Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Απόφαση γενικής συνέλευσης ΓΝ Αθηνών "Γ. Γεννηματάς"

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

«Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»


Προς

  1. Τη Διοίκηση του Νοσοκομείου
  2. Τη Διεύθυνση της Ιατρικής Υπηρεσίας
  3. Τη Διοίκηση της 1ηςΥΠΕ
  4. Τούς Διευθυντές Ιατρικών Τμημάτων
  5. Προς το Υπουργείο Υγείας

Οι παρακάτω υπογράφοντες ιατροί του Νοσοκομείου μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008 δηλώνουμε ρητά και ανεπιφύλακτα προς κάθε αρμόδιο τα εξής:

  1. Οι εφημερίες του ιατρικού προσωπικού μηνών και Οκτωβρίου 2008 προγραμματίσθηκαν ή και εκτελέστηκαν από τους ιατρούς «καλή τη πίστη» σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας (κατόπιν σχετικών εγγράφων περί αναστολής ισχύος των ΠΔ περί 48ώρου – 56ώρου τόσο για το Α΄ όσο και για το Β΄ εξάμηνο του 2008) αφού τα προγράμματα εγκρίθηκαν από τα αρμόδια όργανα και πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση της 14ης ΓΣΟ του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ως εκ τούτου θα θεωρούνται δεδουλευμένες και η παραμικρή καθυστέρηση καταβολής των σχετικών υπερωριακών αποζημιώσεων χωρίς καμία περαιτέρω διαδικασία (π.χ. υπογραφές από ιατρούς περί συναίνεσης υπέρβασης ωραρίου κ.λ.π) θα σημαίνει αυτόματα την έναρξη επίσχεσης εργασίας από τους ιατρούς σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία.
  2. Μετά και τη δημοσιοποίηση της απόφασης της 14ης ΓΣΟ του Ελεγκτικού Συνεδρίου (26/6/08) και εάν μέσα στον μήνα Οκτώβριο 2008 δεν υπάρξει ειλικρινής προσπάθειας από μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την μισθολογική αναβάθμιση των Νοσοκομειακών Ιατρών που θα αίρει τις σε βάρους τους σοβαρές αδικίες και που θα εναρμονίζεται με τις αποφάσεις του τελευταίου έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ στις 7 Ιουνίου 2008 (1. 1600€ βασικός μισθός για τον ειδικευόμενο και προσαρμογή ανά βαθμίδα 2. τη στελέχωση του Ε.Σ.Υ με προσλήψεις νέων ιατρών ειδικευμένων –επιμελητών Β- και ειδικευόμενων 3. εφαρμογή 4 εφημεριών ανά ειδικευμένο και τεσσάρων ανά ειδικευόμενο κατά μήνα) τότε για το μήνα Νοέμβριο 2008 θα κατατεθούν προγράμματα εφημεριών με 2 εφημερίες για κάθε ειδικευμένο και 4 για κάθε ειδικευόμενο. Δε θα γίνει καμμία περικοπή στην ασφαλή σύνθεση εφημερίας κάθε ημέρας, αλλά το πρόγραμμα θα καταρτιστεί ως την ημέρα που θα επαρκέσει ο προβλεπόμενος αριθμός των εφημεριών ανά ιατρό ( π.χ. ως και 10 Νοεμβρίου 2008) . Για την αυτονόητα προκύπτουσα αναστολή της λειτουργίας του Νοσοκομείου από την επομένη π.χ. 11 Νοεμβρίου 2008 στην περίπτωση αυτή, η ευθύνη θα βαρύνει εξ΄ ολοκλήρου την πολιτεία.
  3. Καλούμε σε νέα γενική Συνέλευση στις 29 Οκτωβρίου 2008.

Οι Ιατροί του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τους Νομικούς Συμβούλους τους θα επεξεργαστούν όλες τις νομικές ενέργειες για τα παραπάνω αναγραφόμενα και ρητώς δηλούμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: