Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008

Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του συντονιστικού γενικών συνελεύσεων γιατρών νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά

Δευτέρα 10/11/2008, μετά και τις σημερινές μαζικές νοσοκομειακές συνελεύσεις.

Όσον αφορά τη συλλογική σύμβαση ΟΕΝΓΕ – υπουργείου Υγείας και με αιχμή την αναγκαιότητα συγκεκριμένης δέσμευσης από το υπουργείο για:
Τις προσλήψεις (κατοχύρωση ότι και οι 2000 προσλήψεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009 στα τμήματα που πραγματικά τις χρειάζονται, ώστε από την 1-7-09 και μετά να μην υπάρχει κανένας γιατρός στη χώρα -ειδικός ή ειδικευόμενος- που να αναγκάζεται να κάνει πάνω από 7 εφημερίες τον μήνα και επίσης κατοχύρωση ότι καμία από αυτές τις προσλήψεις δεν θα αφορά θέση επικουρικού, αλλά όλες οι νέες προσλήψεις ειδικευμένων θα αφορούν οργανικές θέσεις επιμελητών Β΄).
Την εξέλιξη (κατοχύρωση της άμεσης υλοποίησης του «πολυδιευθυντικού» σύμφωνα με τις αποφάσεις του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ -διαδικασία αξιολόγησης για ατομική εξέλιξη όλων των σημερινών αναπληρωτών μέσα στο 2009 με προοπτική την πλήρη κατάργηση της μεταβατικής βαθμίδας του αναπληρωτή, ώστε στο μέλλον η ατομική εξέλιξη να γίνεται κατευθείαν από τον βαθμό του Α΄ σε αυτόν του διευθυντή – εκλογή του συντονιστή με δημοκρατική διαδικασία).
Το μισθολογικό των χαμηλότερων βαθμίδων (περαιτέρω μισθολογικές αυξήσεις, όσο το δυνατόν πιο κοντά στα αιτήματα του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ).
Ζητάμε η συνάντηση διαπραγματευτικής ομάδας της ΟΕΝΓΕ – υπουργείου Υγείας που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 12/11/2008 να έχει ουσιαστικό χαρακτήρα, ώστε το υπουργείο Υγείας να δώσει τις παραπάνω δεσμεύσεις.
Για το λόγο αυτό οι κινητοποιήσεις των νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά που συμμετέχουν στο συντονιστικό συνεχίζονται τουλάχιστον ως και την Τετάρτη 12/11/2008. Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς Αθήνας και Πειραιά σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας της Τετάρτης 12/11 και σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 10:00πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: