Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Γιατρών Γ.Ν. Νίκαιας, 11/2/2009

1. Επαναβεβαιώνουμε τις εκτιμήσεις της χθεσινής γενικής συνέλευσης:

Καταγγέλλουμε τον πρωτοφανή εμπαιγμό από μέρους της κυβέρνησης σε βάρος ολόκληρου του κλάδου των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας. Συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας, οι συναρμόδιοι Υπουργοί και συνολικά η κυβέρνηση αρνήθηκαν να τηρήσουν την από 2/12/2008 υπογραφή τους στην κλαδική σύμβαση με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και κατέθεσαν προς κύρωση στη βουλή νομοσχέδιο ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ στα σημεία των μισθολογικών αυξήσεων, αλλά και στα σημεία που αφορούν τις προσλήψεις και δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης μετά ένα έτος. Το θέμα δεν είναι «κλαδικό» με την στενή έννοια, αλλά αφορά ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ. Επίσης είναι θέμα τεράστιας πολιτικής και ηθικής βαρύτητας, γιατί αποτελεί δείγμα κολοσσιαίας ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ από μέρους της κυβέρνησης.

- Απαιτούμε μέχρι τη ψήφιση του νόμου στην ολομέλεια της βουλής ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ όπως ακριβώς προέβλεπε η κλαδική συμφωνία, στο κείμενο της οποίας το μελάνι της υπογραφής του κ. Αβραμόπουλου δεν έχει ακόμα προλάβει καλά-καλά να στεγνώσει.

2. Καταγγέλλουμε τη διαδικασία ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ που αναγκάστηκε να εφαρμόσει από σήμερα η κυβέρνηση προς τους εφημερεύοντες γιατρούς του νοσοκομείου μας μετά την άρνησή μας να υπερβούμε τα όρια των 2 και 4 εφημεριών ανά μήνα για ειδικούς και ειδικευόμενους αντίστοιχα. Η άρνησή μας αυτή αποτελεί αυτονόητο δικαίωμά μας από τη στιγμή που η κυβέρνηση μονομερώς παραβίασε την κλαδική σύμβαση που είχε συνυπογράψει (2-12-08). Προχωράμε σύμφωνα με τις οδηγίες των νομικών μας συμβούλων σε ομαδικές δικαστικές αγωγές.

3. Καλούμε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη πανελλαδική απεργία Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου. Επίσης καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς Αθήνας –Πειραιά να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Παρασκευή 13/2, ώρα 11:30 πμ στο Υπουργείο Υγείας.

4. Από αύριο το πρωί ενημερώνουμε με κάθε τρόπο όλους τους πολίτες ότι πλέον ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, την κοινωνική πλειοψηφία να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του αγώνα για ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΙΣΟΤΙΜΗ, ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ με υγειονομικούς λειτουργούς που θα δουλεύουν με αξιοπρεπείς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: