Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

Ειδικευόμενοι Παίδων Πεντέλης 12/12/2009

Ενημερωτικό Σημείωμα 12/12/2009
Ειδικευομένων Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Σύντομο Ιστορικό :

Από τις 03/12/2009 η πλειονότητα των ειδικευομένων ιατρών του ΓΝΠΠ δήλωσε επίσχεση εργασίας από το σύνολο του ιατρικού της έργου (πρωινό ωράριο και εφημερίες) ζητώντας την καταβολή των εφημεριών που εκτελέστηκαν το Δεκέμβρη 2008, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοεμβρίου 2009 και αναδρομικών λόγω αναπροσαρμογής του μισθολογίου. Ως απάντηση, η Διοίκηση του Νοσοκομείου αντί να καλύψει τις υποχρεώσεις της, προέβη σε τακτικές ψυχολογικής βίας (απειλές στους χώρους του Νοσοκομείου, τηλέφωνα στο σπίτι κά) και ολοκλήρωσε δε την «προσπάθεια εξεύρεσης λύσης» με την κατάθεση αγωγής στις 09/12/2009 έναντι 33 ειδικευομένων του Νοσοκομείου.

Στο «σκεπτικό» της αγωγής αναφέρεται :
1. ότι το Δημόσιο είναι «αξιόπιστος και αξιόχρεος εργοδότης». Δυσκολευόμαστε να το αφήσουμε ασχολίαστο, απλά να σημειώσουμε ότι ο «αξιόπιστος» εργοδότης μας , μας οφείλει ακόμα και σήμερα εφημερίες του Δεκεμβρίου του 2008- ήδη κάναμε τα πρώτα γενέθλια...
2. «Στους ειδικευόμενους ιατρούς καταβάλλεται κανονικά ο μηνιαίος μισθός τους που αποσκοπεί στην εξασφάλιση των μέσων διαβίωσής τους και επομένως καμία ζημία και κανένας κίνδυνος βλάβης αυτών υφίσταται». Πέραν του απλού παραλογισμού που δηλώνει αυτή η πρόταση ( σε μετάφραση : « δεν πεινάτε, ακόμα, άρα γιατί να σας πληρώσω τα χρωστούμενα;» ) προκύπτει η ερώτηση :Mε ποιο τρόπο κατάφερε να υπολογίσει η Διοίκηση τις ανάγκες 33 ανθρώπων και να τις βρει καλυμμένες; Προφανώς θεωρεί ότι το κόστος διαβίωσης καλύπτεται άνετα με 1200 ευρώ το μήνα (προ φορολόγησης) και τα χρήματα των εφημεριών χρησιμεύουν για να συντηρήσουν τον έκλυτο βίο στον οποίο οι άσωτοι ειδικευόμενοι έχουν συνηθίσει.
3. «Η βλάβη που υφίσταται το Νοσοκομείο είναι δυσανάλογη καθώς διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του και τίθεται σε κίνδυνο το Δημόσιο συμφέρον σε περίοδο έξαρσης του ιού της νέας γρίπης». Και μόνο αυτό το απόσπασμα χαράσσει νέους ορίζοντες στη λέξη «θράσος»:
Οι ειδικευόμενοι ιατροί είχαν κατ’ επανάληψη και εγγράφως καταθέσει τα προβλήματά τους στη Διοίκηση (Γενικές Συνελεύσεις 17/11, 26/11,01/12/2009). Η απάντηση της Διοίκησης : καμία κίνηση.
Ζητήθηκαν προσλήψεις στις κενές οργανικές θέσεις του ΕΣΥ. Η απάντηση της Διοίκησης : καμία κίνηση.
Ζητήθηκαν νέες θέσεις για ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. . Η απάντηση της Διοίκησης : καμία κίνηση.
Όταν καταφύγαμε στη νόμιμη διεκδίκηση των χρημάτων μας με επίσχεση η απάντηση της Διοίκησης : αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα.

Όσο για το αν τίθεται σε κίνδυνο το Δημόσιο συμφέρον, όπως μας καταλογίζει η Διοίκηση, τότε γιατί :
A.Κανένας Διευθυντής δεν έχει καταγγείλει εγγράφως εώς σήμερα ότι η λειτουργία της Κλινικής ή Τμήματός του είναι επισφαλής;
Β. Δεν ανακλήθηκαν οι κανονικές άδειες προσωπικού (ειδικευμένων και ειδικευόμενων) που δε συμμετείχαν στην επίσχεση;

Αιτήματα

Οι ειδικευόμενοι του ΓΝΠΠ απαιτούμε ένα ουσιαστικό και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά μας: Aξιοπρέπεια.
Την αξιοπρέπεια που πηγάζει από την τήρηση των Νόμων- όλων των Νόμων- είτε αυτοί αναφέρονται στην καταβολή δεδουλευμένων είτε στους στοιχειώδεις ηθικούς νόμους που απαιτούν από τη Διοίκηση να προσφέρουν στους ειδικευόμενούς τους το καλύτερο δυνατό περιβάλλον εργασίας χωρίς απειλές και διώξεις.

Ως νέοι εργαζόμενοι αρνούμαστε να υποχωρήσουμε σε τακτικές και νοοτροπίες που προσβάλλουν εμάς, αλλά και τον κλάδο. Δε δεχόμαστε μαθήματα ηθικής από ανθρώπους που δεν είναι συνεπείς στις δικές τους υποχρεώσεις Αυτοί είναι οι άνθρωποι που μας εγκαλούν στην Τάξη. Λυπόμαστε για αυτούς-θα παραμείνουμε «άτακτοι».

Δηλώνουμε επίσης ότι αφού η Διοίκηση του Νοσοκομείου επιμένει σε επίλυση των οικονομικών διαφορών μας μέσω δικαστηρίων , θα επιδιώξουμε πλέον την πληρωμή μας και με δικαστικά μέσα. Κρίνουμε ότι επιβάλλεται ο άμεσος οικονομικός έλεγχος του συνόλου των δοσοληψιών του Νοσοκομείου από τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου.

Αντί επιλόγου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους του Νοσοκομείου μας που μας στηρίζουν, άλλων νοσοκομείων , του Συντονιστικού και των παρατάξεων της ΟΕΝΓΕ που στέκονται ηθικά και πρακτικά στο πλευρό μας.

« Κάθε ταξίδι είναι πιο όμορφο όταν έχεις φίλους δίπλα».

Οι Ειδικευόμενοι του Γ.Ν.Παίδων Πεντέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: