Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Απόφαση γενικής συνέλευσης γιατρών Ρεθύμνου 10/4/2008

10/04/2008
Συνεχίζεται η επίσχεση-άρνηση των γιατρών να εφημερεύσουν πέραν των νομίμων ορίων- ομαδική υποβολή παραιτήσεων από το ΕΣΥ(ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ( Ρέθυμνο 10/4/2008)

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας – άρνηση των γιατρών να εφημερεύσουν πέραν των νομίμων ορίων – ομαδική υποβολή παραιτήσεων από το ΕΣΥ

Μετά από 1 μήνα επίσχεσης εργασίας η κατάσταση στα περισσότερα Νοσοκομεία και Κ.Υ. της χώρας έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Οι γιατροί είναι ακόμα απλήρωτοι για τις εφημερίες του Ιανουαρίου , οι Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής παρά την «τροπολογία Αβραμόπουλου» και οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά αναληθείς . Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε τη δυνατότητα ούτε το χρόνο καταβολής των δεδουλευμένων μας.

Είχαμε από την αρχή τονίσει ότι το πρόβλημα των απλήρωτων εφημεριών αναδεικνύει το συνολικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα το ΕΣΥ και η δημόσια περίθαλψη . Είναι αποτέλεσμα της προκλητικής ολιγωρίας και ανευθυνότητας με την οποία το Υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει την υποχρέωση εφαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας και των κοινοτικών οδηγιών για το ωράριο εργασίας των γιατρών. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εδώ και 2 χρόνια κοροϊδεύει τους γιατρούς και την κοινωνία και δεν αντιμετωπίζει οριστικά , μέσω των αναγκαίων προσλήψεων ιατρικού προσωπικού , το μείζον πρόβλημα της αλλαγής του σημερινού παράνομου και εξοντωτικού συστήματος εφημερίας.

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών αποφάσισε :

1. Συνεχίζουμε ενωμένοι την επίσχεση εργασίας μέχρι να διασφαλιστεί η άμεση καταβολή των οφειλομένων.

2. Δηλώνουμε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι αρνούμαστε να εφημερεύσουμε πέραν των ορίων που προβλέπουν τα ΠΔ ( 48ώρες τη βδομάδα οι ειδικευμένοι γιατροί και 56 ώρες οι ειδικευόμενοι) γιατί α) δεν διασφαλίζεται η πληρωμή της εργασίας μας και β) έχουμε υπερβεί τις αντοχές μας .

3. Σε ένδειξη καθολικής διαμαρτυρίας και αγανάκτησης για την αντιμετώπιση που έχουμε από την Πολιτεία , είμαστε διατεθειμένοι να καταθέσουμε ομαδικά τις παραιτήσεις μας από το ΕΣΥ .

Προειδοποιούμε τη Διοίκηση , τη ΔΥΠΕ , το Υπουργείο ότι δεν μπορούμε πλέον να εγγυηθούμε την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και ότι η περίθαλψη στο Νομό μας τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο.

Καθιστούμε το Υπουργείο Υγείας και τα αρμόδια όργανα διοίκησης του ΕΣΥ αποκλειστικά υπεύθυνουςγια την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα και για τις δυσάρεστες εξελίξεις που εγκυμονούνται.

Δυστυχώς δεν έχουμε άλλα περιθώρια αντοχής και ανοχής. Δεν διεκδικούμε απλώς να πληρωθούμε . Διεκδικούμε πάνω απ’ όλα την αξιοπρέπεια μας αλλά και το δικαίωμα κάθε πολίτη του τόπου μας σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας , σε ένα σύγχρονο Νοσοκομείο με επάρκεια ανθρώπινου δυναμικού και μέσων , με γιατρούς που εργάζονται κάτω από ανθρώπινες συνθήκες , που εκπαιδεύονται και αμείβονται σωστά για να είναι σε θέση να προσφέρουν αξιόπιστη περίθαλψη .

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: