Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ Σήμερα βγήκε δελτίο τύπου από το Υπουργείο Υγείας σύμφωνα με το οποίο θα πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εφημεριών Ιανουαρίου –Φεβρουαρίου 2010.Το ίδιο δελτίο τύπου εξακολουθεί να μιλά για ΄΄εξορθολογισμό΄΄ των εφημεριών που ,σύμφωνα με την εμπειρία των μαχόμενων γιατρών που εφημερεύουν (και όχι των τεχνοκρατών του υπουργείου) στα νοσοκομεία,είναι έγκλημα κατά της υγείας του λαού και μάλιστα των φτωχότερων στρωμάτων που πλήττονται από το πρόγραμμα σταθερότητας της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Κι αυτό γιατί ο εξορθολογισμός που διατείνονται θα πλήξει την ασφαλή εφημέρευση,που είναι ότι έχει απομείνει( όσο έχει απομείνει)στο ΕΣΥ,και εξυπηρετεί τις στοιιχειώδεις και επείγουσες ανάγκες όλων ,φτωχών , ανέργων, ανασφάλιστων ,μεταναστών.Σε συνδυασμό με την καταβαράθρωση του εισοδήματος των γιατρών και λοιπών υγειονομικών και την αλόγιστη μείωση των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων χωρίς να θίγονται οι φαρμακευτικές και οι εταιρίες ιατρικών υλικών το ΕΣΥ θα οδηγηθεί σε κατάρρευση .Αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης.Πιθανή πλήρης αποπληρωμή των δεδουλευμένων είναι νίκη των αγωνιζόμενων γιατρών , ρωγμή στο πρόγραμμα σταθερότητας και μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους για το πως κερδίζουν οι αγώνες.Καλούμε τις νοσοκομειακές συνελεύσεις σε:
-Σκλήρυνση των επισχέσεων με πλήρη αποχώρηση των ειδικευόμενων όπου το αποφασίζουν και από τις εφημερίες,μέχρι την πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

-Κινητοποιήσεις ενάντια σε κάθε περικοπή των προγραμμάτων εφημερίας του απριλίου:καταλήψεις –παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις και στα ταμεία των νοσοκομείων-κλείσιμο δρόμων κ.λπ.

-Αγώνα διαρκείας για την πλήρη υλοποίηση της συλλογικής σύμβασης-άμεση πρόσληψη των 2000+2500 γιατρών στο ΕΣΥ.

-Αγώνα διαρκείας για την πλήρη υλοποίηση της συλλογικής σύμβασης-καμιά περικοπή-άμεση πρόσληψη των 2000+2500 γιατρών στο ΕΣΥ.

-προετοιμασία αγώνων διαρκείας για ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας και της επερχόμενης διάλυσης του ασφαλιστικού και των νέων μέτρων.

-συντονισμό με τους υπόλοιπους υγειονομικούς με κοινές συνελεύσεις αλλά και με όλους τους εργαζόμενους.

-συμμετοχή στην πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων Τρίτη 30-3-2010 6μμ Προπύλαια

Καταγγέλουμε τους ‘’συναδέλφους΄΄ που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν γιατρούς που αγωνίζονται για τα αυτονόητα και συλλέγουμε στοιχεία για να προβούμε σε ονομαστικές καταγγελίες.

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2010

Συνελεύσεις:Νίκαιας,Γενικού Κρατικού Αθήνας,Ιπποκράτειου,ΨΝΑ,Ερυθρού,Αττικού,Νίμιτς,Παίδων Πεντέλης,Ελπίς,Σωτηρία,Παίδων Αγία Σοφία,ειδικευόμενοι Ευαγγελισμού,ειδικευόμενοι Ασκληπιείου Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: