάσει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια να κάνει υποχωρήσεις μπροστά στο δίκαιο των αιτημάτων τους. Σε αυτό, καθόλου δεν έχει συμβάλει μέχρι τώρα η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, η οποία μάλιστα με τη στάση της όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει λειτουργήσει παρελκυστικά για το συνεχώς ογκούμενο ιατρικό κίνημα. Ως εκ τούτου, δεν συμφωνούμε με την ανακοίνωση του Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ που έγινε στις 5-11-08, χωρίς να περιμένει να εκφραστεί η βούληση των ιατρών από τις συνελεύσεις τους. Τους καλούμε λοιπόν, έστω την ύστατη αυτή ώρα, να ακούσουν την φωνή των συνελεύσεων, διαφορετικά θα βρεθούν υπόλογοι μπροστά στους ιατρούς.

·      Απορρίπτουμε την πρόταση Αβραμόπουλου όπως αυτή γνωστοποιήθηκε στους ιατρούς στις 4-11-08, ως ανεπαρκή και σε πολλά κρίσιμα ζητήματα ασαφή. Δεν συναινούμε στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας βάση αυτής της πρότασης.

·      Καλούμε τη Διαπραγματευτική Ομάδα της ΟΕΝΓΕ να μην προχωρήσει εξ ονόματός μας σε περαιτέρω συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας.

·      Ζητούμε η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας να γίνει στη βάση των αποφάσεων του τελευταίου έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ (7-6-08). Πιστεύουμε ότι η συγκυρία είναι ευνοϊκή για να διεκδικήσουμε τα 1600 ευρώ ως βασικό μισθό ειδικευόμενου και κλιμακωτές αυξήσεις για τις υπόλοιπες βαθμίδες. Σε κάθε περίπτωση, οι αυξήσεις που προτείνει το Υπουργείο αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστες. Επίσης θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει ρητή και με ασφαλιστικές δικλείδες δέσμευση από πλευράς Υπουργείου Υγείας για το θέμα των προσλήψεων νέων ιατρών.

·      Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, πιστεύουμε ότι απαράβατοι όροι πρέπει να είναι οι εξής:

1.    Πλήρης και οριστική κατάργηση του θεσμού του επικουρικού-συμβασιούχου ιατρού. Καμία από τις εξαγγελλόμενες προσλήψεις δεν πρέπει να γίνει σε θέσεις επικουρικών ιατρών.

2.    Πραγματική επιτάχυνση των διαδικασιών κρίσης και πρόσληψης των νέων μόνιμων επιμελητών β΄, μέσα σε, το πολύ, 60 ημέρες από την ημερομηνία προκήρυξης των θέσεων.

3.    Κατοχύρωση συγκεκριμένης ημερομηνίας πέραν της οποίας κανένας ιατρός σε ολόκληρη τη χώρα να μην εξαναγκάζεται να κάνει πάνω από 7 εφημερίες μηνιαίως. Έτσι θα υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα ότι οι προσλήψεις θα γίνουν πραγματικά. Σε διαφορετική περίπτωση η σύμβαση θα λύεται αυτοδίκαια.

4.    Κατοχύρωση με ρητή δέσμευση ότι ο κύριος όγκος των 2000 προσλήψεων θα γίνουν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2009  και βέβαια ξεκάθαρη εγγραφή όλης της δαπάνης για τις προσλήψεις των 2000 ιατρών στον προϋπολογισμό του 2009.

·      Τέλος θεωρούμε ότι και για το θέμα του ρεπό μετά από κάθε ενεργό εφημερία αλλά και για άλλα ζητήματα, όπως το πολυδιευθυντικό σύστημα, η κατάσταση δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη.

·      Πιστεύουμε ότι μέχρι να υπάρξει ικανοποίηση στα παραπάνω σημεία, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει «ανακωχή» με το Υπουργείο Υγείας. Επιμένουμε λοιπόν στην αρχική μας απόφαση για προγράμματα ασφαλών εφημεριών μέχρι τις 10-11. Μετά από το οριακό αυτό σημείο, καλούμε τους συναδέλφους να εφαρμόσουν το 48ωρο-56ωρο νέο ωράριο όπως ορίζεται από το νόμο. Εμμένουμε επίσης στην θέση μας ότι ασφαλής εφημερία είναι αυτή που λειτουργεί σε πλήρη σύνθεση και επομένως δηλώνουμε ότι περικοπές εφημερευόντων δεν θα γίνουν από την πλευρά μας αποδεκτές. Σε κάθε περίπτωση, οι γιατροί δε φέρουν καμία ευθύνη για τις καταστάσεις που θα προκύψουν στο εξής.

·      Νέα γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί βάση των εξελίξεων, το αργότερο έως την Τετάρτη 12-11.

 

 

ΕΚ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:

·      Διοικητή Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

·      Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας

·      Διευθυντές Κλινικών και Τμημάτων

·      Πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου

·       ΕΙΝΑΠ

·      ΟΕΝΓΕ

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Απόφαση γενικής συνέλευσης Ιπποκρατείου 5/11/08

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η γενική συνέλευση των ιατρών του Ιπποκρατείου που έγινε στις 5/11/2008 ενημερώθηκε για τις βελτιωτικές αλλαγές στην πρόταση του Υπουργείου (ενσωμάτωση αυξήσεων στο μισθό, ρεπό μετά από κάθε ενεργό εφημερία ). και αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων με στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη εξασφάλιση των θεσμικών μας πρωτίστως αιτημάτων με προεξάρχουσες τις προσλήψεις.

Απόφαση γενικής συνέλευσης 1ου ΙΚΑ 6/11/08

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΠ

1ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ

 

 

Η Γενική Συνέλευση των ιατρών ΕΣΥ του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ που πραγματοποιήθηκε σήμερα 6/11/08 συζήτησε τη νέα βελτιωμένη πρόταση του Υπουργείου Υγείας και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

H σημερινή πρόταση του Υπουργού Υγείας για υπογραφή κλαδικής σύμβασης εξακολουθεί να είναι πίσω τόσο από τα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών (όπως διατυπώθηκαν στο έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ) όσο και από τις ανάγκες του ελληνικού λαού για δωρεάν, δημόσια, ισότιμη και σύγχρονη περίθαλψη. Εκτιμά όμως ότι κάθε ευρώ που κερδίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην παρούσα συγκυρία οφείλεται αποκλειστικά στους ίδιους, στους αγώνες τους, στις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων, στο νέο νοσοκομειακό κίνημα που γεννιέται από τα κάτω με αμεσοδημοκρατικούς όρους.

Ο αγώνας μας γίνεται για την προοπτική του δημόσιου, δωρεάν συστήματος υγείας. Για το μέλλον της ψυχής του που είναι το ανθρώπινό του δυναμικό, οι γιατροί που ζουν από το μισθό τους, οι νέοι ειδικευόμενοι που είναι η ελπίδα για το μέλλον του. Αδιαπραγμάτευτο για μας είναι η κατοχύρωση από τώρα με συγκεκριμένους όρους στην κλαδική σύμβαση της επαγγελματικής επιστημονικής προοπτικής αυτής της γενιάς μέσα στο δημόσιο σύστημα, σε χιλιάδες νέες οργανικές θέσεις επιμελητών και όχι «επικουρικών ομήρων». Αδιαπραγμάτευτη για μας είναι η δέσμευση από τώρα για πρακτικά και όχι θεωρητικά μέτρα κατάργησης της εργασιακής υπερεξόντωσης.  Για αυτό καμία υπογραφή δεν πρέπει να μπει πουθενά κι από κανέναν στις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο, αν δεν κατοχυρώνεται:

Η πραγματική επιτάχυνση της διαδικασίας κρίσης και πρόσληψης των νέων επιμελητών Β΄ μέσα σε το πολύ 60 μέρες από την ημερομηνία της προκήρυξης από νέα τοπικά συμβούλια κρίσης. Δεσμευτικοί όροι για την πραγματικά αξιοκρατική λειτουργία των συμβουλίων κρίσης.

  Η κατοχύρωση ως απαράβατου όρου συγκεκριμένης ημερομηνίας (μέσα στους πρώτους μήνες ισχύος της σύμβασης) πέραν της οποίας κανένας γιατρός (ειδικός ή ειδικευόμενος) σε όλη τη χώρα να μην εξαναγκάζεται να κάνει πάνω από 7 εφημερίες μηνιαίως. Έτσι θα υπάρχει πραγματική και όχι θεωρητική ασφαλιστική δικλείδα ότι οι προσλήψεις θα γίνουν πραγματικά και εκεί που υπάρχει πραγματικά ανάγκη. Σε διαφορετική περίπτωση η σύμβαση θα λύεται αυτοδίκαια.

Η κατοχύρωση ότι πραγματικά θα γίνουν 2000 προσλήψεις και μάλιστα πριν τους τελευταίους μήνες του 2009 και απόρριψη της παραπλανητικής τακτικής του υπουργείου Υγείας για μετάθεση του κόστους τους από τον προϋπολογισμό του 2009 σε αυτόν του 2010 δήθεν για «τεχνικούς λόγους».

Κανένα συνδικαλιστικό όργανο, ούτε το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ δεν πρέπει να λάβει ούτε καταρχήν απόφαση αν πρώτα δε συζητήσουν οι συνελεύσεις σε όλη τη χώρα.
- Με την παραπάνω λογική δεν προχωράμε σε καμία αναστολή των κινητοποιήσεων όπως έχουν εξαγγελθεί με τα προγράμματα των εφημεριών κλπ,.

 

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ : ΜΙΣΘΟΥΣ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΩΡΑΡΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ 

 

Απόφαση γενικής συνέλευσης ΓΝ Λιβαδειάς και ΚΥ 7/11

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  Γ.Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥ

Η γενική συνέλευση γιατρών του Γ.Ν.Λ. και των Κ.Υ. εκτιμά και
αποφασίζει τα κάτωθι :
1.Η «τελική» πρόταση του Υπουργού Υγείας για υπογραφή συλλογικής
σύμβασης , εξακολουθεί να είναι πολύ πίσω , τόσο από τα δίκαια
αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών ( όπως διατυπώθηκαν στο έκτακτο
συνέδριο της ΟΕΝΓΕ ) όσο και από τις ανάγκες των πολιτών για
πραγματικά δωρεάν , δημόσια και σύγχρονη περίθαλψη για όλους .Μετά από
11 χρόνια καθηλωμένων μισθών, με ένα Ε.Σ.Υ. να καταρρέει και με την
ευρωπαική επιτροπή να παραπέμπει το Υπουργείο στο Ευρωπαικο
δικαστήριο, εκτιμάμε ότι ο Υπουργός βρίσκεται ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ
ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ , ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΗΘΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ . Η "δύσκολη"
θέση της κυβέρνησης γίνεται φανερή και από την  στάση του Υπουργείου
μετά από  την τετραήμερη μόλις , ΑΠΕΙΛΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΟΥ ΚΡΑΧ από μέρους
μας . Κάνει μάλιστα σχεδόν αυτονόητη τη συνέχιση του αγώνα ,
τουλάχιστον μέχρι την ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ , του θεσμικού μας αιτήματος των
ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ . Πιστεύουμε ότι κάθε ευρώ που κερδίζουν , οι νοσοκομειακοί
γιατροί σήμερα, οφείλεται αποκλειστικά στους αγώνες τους με βάση τις
αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των νοσοκομείων , δηλαδή στο
νοσοκομειακό κίνημα που αναπτύχθηκε "από τα κάτω" και σε πλήρη
αντίθεση με τη στάση της επίσημης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ΕΓ
ΟΕΝΓΕ- ΔΣ ΕΙΝΑΠ ) . Εκτιμάμε ακόμη ότι κάθε ευρώ που δεν θα κερδισθεί
τελικά , αλλά κυρίως η ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΛΕΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 2.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2009 , οφείλεται και πάλι
στην απαράδεκτη τακτική , της ίδιας συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ,
όλο το προηγούμενο διάστημα  και ειδικότερα τις τελευταίες μέρες .

2.Ο αγώνας μας δεν είχε και δεν έχει στενά συντεχνιακό χαρακτήρα .
Κινητοποιηθήκαμε και θα συνεχίσουμε να κινητοποιούμαστε για ένα
ΖΩΝΤΑΝΟ , ΔΗΜΟΣΙΟ , ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ , που με τους σημερινούς
όρους ( ελλιπής χρηματοδότηση – τραγικές ελλείψεις ιατρονοσηλευτικού
προσωπικού ) φαίνεται να είναι θνησιγενές .
Το μόνο ουσιαστικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση , στην υπό υπογραφή
συλλογική σύμβαση , θα ήταν η ύπαρξη ασφαλιστικής δικλείδας για την
πραγματοποίηση των πολλάκις υποσχόμενων προσλήψεων , μέσα στο 2009 .Οι
προσλήψεις αυτές θα αποτελούσαν , από τη μια αναζωογονητική ένεση του
γηράσκοντος Ε.Σ.Υ. ,ελπίδα και προοπτική για τους νεότερους
συναδέλφους (ειδικευόμενους , επικουρικούς ) και από την άλλη την
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ για τη μείωση της υπερεργασίας των γιατρών και
ειδικότερα αυτών της επαρχίας , που εξοντώνονται με προγράμματα 8- 10
-12 -15 ή ακόμα και 30 εφημεριών το μήνα . Η μη ύπαρξη ασφαλιστικής
δικλείδας για αυτές τις προσλήψεις , στην υπό υπογραφή συλλογική
σύμβαση ( η πρόταση του Υπουργού επικαλείται "τεχνικούς λόγους" για
την ανυπαρξία αντίστοιχου κονδυλίου στον προυπολογισμό του 2009 και το
μεταθέτει ως υπόσχεση πλέον , στον προυπολογισμό του 2010 ) μας κάνει
να πιστεύουμε ότι οι περιβόητες προσλήψεις , θα αποτελέσουν για
πολλοστή φορά  ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ .

3.Χρειάζεται συγκεκριμενοποίηση των ασαφών σημείων του
"πολυδιευθυντικού" σύμφωνα με την σχετική απόφαση του τελευταίου
έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ (π.χ. διαδικασία αξιολόγησης για τους
σημερινούς αναπληρωτές μέσα στο 2009 με προοπτική την κατάργηση αυτής
της μεταβατικής βαθμίδας , ώστε η ατομική εξέλιξη να γίνεται απευθείας
, από Α΄ σε διευθυντή ) .

Επισημαίνουμε , όχι ως ανελαστικά σημεία της διαπραγμάτευσης , αλλά
σίγουρα ως βασικά αιτήματα του κλάδου , το συντάξιμο χρόνο των
εφημεριών και τη σταδιακή εξομοίωση της πληρωμής των εφημεριών με την
πληρωμή των υπερωριών στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα .

Με βάση αυτή τη λογική η γενική συνέλευση του Γ.Ν.Λ. :
Α) Καταγγέλλει την προχθεσινή απόφαση – εισήγηση του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ για
αναστολή των κινητοποιήσεων μας μέχρι το τέλος του μήνα , χωρίς καμία
ουσιαστική δέσμευση από μεριάς του Υπουργείου για το κομβικό ζήτημα
των προσλήψεων , ως ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ . Καλούμε μάλιστα τους
συναδέλφους που όλο αυτό το διάστημα αγωνιστήκαμε μαζί και σε ρήξη με
την γνωστή συνδικαλιστική γραφειοκρατία , να ξεπεράσουν τη συντεχνιακή
στάση αποδοχής των οικονομικών παροχών της κυβέρνησης ( που στην
παρούσα οικονομική συγκυρία μπορεί σε 1 -2 χρόνια να έχουν εξανεμιστεί
) και να επιμείνουμε από κοινού στο βασικό αίτημα των προσλήψεων ,
χωρίς τις οποίες είναι αδύνατη τόσο η επιβίωση του δημόσιου συστήματος
Υγείας όσο και η εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς ρόλου μας μέσα σε αυτό.
Β) Αντιλαμβανόμαστε , ότι δε μπορούμε να προχωρήσουμε  σε επιμέρους
κινητοποιήσεις νοσοκομείων , χωρίς αυτές να έχουν έναν ΣΥΝΟΛΙΚΟ –
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ χαρακτήρα .Για τούτο καλούμε τη διαπραγματευτική ομάδα ,
αφού λάβει τις αποφάσεις των κατά τόπους συνελεύσεων , να συνεχίσει τη
διαπραγμάτευση ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ (προγράμματα 2- 4
εφημεριών ) με ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ : ασφαλιστικές
δικλείδες για τα ζητήματα των προσλήψεων και της εξέλιξης .

Μετά από αυτά αποφασίζουμε την ασφαλή κάλυψη των εφημεριών του
νοσοκομείου και των Κ.Υ. μόνο έως τις 12/11/2008 ( ημερομηνία της
συνάντησης της διαπραγματευτικής ομάδας με το Υπουργείο ) και ΟΧΙ ως
το τέλος Νοεμβρίου όπως εισηγήθηκε το Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ .


Η απόφαση αυτή όπως καταγράφεται παραπάνω έλαβε 30 ψήφους .Η πρόταση –
εισήγηση έλαβε 3 ψήφους . Η πλήρης αποδοχή των προτάσεων του Υπουργού
ως έχουν έλαβε 1 ψήφο .




            Λιβαδειά  , 07/11/2008

Απόφαση γενικής συνέλευσης Κρατικού Αθηνών 6/11/08

ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

«Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

                                                 ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

                                                                                                                                                                                    

Προς

  1. Τη Διοίκηση του Νοσοκομείου
  2. Τη Διεύθυνση της Ιατρικής Υπηρεσίας
  3. Τούς Διευθυντές Ιατρικών Τμημάτων

 

 

 

Σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 6/11/08 στο αμφιθέατρο του ΑΝ. ΚΤΙΡΙΟΥ με σχετικά ικανοποιητική συμμετοχή αποφασίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η μη αποδοχή των προτάσεων της ΟΕΝΓΕ, η μη αναστολή των κινητοποιήσεων και παραμένει το διεκδικητικό πλαίσιο της προηγούμενης συνελεύσεως, δηλαδή διεκδικούμε μια σύμβαση όσο πιο κοντά γίνεται στα αιτήματα που δημοκρατικά αποφασίστηκαν συνέδριο της ΟΕΝΓΕ 7/6/08

 

1.     (1600 ευρώ  για κάθε ειδικευόμενο με προσαρμογή ανά βαθμίδα.

2.     5ήμερο 6ωρο και το πολύ 1 εφημερία ανά εβδομάδα ανά γιατρό.

3.     5000 προσλήψεις νέων Επιμελητών Β.

4.     Κατάργηση του θεσμού του Επικουρικού.

5.     Εξέλιξη όλων των αναπληρωτών διευθυντών σε διευθυντές και κατάργηση του θεσμού κ.α).

 

           Διατηρούμε την αξιοπρέπεια μας απέναντι στην αυθαιρεσία της Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ η οποία οδήγησε το νοσοκομειακό κίνημα σε καταστολή, μη αφήνοντας τις ενώσεις και τα νοσοκομεία να αποφασίσουν ελεύθερα, πάνω στην δυναμική των οποίων επιτεύχθη ότι επιτεύχθη ως τώρα.

 

                                                                                                                                                    

 

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

AΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΥΘΡΟΥ (ΝΕΕΣ)
ΠΕΜΠΤΗ 6/11/08
Η Γενική Συνέλευση Γιατρών ΝΕΕΣ που έγινε στις 6/11/08, αφού έκρινε την πρόταση του Υπουργού Υγείας για κλαδική σύμβαση και την απόφαση του Γενικού συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, αποφάσισε ότι δεν αναστέλει τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει.
Επόμενη Γενική Συνέλευση Δευτέρα 10/11/08.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

                                          ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»    3-11-2008


                  Η Γενική Συνέλευση Γιατρών που έλαβε χώρα σήμερα  3-11-2008 επαναβεβαίωσε ομόφωνα  τις προηγούμενες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων Γιατρών σχετικά με το ζήτημα  των εφημεριών:

 

1. Για τις ήδη δεδουλευμένες εφημερίες μας δεν θα υπογράψουμε οποιοδήποτε έγγραφο μας παρουσιαστεί ως αναγκαίο προαπαιτούμενο για να πληρωθούμε (π.χ. υπογραφές από ιατρούς περί συναίνεσης υπέρβασης ωραρίου κλπ), και η συνεχιζόμενη μη καταβολή των εφημεριών των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2008 συνεπάγεται τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των ιατρών με επίσχεση εργασίας και άλλες μορφές κινητοποιήσεων, όπως ανακοινώνονται από την Γενική Συνέλευση όλων των Εργαζομένων.

 

2. Για τον μήνα Νοέμβριο 2008, κατατίθενται προγράμματα εφημεριών με 2 εφημερίες για κάθε ειδικό και 4 για κάθε ειδικευόμενο. Δεν θα γίνει καμία περικοπή στην ασφαλή σύνθεση εφημερίας κάθε ημέρας, αλλά το πρόγραμμα θα καταρτιστεί ως την ημέρα που θα επαρκέσει ο προβλεπόμενος αριθμός των εφημεριών ανά ιατρό. Η πλήρης και αποκλειστική ευθύνη για το τι θα γίνει από κει και πέρα βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της κυβέρνησης, η οποία οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην υπογραφή κλαδικής συμφωνίας σύμφωνα με τους όρους που έχει θέσει το έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ (7-6-08).

 

3. Απορρίπτουμε την πρόταση του Υπ. Υγείας (22/10/08) προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

 

4. Επιμένουμε στην ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων που τέθηκαν από το έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ (7-6-08), δηλαδή αυξήσεις των τακτικών αποδοχών στα 1600 ευρώ για τον ειδικευόμενο και αντίστοιχη κλιμάκωση στις παραπάνω βαθμίδες, πρωινό τακτικό ωράριο 6ωρο- 5ήμερο-30ωρο και το πολύ 1 εφημερία την εβδομάδα για όλους τους γιατρούς και 5.000 νέες προσλήψεις γιατρών, με βάση τα οποία διεκδικούμε συλλογική σύμβαση εργασίας.

 

5. Η Γενική Συνέλευση συμμετέχει στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ και απαιτεί από τη διαπραγματευτική ομάδα της ΟΕΝΓΕ να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία με το Υπ. Υγείας, αν δεν τεθεί πρώτα η πρόταση υπό την κρίση των νοσοκομειακών συνελεύσεων.

 

6. Η γενική συνέλευση εξουσιοδοτεί την πενταμελή επιτροπή της ΕΙΝΑΠ να προβεί, εφόσον χρειαστεί, σε κατάθεση προειδοποιητικής δήλωσης – αναφοράς προς όλους τους αρμόδιους όπου θα επισημαίνονται συγκεκριμένα, τόσο οι αστικές ευθύνες σε περίπτωση εντολής για υπέρβαση ωραρίου πριν την υπογραφή κλαδικής σύμβασης, όσο και οι ποινικές ευθύνες λόγω έκθεσης ασθενών σε κίνδυνο σε περιπτώσεις κατάθεσης προγραμμάτων με μειωμένη σύνθεση. Θα δώσουμε σχετικές έγγραφες νομικές οδηγίες σε όλους τους θιγόμενους ιατρούς.

Η Γενική Συνέλευση Γιατρών  του ΠΓΝ «Αττικόν»

Απόφαση γενικής συνέλευσης εργαζόμενων Αττικόν 5/11

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» 3-11-2008

Οι εργαζόμενοι του ΠΓΝ «Αττικόν» διανύουμε την 6η εβδομάδα κινητοποιήσεων πρωτοφανούς μαζικότητας, διεκδικώντας τη συλλογική αξιοπρέπειά μας, τη δικιά μας και των ασθενών μας. Διαμαρτυρόμαστε για τις απλήρωτες εφημερίες-υπερωρίες και τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και έχουμε αναστείλει  όλες τις τακτικές και έκτακτες λειτουργίες του νοσοκομείου. Παρότι οι κινητοποιήσεις αυτές κέρδισαν την συμπαράσταση των ασθενών, πολιτών και πλήθος φορέων, η στάση του Υπ. Υγείας και της Διοίκησης του Νοσοκομείου απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και τους ασθενείς είναι προκλητική.

Παρά τις υποσχέσεις του Υπ. Υγείας για αποστολή κονδυλίων στο νοσοκομείο, όλοι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για εφημερίες-υπερωρίες από τον Ιούλιο 2008.

Παρά τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών, λαμβάνεται απόφαση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου για άνοιγμα νέων κλινών, απόφαση που θα επιδεινώσει τις ήδη επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας.

 

Αποφασίζουμε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας ως την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας.

Συγκεκριμένα αποφασίζουμε:

 

Ø     Παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου.

Ø     ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ την Τετάρτη 5/11/2008.
Ανοιχτή Συγκέντρωση
όλου του προσωπικού στο χώρο των επειγόντων από τις 14.00 και μετά.

Ø     Συνέχιση των συγκεντρώσεων προσωπικού 8-10 π.μ., της επίσχεσης εργασίας των ιατρών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου καθ’ όλο το πρωινό ωράριο και στάση εργασίας 11π.μ. με 3μ.μ. των υπόλοιπων ιατρών μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων μας.

Ø     Κλείσιμο της Κεντρικής Πύλης του Νοσοκομείου καθημερινά 9-10 π.μ. με συγκέντρωση των εργαζομένων.

Ø     Αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων επ’ αόριστον και κλείσιμο του ταμείου των εξωτερικών ιατρείων και του γραφείου κίνησης καθημερινά.

Ø     Αναστολή της λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων επ’ αόριστον.

Ø     Κλείσιμο των τακτικών χειρουργείων από 16/10/2008. Η Επιτροπή Κινητοποίησης για τη λειτουργία του χειρουργείου αποφασίζει για τη πραγματοποίηση επειγόντων και έκτακτων χειρουργικών επεμβάσεων .

Ø     Γενική συνέλευση των εργαζομένων καθημερινά 10 π.μ.

 



Διεκδικούμε:

Ø     Δωρεάν, Δημόσια και Υψηλής Ποιότητας Περίθαλψη για όλους τους πολίτες και αύξηση των δαπανών για την Υγεία. Αύξηση της χρηματοδότησης για το Αττικό Νοσοκομείο, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του.

Ø     Άμεσες μαζικές προσλήψεις στο Αττικό Νοσοκομείο του αναγκαίου νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και ιατρικού προσωπικού με μόνιμη εργασιακή σχέση. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ø     Στελέχωση του Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών αλλά και όλων των τμημάτων με μόνιμο προσωπικό.

Ø     Δε θα επιτρέψουμε άνοιγμα νέων κλινών, κλινικών,  χειρουργικών κρεβατιών ή  άλλων τμημάτων. Οι προσλήψεις νέου προσωπικού θα κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα στα υπάρχοντα τμήματα (αιμοδοσία, ΤΕΠ, χειρουργεία κ.α.) προκειμένου αυτά να λειτουργούν με ασφάλεια.

Ø     Σύμπτυξη κλινικών και τμημάτων με σκοπό την ασφαλή λειτουργία τους με το υπάρχον ελλιπές προσωπικό.

Ø     Εφαρμογή του Νόμου περί Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Ø     Δε θα επιτρέψουμε κάλυψη των κενών θέσεων με ανάκληση μετατάξεων συναδέλφων.

Ø     Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των ιατρών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2008 και των δεδουλευμένων υπερωριών του προσωπικού Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2008. Εγγραφή στον προϋπολογισμό του 2009 των απαραίτητων κονδυλίων για πληρωμή εφημεριών-υπερωριών του επόμενου έτους, που θα επιτρέψουν την ασφαλή και απρόσκοπτη πραγματοποίηση τους.

 

Η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων του ΠΓΝ «Αττικόν»