Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Απόφαση γενικής συνέλευσης Ερυθρού 10/11

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Ιατρών ΕΡΥΘΡΟΥ

10/11/08

Η Γενική Συνέλευση ιατρών ΝΕΕΣ τονίζει ότι είναι πανθομολογούμενο το συμπέρασμα πως ό,τι έχει κερδηθεί κερδήθηκε από τους ίδιους τους γιατρούς, από τις συνελεύσεις τους. Οι ίδιοι οι γιατροί μπορούν να διασφαλίσουν ότι μέχρι τώρα κέρδισαν και να διεκδικήσουν παραπάνω συνεχίζοντας τον αγώνα. Η χρεωκοπία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας είναι δεδομένη και οι «αποφάσεις» της δεν πρέπει να θεωρούνται δεσμευτικές για κανέναν.

Η συνάντηση της Τετάρτης 12/11/08 μεταξύ του Υπουργού Υγείας και της Διαπραγματευτικής Ομάδας απαιτούμε να είναι πραγματικά διαπραγματευτικής φύσης και όχι <<τεχνικής>> και αυτό θα το διασφαλίσουμε με την συνέχιση της κινητοποίησης μας

Η απόφαση που πήρε το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ κατά πλειοψηφία ήταν απαράδεκτη από κάθε άποψη.

· ήταν συντεχνιακή, αφού το μόνο ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση της στήριξης του υπό κατάρρευση δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας θα ήταν η ύπαρξη ασφαλιστικής δικλείδας για τις προσλήψεις του 2009. Η μη ύπαρξη τέτοιας ασφαλιστικής δικλείδας στην υπό υπογραφή συλλογική
σύμβαση (η πρόταση του Υπουργού επικαλείται "τεχνικούς λόγους" για την ανυπαρξία ολόκληρου του αντίστοιχου κονδυλίου στον προϋπολογισμό του 2009 και το μεταθέτει ως υπόσχεση πλέον, στον προϋπολογισμό του 2010) μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι περιβόητες προσλήψεις, θα αποτελέσουν για
πολλοστή φορά
μια υπόσχεση που δεν θα πραγματοποιηθεί. Η απόφαση λοιπόν του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, αποτελεί ματαίωση όποιας ελπίδας και προοπτικής για τους νεότερους συναδέλφους και το ίδιο το γηράσκον ΕΣΥ, πλήρη απαξίωση των συναδέλφων, που θα συνεχίσουν να εξοντώνονται με προγράμματα 8, 12, 15, ακόμα και 30 εφημεριών το μήνα, αλλά και πλήρη απαξίωση της προσδοκίας των πολιτών για υψηλής ποιότητας δημόσια περίθαλψη.

· ήταν αντιδημοκρατική, γιατί προκήρυξε μονομερώς και από τα πάνω την αναστολή των κινητοποιήσεων χωρίς πρώτα να ακουστεί η γνώμη των συνελεύσεων νοσοκομείων και ενώσεων. Καταγγέλλεται η στάση όσων μελών του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ που, χωρίς τέτοια εξουσιοδότηση δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί συμφώνησαν με το υπουργείο, και η στάση όσων μελών του ΓΣ με τη σιωπή τους κατέστησαν συνένοχοι των προηγουμένων.

· ήταν λάθος επί της ουσίας, γιατί η τελευταία πρόταση του υπουργείου έπρεπε να μην γίνει αποδεκτή προς υπογραφή. Καμμία πρόταση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, εκτός εάν:

Α. Κατοχυρώνει ότι και οι 2000 προσλήψεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009 στα τμήματα που πραγματικά τις χρειάζονται, ώστε από την 1-7-09 και μετά να μην υπάρχει κανένας γιατρός στη χώρα (ειδικός ή ειδικευόμενος) που να αναγκάζεται να κάνει πάνω από 7 εφημερίες τον μήνα. Περιέχει ρητή δέσμευση ότι οι υπόλοιπες προσλήψεις που χρειάζεται να γίνουν ώστε να γίνει πραγματικότητα η 1 εφημερία/εβδομάδα θα γίνουν εντός του 2010, και ρήτρα όπου θα αναφέρεται ότι η μη υλοποίηση των προσλήψεων αίρει την ισχύ της κλαδικής σύμβασης.

Β. Κατοχυρώνει ότι καμία από αυτές τις προσλήψεις δεν θα αφορά θέση επικουρικού, αλλά όλες οι νέες προσλήψεις ειδικευμένων θα αφορούν οργανικές θέσεις επιμελητών Β΄.

Γ. Εμπεριέχει περαιτέρω μισθολογικές αυξήσεις, όσο το δυνατόν πιο κοντά στα αιτήματα του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ. Η κίνηση τουΥπουργείου να προσθέσει 50 Ευρώ στο νοσοκομειακό επίδομα των ειδικευόμενων δείχνει ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω αυξήσεων, ιδιαίτερα για τις χαμηλότερες βαθμίδες.

Δ. Κατοχύρωση της άμεσης υλοποίησης του «πολυδιευθυντικού» σύμφωνα με τις αποφάσεις του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ (διαδικασία αξιολόγησης για ατομική εξέλιξη όλων των σημερινών αναπληρωτών μέσα στο 2009 με προοπτική την πλήρη κατάργηση της μεταβατικής βαθμίδας του αναπληρωτή, ώστε στο μέλλον η ατομική εξέλιξη να γίνεται κατευθείαν από τον βαθμό του Α΄ σε αυτόν του διευθυντή – εκλογή του συντονιστή με δημοκρατική διαδικασία).

Αποφασίζουμε ότι:

=Δεν αναστέλλουμε την κινητοποίηση που έχουμε εξαγγείλει. Καλούμε τους Διευθυντές των τμημάτων και την Διοίκηση του Νοσοκομείου να ενημερώσουν το Υπουργείο Υγείας για την έλλειψη εφημερευόντων στο Νοσοκομείο . Το Υπουργείο Υγείας είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την μη επίλυση του προβλήματος μέχρι σήμερα.

=Σε περίπτωση που διοικητικός προιστάμενος τοποθετήσει τα ονόματά μας σε προγράμματα εφημεριών, παρά την ενυπόγραφη άρνησή μας να εργαστούμε πέραν του νόμιμου χρόνου εργασίας, τονίζουμε κάτι τέτοιο επισύει ποινικές, αστικές και οικονομικές κυρώσεις για τον διατάξαντα, θα καταθέσουμε έγγραφες αναφορές (είναι είδη έτοιμες από τους νομικούς συμβούλους του Συντονιστικού).

=Αύριο 11/10/2008 προχωράμε σε αποχή από όλες τις τακτικές ιατρικές πράξεις. Θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση στο αμφιθέατρο και στην συνέχεια θα διανέμουμε ενημερωτικό έντυπο στους ασθενείς και στους συνοδούς τους.

=Την ΤΕΤΑΡΤΗ 12/11/08 συμμετέχουμε στη στάση εργασίας (από 9.00π.μ.) και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 10.00, , που είναι η ώρα κατά την οποία θα συναντηθεί η διαπραγματευτική ομάδα με τον Υπουργό Υγείας.

Νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 13/11/08

Δεν υπάρχουν σχόλια: