Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Απόφαση γενικής συνέλευσης Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Γ.Γεννηματάς"

ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

«Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

 

Προς

  1. Τη Διοίκηση του Νοσοκομείου
  2. Τη Διεύθυνση της Ιατρικής Υπηρεσίας
  3. Τη Διοίκηση της 1ηςΥΠΕ
  4. Τούς Διευθυντές Ιατρικών Τμημάτων
  5. Προς το Υπουργείο Υγείας

 

 

Σήμερα 29 Οκτώβρη στο ανατολικό αμφιθέατρο του νοσ/μείου μας έγινε από τους ιατρούς η μαζικότερη γενική συνέλευση των τελευταίων ετών. Η απόφαση της συνέλευσης αυτής , σχεδόν ομόφωνη (με 2 ψήφους κατά) εναρμονισμένη με το  κλίμα των ημερών και τις κινητοποιήσεις στα νος/μεία ΝΕΕΣ (ΕΡΥΘΡΟΣ), Νίκαιας, Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Θριάσιο , Αγία Όλγα, ΝΝΘΑ (ΣΩΤΗΡΙΑ), ΑΤΤΙΚΟΝ, Σισμανόγλειο, Παίδων Πεντέλης, Λοιμωδών, Δρομοκαϊτειο, Ελπίς, 1ο ΙΚΑ, Πατησίων επαναλαμβάνει την απόφαση της συνέλευσης της 22 Οκτώβη και αναλυτικότερα.

 

  1. Οι εφημερίες του ιατρικού προσωπικού μηνών και Οκτωβρίου 2008 προγραμματίσθηκαν ή και εκτελέστηκαν από τους ιατρούς «καλή τη πίστη» σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας (κατόπιν σχετικών εγγράφων περί αναστολής ισχύος των ΠΔ περί 48ώρου – 56ώρου τόσο για το Α΄ όσο και για το Β΄ εξάμηνο του 2008) αφού τα προγράμματα εγκρίθηκαν από τα αρμόδια όργανα και πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση της 14ης ΓΣΟ του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ως εκ τούτου θα θεωρούνται δεδουλευμένες  και η παραμικρή καθυστέρηση καταβολής των σχετικών υπερωριακών αποζημιώσεων χωρίς καμία περαιτέρω διαδικασία (π.χ. υπογραφές από ιατρούς περί συναίνεσης υπέρβασης ωραρίου κ.λ.π) θα σημαίνει αυτόματα την έναρξη επίσχεσης εργασίας από τους ιατρούς σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία.
  2. Μετά  και τη δημοσιοποίηση της απόφασης της 14ης ΓΣΟ του Ελεγκτικού Συνεδρίου (26/6/08) και εάν κατά τις διαπραγματεύσεις με την ΟΕΝΓΕ δεν υπάρξει ειλικρινής προσπάθειας  από μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης-κλαδικής συμφωνίας των Νοσοκομειακών Ιατρών που θα αίρει τις σε βάρους τους σοβαρές αδικίες και που θα εναρμονίζεται, όσο το δυνατόν περισσότερο ,με τις αποφάσεις του τελευταίου έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ στις 7 Ιουνίου 2008 (1. 1600€ βασικός μισθός για τον ειδικευόμενο και προσαρμογή ανά βαθμίδα 2. τη στελέχωση του Ε.Σ.Υ με προσλήψεις 5000  νέων ιατρών ειδικευμένων –επιμελητών Β-  και ειδικευόμενων με κατανομή , κατά τις υπάρχουσες ανάγκες , υποστελεχωμένων τμημάτων  3.Πενθήμερο-6ωρο-1 εφημερία άνα εβδομάδα  άνα γιατρό. 4. Αυτόματη εξέλιξη όλων των αναπληρωτών Δ/ντων σε Διευθυντές κ.λ.π. ) τότε για το μήνα Νοέμβριο 2008 θα κατατεθούν προγράμματα εφημεριών με 2 εφημερίες για κάθε ειδικευμένο και 4 για κάθε ειδικευόμενο. Δε θα γίνει καμία περικοπή στην ασφαλή σύνθεση εφημερίας κάθε ημέρας, αλλά το πρόγραμμα θα καταρτιστεί ως την ημέρα που θα επαρκέσει ο προβλεπόμενος αριθμός των εφημεριών ανά ιατρό .  Για την αυτονόητα προκύπτουσα αναστολή της λειτουργίας του Νοσοκομείου , όποτε αυτή συμβεί, η ευθύνη θα βαρύνει εξ΄ ολοκλήρου την πολιτεία.Τα προγράμματα εφημεριών θα συνεχίσουν να κατατίθενται με τον ίδιο τρόπο   
  3. Καλούμε  σε νέα γενική Συνέλευση στις 6 Νοέμβρη  2008 και ημέρα Πέμπτη .

 

Η απόφαση αυτή κατοχυρώνει τους ιατρούς, που επιθυμούν να την εφαρμόσουν, καθώς κανείς δεν μπορεί να τους διατάξει ή να τους καταναγκάσει για το αντίθετο

 

 

Οι Ιατροί του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τους Νομικούς Συμβούλους τους  θα επεξεργαστούν όλες τις νομικές ενέργειες για τα παραπάνω αναγραφόμενα και ρητώς δηλούμενα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: