Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΙΣ 11/03/10

Οι ιατροί του Γ.Ν Έδεσσας καταγγέλλουν την προκλητική παραβίαση από μέρους της κυβέρνησης της συλλογικής σύμβασης που υπέγραψαν οι νοσοκομειακοί ιατροί με την πολιτεία, καθώς και του ίδιου του νόμου 3754/09. Η εξαγγελθείσα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης με πρόσχημα την οικονομική κρίση μειώνει άμεσα κατά 30% τουλάχιστον τις αποδοχές των νοσοκομειακών ιατρών (12% περικοπή των επιδομάτων, 30% περικοπή στα δώρα εορτών και αδείας, κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών). Επιπρόσθετα γίνεται περικοπή του κονδυλίου εφημεριών (20-30% σε σχέση με το αναγκαίο) που θίγει πλην των αποδοχών των ιατρών πρώτα και κύρια την ασφάλεια των ασθενών. Οι νοσοκομειακοί ιατροί κατέκτησαν με τους αγώνες τους μόλις πρόσφατα μισθολογικές αυξήσεις τις πρώτες μετά από μια 10ετία και παρόλα αυτά παραμένουν από τους πιο κακοπληρωμένους ιατρούς της Ε.Ε. Οι νοσοκομειακοί ιατροί δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ούτε μισό ευρώ σε κανένα Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου, Αλμούνια, Τρισέ. Αν το κράτος έχει ελλείμματα να τα ζητήσει από αυτούς που τα δημιούργησαν. Οι νοσοκομειακοί ιατροί δεν πρόκειται να αποδεχτούν παραβίαση της συλλογικής τους σύμβασης και του ν.3754/09 που θα θίγει τις ήδη πενιχρές τους αποδοχές.

Απαιτούμε:

1. Άμεση απόσυρση του προγράμματος σταθερότητας – σύνθλιψης των εργαζομένων.
2. Καμμία περικοπή μισθών – επιδομάτων – δώρων.
3. Καμμία αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των εφημεριών.
4. Κονδύλια για εφημερίες που να καλύπτουν ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης.
5. Άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών.
6. Πλήρη εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Αποφασίζουμε:

1. Με βάση το γεγονός ότι η κυβέρνηση μονομερώς και αυθαίρετα παραβιάζει την κλαδική συμφωνία και το ν.3754/09, δε δεσμευόμαστε για την υπέρβαση του ωραρίου όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Καταθέτουμε για το Μάρτιο προγράμματα εφημεριών με 4 ενεργείς εφημερίες ανά ιατρό, με πλήρη σύνθεση σύμφωνα με τα ισχύοντα για την ασφάλεια των ασθενών, ως την ημέρα του μήνα που το πρόγραμμα επαρκεί. Τονίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για ότι ήθελε προκύψει.
2. Έναρξη επίσχεσης από Τρίτη 16/03/10 μέχρι καταβολής όλων των δεδουλευμένων του 2008 και του 2009, κατά την οποία στο νοσοκομείο θα βρίσκονται μόνο οι εφημερεύοντες και θα αντιμετωπίζουν μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Ζητούμε εκ των προτέρων την κατανόηση αλλά και τη συμπαράσταση των κατοίκων του νομού στο δίκαιο αγώνα μας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: