Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΝΙΚΑΙΑΣ, 5/2/2009

Η ουσιαστική άρνηση του Υπουργού Υγείας να προωθήσει στη Βουλή για ψήφιση την κλαδική συμφωνία με τους νοσοκομειακούς γιατρούς συνιστά πρωτοφανή εμπαιγμό.

Επειδή το περιεχόμενο της κλαδικής συμφωνίας δεν μας χαρίστηκε αλλά κερδήθηκε, δηλώνουμε ότι θα είμαστε ανυποχώρητοι στην υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην κλαδική συμφωνία.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας, έστω και την ύστατη στιγμή να τιμήσουν την υπογραφή τους. να τιμήσουν την από 2/12/2008 υπογραφή τους και να προχωρήσουν άμεσα στην κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή.

Αποφασίζουμε

1. Εφ’όσον η κλαδική συμφωνία δεν έχει κυρωθεί από τη Βουλή, για τον μήνα Φεβρουάριο θα τηρήσουμε πρόγραμμα εφημέρευσης που θα αντιστοιχεί σε 2 ενεργείς εφημερίες ανά ειδικό ανά μήνα και 4 ενεργείς εφημερίες ανά ειδικευόμενο ανά μήνα, με πλήρη προγράμματα ανά ημέρα.

Αυτό σημαίνει ότι από την επόμενη εβδομάδα θα δημιουργηθεί σοβαρή δυσχέρεια στην λειτουργία του νοσοκομείου, καθώς στα περισσότερα τμήματα δεν θα επαρκούν οι εφημερεύοντες ώστε να διασφαλίζεται ασφαλής λειτουργία τους.

2. Δημιουργείται συντονιστική επιτροπή κινητοποίησης από ειδικευμένους γιατρούς που, από την Δευτέρα, θα μεριμνήσει ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ήδη νοσηλευομένων ασθενών.

3. Την Παρασκευή 6/2, κάνουμε στάση εργασίας από τις 10.00 πμ έως το τέλος της βάρδιας και συμμετέχουμε σε διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 12.00

4. Με δεδομένη την ουσιαστική απουσία του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ από όλη την διαδικασία των κινητοποιήσεων και την τωρινή του απραξία, καλούμε όλες τις συνελεύσεις νοσοκομείων και ενώσεων σε διεύρυνση του δικτύου πανελλαδικού συντονισμού που ήδη υπάρχει.

Επιπλέον, στην ΓΣ αποφασίστηκε ομόφωνα: 1. Έκφραση συμπαράστασης στην συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα. Να ζητηθεί από την διοίκηση του νοσοκομείου το κείμενο της σύμβασης με το ιδιωτικό συνεργείο που έχει αναλάβει την καθαριότητα του νοσοκομείου. Οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας διαφωνούμε ριζικά με την εκχώρηση λειτουργιών του νοσοκομείου μας αλλά και ευρύτερα του δημόσιου τομέα σε ιδιωτικά συνεργεία και την, με αυτό τον τρόπο, εισαγωγή δουλεμπορικών εργασιακών σχέσεων στην ελληνική κοινωνία. 2. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την ανήθικη κυβερνητική επίθεση απέναντι στον συνάδελφό μας Αντώνη Μαυρομμάτη που τιμά το νοσοκομείο μας ως μαχόμενος γιατρός, όταν ο τελευταίος, ως πρόεδρος της Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, ανέδειξε σε επιστημονική ημερίδα τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κυβερνητική εγκατάλειψη του χώρου των ΜΕΘ. Αποφασίζουμε να δημοσιοποιούμε σε συνεχή βάση τον αριθμό των ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους στα τμήματα του νοσοκομείου, λόγω ελλείψεως κλινών ΜΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: