Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Δελτίο Τύπου νοσοκομείου Αττικόν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9 - 10 – 2008
Στα πλαίσια της σημερινής πανελλαδικής "Ημέρας προάσπισης της Δημόσιας Υγείας", όλοι οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», πραγματοποιήσαμε ώρα 10 με 11 το πρωί Κλείσιμο της Κεντρικής Πύλης του Νοσοκομείου. Το Κλείσιμο της Κεντρικής Πύλης για 1 ώρα συμβολίζει το λουκέτο διαρκείας που επιδιώκει το Υπουργείο Υγείας να βάλει στο Αττικό.  Στη μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά αποφασίστηκε να ξανακλείσουμε την Κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου πάλι αύριο, Παρασκευή 10-10-2008, την ίδια ώρα, 10 με 11 το πρωί.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι για δεύτερη συνεχή εβδομάδα οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο «Αττικόν» βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις με επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων ιατρών και στάση εργασίας των ειδικευμένων ιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων. H λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και τακτικών χειρουργείων έχει αναβληθεί επ’ αόριστον, τακτικές εισαγωγές δεν γίνονται, ενώ έχουμε προχωρήσει και σε κλείσιμο του ταμείου των εξωτερικών ιατρείων και του γραφείου κίνησης.
Διαμαρτυρόμαστε για την πολιτική εγκατάλειψης του «Αττικού» Νοσοκομείου από το Υπουργείο Υγείας που εκφράζεται μέσα από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και από τις απλήρωτες εφημερίες-υπερωρίες του προσωπικού.
Διεκδικούμε:
         Υψηλής ποιότητας Δημόσια, Δωρεάν Περίθαλψη για όλους τους πολίτες και αύξηση της χρηματοδότησης για το Αττικό Νοσοκομείο, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του.
         Άμεσες, μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού με μόνιμη εργασιακή σχέση.
         Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των ιατρών Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2008 και των δεδουλευμένων υπερωριών του υπόλοιπου προσωπικού από τον Ιούνιο 2008. Άμεση υπογραφή επιπλέον κονδυλίου για την πληρωμή των εφημεριών και υπερωριών για το υπόλοιπο του 2008. Εγγραφή στον προϋπολογισμό του 2009 των απαραίτητων κονδυλίων για πληρωμή εφημεριών και υπερωριών του επόμενου έτους, που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη πραγματοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: