Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ, 14/12/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΑΘΗΝΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ 14-12-2009


Συνήλθε σήμερα το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Γιατρών Αθήνας και Πειραιά. από τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης, ΨΝΑ, Αττικό, Σωτηρία, 3-5μελής επιτροπές από τα νοσοκομεία Ερυθρός, 1o IKA, Πατησίων, Γενικό Κρατικό Νίκαιας και γιατροί από το νοσοκομείο Γενικά Κρατικό Αθήνας. Επισημάνθηκαν τα εξής:

1. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και προκλητική στάση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης να ζητήσει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν οι ειδικευόμενοι γιατροί από 3/12/09 για απλήρωτες εφημερίες πολλών μηνών. Δηλώνουμε πως και αυτή η προσπάθεια, όπως και παλαιότερες, ποινικοποίησης του αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών, εκφοβισμού και τρομοκράτησής τους ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Οι αγωνιζόμενοι γιατροί θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας. Απαιτούμε άμεση απόσυρση της προσφυγής της διοίκησης του Παίδων Πεντέλης και την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των ειδικευομένων για πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους.

2. Στα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης, Αττικό, Πατησίων οι ειδικευόμενοι κυρίως έχουν προχωρήσει σε μαζικές επισχέσεις εργασίας διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών, στο ΨΝΑ συνεχίζεται το κλείσιμο της ψυχιατρικής εφημερίας, ενώ τα νοσοκομεία Παμμακάριστος και Αμαλία Φλέμιγκ ανέστειλαν τις επισχέσεις μετά πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων εφημεριών, σε πολλά νοσοκομεία ήδη από τον Ιούλιο 2009, των αναδρομικών των εφημεριών Ιανουαρίου-Αυγούστου 2009 καθώς και τις περικοπές σε δεδουλευμένες εφημερίες και απαιτούμε την άμεση πληρωμή τους.

3. Πρέπει άμεσα να σταματήσει η κωλυσιεργία με τις προσλήψεις των 2000 γιατρών και των 5500 νοσηλευτών που προβλέπονται από το νόμο 3754/09 και δεν έχουν προχωρήσει με διάφορα προσχήματα. Απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση προκήρυξη των 2000 θέσεων γιατρών και των θέσεων 5500 νοσηλευτών που περιγράφει ο νόμος 3754/09. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Υγείας, την ίδια στιγμή που ζητά από τους νοσοκομειακούς γιατρούς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους λόγω της πανδημίας γρίπης, στέλνει εγκύκλιο με την οποία αναστέλλει προσλήψεις γιατρών που εκκρεμούσαν προ της ψήφισης του νόμου 3754/09, αποκαλύπτοντας ότι δεν έχει πραγματική πρόθεση να ενισχύσει το ΕΣΥ με προσωπικό παρά τις ανέξοδες διακηρύξεις.

4. Οι νοσοκομειακοί γιατροί είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε την υλοποίηση των όρων της συλλογικής σύμβασης, η οποία δεν ήταν κυβερνητική παροχή αλλά κατάκτηση χιλιάδων αξιοπρεπών ειδικευόμενων και επιμελητών που αυτοοργανωθήκαμε μέσα από τις νοσοκομειακές μας συνελεύσεις και το Συντονιστικό των συνελεύσεων αυτών. Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς να πάρουν στα χέρια τους την τύχη νέας διαπραγμάτευσης σχετικά με την συλλογική σύμβαση εργασίας μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις τους και το Συντονιστικό των Συνελεύσεων αυτών.

5. Καλούμε σε νέα συνάντηση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων την Παρασκευή 18-12-2009 ώρα 15:30 στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ.

Πληροφορίες για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων στο blog του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ : pagoni.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: