Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Απόφαση γενικής συνέλευσης ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου 5/4/2008

05/04/2008
Συνέχιση της επίσχεσης εργασίας με αποχή των ειδικευόμενων από την εφημερία – σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης το Νοσοκομείο». (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ( Ρέθυμνο 4/4/2008)

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. του Ρεθύμνου αποφάσισε τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων . Παρά το ότι κλείνουν 4 εβδομάδες από την έναρξη των κινητοποιήσεων των γιατρών , μέχρι σήμερα δεν προέκυψε καμιά συγκεκριμένη δέσμευση ούτε για τη δυνατότητα ούτε για τον χρόνο πληρωμής των εφημεριών Ιανουαρίου , που αποτελούν και το «κρίσιμο σημείο» λόγω της γνωστής εκκρεμότητας στη εφαρμογή των ΠΔ για το ωράριο εργασίας των γιατρών.

Είχαμε από την αρχή τονίσει ότι το πρόβλημα των απλήρωτων εφημεριών αναδεικνύει το συνολικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα το ΕΣΥ και η δημόσια περίθαλψη . Τα επαρχιακά Νοσοκομεία και τα Κ.Υ. έχουν εγκαταλειφθεί στη τύχη τους , με τμήματα που συνεχώς αποδυναμώνονται λόγω ελλείψεων προσωπικού , με ανεπαρκείς υποδομές και υποχρηματοδότηση, με ελάχιστους γιατρούς , κουρασμένους , απογοητευμένους και αγανακτισμένους από την αδιαφορία της Πολιτείας και τη χρόνια κοροϊδία των Υπουργών Υγείας.

Σ’αυτό το περιβάλλον απαξίωσης του ΕΣΥ και των λειτουργών του , η εμφάνιση προβλημάτων ακόμα και για το αυτονόητο , δηλαδή την έγκαιρη και απρόσκοπτη αμοιβή της υπερωριακής εργασίας που με τόσο κόπο και ευθύνη προσφέρουμε , αποτελεί τη «σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι» . Συνεχίζουμε ενωμένοι την επίσχεση εργασίας μέχρι να διασφαλιστεί η άμεση καταβολή των οφειλομένων.

Στηρίζουμε την απόφαση των ειδικευόμενων γιατρών να απέχουν από τη Δευτέρα 7/4 και από τα καθήκοντα της εφημερίας .

Προειδοποιούμε τη Διοίκηση , τη ΔΥΠΕ , το Υπουργείο αλλά και τους πολίτες ότι από τη Δευτέρα και μετά το Νοσοκομείο θα βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεν μπορούμε με τους μισούς εφημερεύοντες να εγγυηθούμε την ασφαλή λειτουργία του . Η περίθαλψη στο Νομό μας τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο.

Καθιστούμε το Υπουργείο Υγείας και τα αρμόδια όργανα διοίκησης του ΕΣΥ αποκλειστικά υπεύθυνους για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα και για τις δυσάρεστες εξελίξεις που μπορούν να επέλθουν.

Δυστυχώς δεν έχουμε άλλα περιθώρια ανοχής. Δεν θέλουμε απλώς να πληρωθούμε . Διεκδικούμε πάνω απ’ όλα την αξιοπρέπεια τη δική μας αλλά και των ασθενών που έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα κάθε πολίτη του τόπου μας σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας , σε ένα σύγχρονο Νοσοκομείο με επάρκεια ανθρώπινου δυναμικού και μέσων , με γιατρούς που εργάζονται κάτω από ανθρώπινες συνθήκες , που εκπαιδεύονται και αμείβονται σωστά για να είναι σε θέση να προσφέρουν αξιόπιστη περίθαλψη .

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: