Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Απόφαση γενικής συνέλευσης ειδικευόμενων γιατρών "Πολυκλινικής" 23/10/08

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν. «ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» ΑΘΗΝΩΝ 23/10/2008

Μετά και τη δημοσιοποίηση της απόφασης της 14ης ΓΣΟ του Ελεγκτικού Συνεδρίου (26/6/08), και εάν μέσα στον μήνα Οκτώβριο 2008 δεν υπάρξει ειλικρινής προσπάθεια από μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τους νοσοκομειακούς γιατρούς που θα αίρει τις σε βάρος τους σοβαρές αδικίες και που θα εναρμονίζεται με τις αποφάσεις του τελευταίου έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ (7/6/08), τότε για τον μήνα Νοέμβριο 2008 θα κατατεθούν προγράμματα εφημεριών με 2 εφημερίες για κάθε ειδικό και 4 για κάθε ειδικευόμενο. Δεν θα γίνει καμία περικοπή στην ασφαλή σύνθεση εφημερίας κάθε ημέρας. Για την αυτονοήτως προκύπτουσα αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου, η ευθύνη θα βαρύνει εξ ολοκλήρου την πολιτεία.

Οι ιατροί του νοσοκομείου σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους τους θα επεξεργαστούν όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για τα παραπάνω αναγραφόμενα και ρητώς δηλούμενα.

Αποφασίζουμε:

1. Tην επίδοση της απόφασης της γενικής συνέλευσης στον διοικητή του νοσοκομείου την Παρασκευή 24/10/2008 και ζητάμε την επίσημη θέση της διοίκησης εγγράφως πάνω στα θέματα τα οποία ανακύπτουν από την απόφαση της 14ης ΓΣΟ του Ελεγκτικού Συνεδρίου (26/6/08) και ζητούν επίλυση.

2. την κοινοποίηση της απόφασης σε όλες τις κλινικές και τα τμήματα του νοσοκομείου.

3. Δεν συμφωνούμε με την κατάθεση και υπογραφή κανενός προγράμματος εφημεριών για τον μήνα Νοέμβριο το οποίο αντιβαίνει τους όρους που προβλέπονται από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, τις αποφάσεις του τελευταίου έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ (7/6/08) και την ισχύουσα νομοθεσία (πάνω από 4 εφημερίες το μήνα για κάθε ειδικευόμενο κλπ[.)

4. Αρνούμαστε να υπογράψουμε ατομικές δηλώσεις που συμφωνούν με την υπέρβαση του 56ώρου για τους ειδικευόμενους γιατρούς.

5. Συμμετέχουμε στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ –ΠΕΙΡΑΙΑ

6. Συγκροτούμε συντονιστική επιτροπή με 3 εκπροσώπους από τις κλινικές και τα τμήματα του νοσοκομείου για την ενημέρωση και υλοποίηση των αποφάσεων της συνέλευσης.

7. Νέα Συνέλευση ιατρών Γ.Ν «ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» την Πέμπτη 30/10/08 ώρα 12.00. στο αμφιθέατρο. Θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ με στόχο την ενημέρωση και το συντονισμό των κινήσεων μας με τα άλλα νοσοκομεία.

ΑΘΗΝΑ 23/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: