Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΑ 9/2/09

Συνήλθε σήμερα, 9/2/2009, το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων ΙατρώνΑθήνας και Πειραιά.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι των γενικών συνελεύσεων απότα νοσοκομεία: Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Ερυθρός, 401 Σ.Ν, Παίδων «ΑγίαΣοφία», Κρατικό Αθήνας, Λαϊκό, Αττικόν, Ασκληπιείο Βούλας καθώς καιιατροί από τα νοσοκομεία Λοιμωδών, 1ο ΙΚΑ, Αγ. Όλγα, ΨΝΑ.

Το Συντονιστικό ΓΣ:
Θεωρεί ότι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή απέχει πολύ, όχι μόνο από τις πραγματικές ανάγκες του Ε.Σ.Υ. και των νοσοκομειακώνιατρών αλλά και από αυτά για τα οποία είχε εγγράφως δεσμευτεί ο Υπουργός Υγείας κ Δ. Αβραμόπουλος στην κλαδική συμφωνία που ο ίδιος υπέγραψε την 1/12/2008 με την ΟΕΝΓΕ. Θεωρούμε ότι το Υπουργείο Υγείας αναίρεσε μονομερώς την κλαδική συμφωνία και κατά συνέπεια αυτή δεν είναι δεσμευτική για μας.

2. Καταγγέλλουμε για αναξιοπιστία το Υπ. Υγείας και την κυβέρνηση πουδεν τιμούν την υπογραφή τους καταθέτοντας στη βουλή νομοσχέδιο μεπεριεχόμενο άλλο από τα συμφωνηθέντα.

3. Εφαρμόζουμε τα νόμιμα προγράμματα εφημέρευσης με δύο εφημερίες ανά ειδικό και 4 ανά ειδικευόμενο μέχρις ότου κατατεθεί το αρχικώς συμφωνημένο και υπογεγραμμένο κείμενο στη βουλή. Το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα πρέπει σύντομα να προχωρήσουνστην κατάθεση της συλλογικής συμφωνίας καθώς από τις επόμενες ημέρες θα κρίνεται επισφαλής η λειτουργία των νοσοκομείων. Επαναλαμβάνουμε πως η ευθύνη για τις συνέπειες από την τήρηση απόεμάς της κείμενης νομοθεσίας βαραίνει αποκλειστικά το Υπ.Υγείας καιμόνο αυτό.

4. Συμμετέχουμε στην απεργία που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη 12/9 και την Παρασκευή 13/9, καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τοΥπουργείο Υγείας την Παρασκευή, 11:00.

5. Καλούμε τις γενικές συνελεύσεις να αποφασίσουν, παράλληλα, για πολύμορφες κινητοποιήσεις (κλείσιμο ταμείων, κλείσιμο εξωτερικώνιατρείων κλπ) και να μετέχουν σε ενημέρωση των ασθενών και των πολιτών για την αναξιοπιστία της κυβέρνησης και του υπουργείου καθώς και γιατον δίκαιο αγώνα μας για ένα καλύτερο Ε.Σ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: