Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΕΕΣ 9/2/2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΕΕΣ 9/2/2009

Οι ιατροί του ΝΕΕΣ στη Γενική Συνέλευση 9/2/2009 αποφάσισαν :

•Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή απέχει πολύ όχι μόνο από τις ανάγκες μας και του Ε.Σ.Υ., αλλά και από αυτά τα οποία είχε εγγράφως δεσμευτεί ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας κ Δ. Αβραμόπουλος στο κείμενο –συλλογική σύμβαση- που υπέγραψε την 1/12/2009. Το νομοσχέδιο που τελικά κατέβηκε υπολείπεται σε προσλήψεις (ιατρών και νοσηλευτών), αυξήσεις, αλλά και του δικαιώματος ετήσιας διαπραγμάτευσης. Εν ολίγοις το νομοσχέδιο που προτάθηκε στη βουλή είναι άλλο από αυτό που έχουμε συμφωνήσει και οποιοσδήποτε δεν το βλέπει υποτιμάει την νοημοσύνη μας. Ως εκτούτου εμμένουμε στην απόφαση της προηγούμενης γενικής συνέλευσης (βλ απόφαση 30/1/2009) σύμφωνα με την οποία καταθέσαμε νόμιμα προγράμματα με δύο εφημερίες ανά ειδικό και 4 ανά ειδικευόμενο εως ότου κατατεθεί το κείμενο -συλλογική σύμβαση- που υπέγραψε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας. Επαναλαμβάνουμε πως την ευθύνη για τις συνέπειες από την απλή τήρηση της νομοθεσίας από εμάς, βαραίνει το Υπουργείο Υγείας και μόνο αυτό.
•Καταγγέλλουμε ως αναξιόπιστο τον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος δεν τίμησε την υπογραφή που έθεσε στην Κλαδική Συμφωνία που υπέγραψε με την ΟΕΝΓΕ και ο οποίος κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο με περιεχόμενο άλλο από τα συμφωνηθέντα!
•Η εφαρμογή των νόμιμων προγραμμάτων εφημέρευσης για τους ιατρούς και η αδράνεια του υπουργείου να επιλύσει το πρόβλημα έχουν οδηγήσει στο να μην υπάρχουν σήμερα επιμελητές ακτινολόγοι να εφημερεύσουν για τη Γενική Εφημερία του ΝΕΕΣ. Η λειτουργία του νοσοκομείου σε μέρα γενικής εφημερίας χωρίς επιμελητές ακτινολόγους κρίνεται τουλάχιστον επισφαλής και η Γ Συνέλευση προτείνει –αφού δεν πάρθηκαν μέχρι τώρα τα απαραίτητα μέτρα- ο Ερυθρός Σταυρός να βγει από τη Γενική Εφημερία .
•Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει σύντομα να προχωρήσει στην κατάθεση της συλλογικής σύμβασης γιατί από τις επόμενες ημέρες θα κρίνεται επισφαλής και η εσωτερική λειτουργία του νοσοκομείου, αφού όλο και περισσότερα τμήματα θα αδυνατούν να λειτουργήσουν με την εφαρμογή της νομοθεσίας.
•Συμμετοχή στην απεργία που προκύρυξε η ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη 12/9 και Παρασκευή 13/9, καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή, 11:00.
•Μαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας στις 10/2/2009 στην Επιστημονική Επιτροπή και 11/2/2009 στη Διοίκηση του νοσοκομείου.
•Συμμετοχή στο Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά
•Ανοιχτή Συντονιστική επιτροπή που θα αναλάβει την υλοποίηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: