Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Απόφαση γενικής συνέλευσης γιατρών Αττικόν 3/11

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»    3-11-2008


                  Η Γενική Συνέλευση Γιατρών που έλαβε χώρα σήμερα  3-11-2008 επαναβεβαίωσε ομόφωνα  τις προηγούμενες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων Γιατρών σχετικά με το ζήτημα  των εφημεριών:

 

1. Για τις ήδη δεδουλευμένες εφημερίες μας δεν θα υπογράψουμε οποιοδήποτε έγγραφο μας παρουσιαστεί ως αναγκαίο προαπαιτούμενο για να πληρωθούμε (π.χ. υπογραφές από ιατρούς περί συναίνεσης υπέρβασης ωραρίου κλπ), και η συνεχιζόμενη μη καταβολή των εφημεριών των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2008 συνεπάγεται τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των ιατρών με επίσχεση εργασίας και άλλες μορφές κινητοποιήσεων, όπως ανακοινώνονται από την Γενική Συνέλευση όλων των Εργαζομένων.

 

2. Για τον μήνα Νοέμβριο 2008, κατατίθενται προγράμματα εφημεριών με 2 εφημερίες για κάθε ειδικό και 4 για κάθε ειδικευόμενο. Δεν θα γίνει καμία περικοπή στην ασφαλή σύνθεση εφημερίας κάθε ημέρας, αλλά το πρόγραμμα θα καταρτιστεί ως την ημέρα που θα επαρκέσει ο προβλεπόμενος αριθμός των εφημεριών ανά ιατρό. Η πλήρης και αποκλειστική ευθύνη για το τι θα γίνει από κει και πέρα βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της κυβέρνησης, η οποία οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην υπογραφή κλαδικής συμφωνίας σύμφωνα με τους όρους που έχει θέσει το έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ (7-6-08).

 

3. Απορρίπτουμε την πρόταση του Υπ. Υγείας (22/10/08) προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

 

4. Επιμένουμε στην ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων που τέθηκαν από το έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ (7-6-08), δηλαδή αυξήσεις των τακτικών αποδοχών στα 1600 ευρώ για τον ειδικευόμενο και αντίστοιχη κλιμάκωση στις παραπάνω βαθμίδες, πρωινό τακτικό ωράριο 6ωρο- 5ήμερο-30ωρο και το πολύ 1 εφημερία την εβδομάδα για όλους τους γιατρούς και 5.000 νέες προσλήψεις γιατρών, με βάση τα οποία διεκδικούμε συλλογική σύμβαση εργασίας.

 

5. Η Γενική Συνέλευση συμμετέχει στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ και απαιτεί από τη διαπραγματευτική ομάδα της ΟΕΝΓΕ να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία με το Υπ. Υγείας, αν δεν τεθεί πρώτα η πρόταση υπό την κρίση των νοσοκομειακών συνελεύσεων.

 

6. Η γενική συνέλευση εξουσιοδοτεί την πενταμελή επιτροπή της ΕΙΝΑΠ να προβεί, εφόσον χρειαστεί, σε κατάθεση προειδοποιητικής δήλωσης – αναφοράς προς όλους τους αρμόδιους όπου θα επισημαίνονται συγκεκριμένα, τόσο οι αστικές ευθύνες σε περίπτωση εντολής για υπέρβαση ωραρίου πριν την υπογραφή κλαδικής σύμβασης, όσο και οι ποινικές ευθύνες λόγω έκθεσης ασθενών σε κίνδυνο σε περιπτώσεις κατάθεσης προγραμμάτων με μειωμένη σύνθεση. Θα δώσουμε σχετικές έγγραφες νομικές οδηγίες σε όλους τους θιγόμενους ιατρούς.

Η Γενική Συνέλευση Γιατρών  του ΠΓΝ «Αττικόν»

Δεν υπάρχουν σχόλια: