Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Απόφαση γενικής συνέλευσης 1ου ΙΚΑ 6/11/08

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΠ

1ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ

 

 

Η Γενική Συνέλευση των ιατρών ΕΣΥ του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ που πραγματοποιήθηκε σήμερα 6/11/08 συζήτησε τη νέα βελτιωμένη πρόταση του Υπουργείου Υγείας και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

H σημερινή πρόταση του Υπουργού Υγείας για υπογραφή κλαδικής σύμβασης εξακολουθεί να είναι πίσω τόσο από τα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών (όπως διατυπώθηκαν στο έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ) όσο και από τις ανάγκες του ελληνικού λαού για δωρεάν, δημόσια, ισότιμη και σύγχρονη περίθαλψη. Εκτιμά όμως ότι κάθε ευρώ που κερδίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην παρούσα συγκυρία οφείλεται αποκλειστικά στους ίδιους, στους αγώνες τους, στις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων, στο νέο νοσοκομειακό κίνημα που γεννιέται από τα κάτω με αμεσοδημοκρατικούς όρους.

Ο αγώνας μας γίνεται για την προοπτική του δημόσιου, δωρεάν συστήματος υγείας. Για το μέλλον της ψυχής του που είναι το ανθρώπινό του δυναμικό, οι γιατροί που ζουν από το μισθό τους, οι νέοι ειδικευόμενοι που είναι η ελπίδα για το μέλλον του. Αδιαπραγμάτευτο για μας είναι η κατοχύρωση από τώρα με συγκεκριμένους όρους στην κλαδική σύμβαση της επαγγελματικής επιστημονικής προοπτικής αυτής της γενιάς μέσα στο δημόσιο σύστημα, σε χιλιάδες νέες οργανικές θέσεις επιμελητών και όχι «επικουρικών ομήρων». Αδιαπραγμάτευτη για μας είναι η δέσμευση από τώρα για πρακτικά και όχι θεωρητικά μέτρα κατάργησης της εργασιακής υπερεξόντωσης.  Για αυτό καμία υπογραφή δεν πρέπει να μπει πουθενά κι από κανέναν στις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο, αν δεν κατοχυρώνεται:

Η πραγματική επιτάχυνση της διαδικασίας κρίσης και πρόσληψης των νέων επιμελητών Β΄ μέσα σε το πολύ 60 μέρες από την ημερομηνία της προκήρυξης από νέα τοπικά συμβούλια κρίσης. Δεσμευτικοί όροι για την πραγματικά αξιοκρατική λειτουργία των συμβουλίων κρίσης.

  Η κατοχύρωση ως απαράβατου όρου συγκεκριμένης ημερομηνίας (μέσα στους πρώτους μήνες ισχύος της σύμβασης) πέραν της οποίας κανένας γιατρός (ειδικός ή ειδικευόμενος) σε όλη τη χώρα να μην εξαναγκάζεται να κάνει πάνω από 7 εφημερίες μηνιαίως. Έτσι θα υπάρχει πραγματική και όχι θεωρητική ασφαλιστική δικλείδα ότι οι προσλήψεις θα γίνουν πραγματικά και εκεί που υπάρχει πραγματικά ανάγκη. Σε διαφορετική περίπτωση η σύμβαση θα λύεται αυτοδίκαια.

Η κατοχύρωση ότι πραγματικά θα γίνουν 2000 προσλήψεις και μάλιστα πριν τους τελευταίους μήνες του 2009 και απόρριψη της παραπλανητικής τακτικής του υπουργείου Υγείας για μετάθεση του κόστους τους από τον προϋπολογισμό του 2009 σε αυτόν του 2010 δήθεν για «τεχνικούς λόγους».

Κανένα συνδικαλιστικό όργανο, ούτε το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ δεν πρέπει να λάβει ούτε καταρχήν απόφαση αν πρώτα δε συζητήσουν οι συνελεύσεις σε όλη τη χώρα.
- Με την παραπάνω λογική δεν προχωράμε σε καμία αναστολή των κινητοποιήσεων όπως έχουν εξαγγελθεί με τα προγράμματα των εφημεριών κλπ,.

 

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ : ΜΙΣΘΟΥΣ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΩΡΑΡΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: