Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Απόφαση γενικής συνέλευσης ένωσης γιατρών Αχαϊας 10/4/2008

Ανακοίνωση Απόφασης Γ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α. (10/4/2008)










ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

Ε. Ι. Ν. Α.

Τηλ: 2610 – 999 212 * Κιν: 6977 – 457 328 * Fax: 2610 – 993 949

WWW: http://www.eina.gr * Email: cgian@med.upatras.gr


Αρ. Πρωτ: 33/10-4-2008

Πάτρα, 10 Απριλίου 2008


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς:

  • Τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών




Ανακοίνωση Απόφασης Γ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.


Συνεχίζουμε τον αγώνα. Δε γινόμαστε «δηλωσίες», δεν υποχωρούμε!


  1. Η καθυστέρηση και η επαπειλούμενη ματαίωση πληρωμής δεδουλευμένων εφημεριών χρησιμοποιείται προκλητικά από το Υπ Υγείας για να περάσει μια συμφωνία -κοροϊδία διαιώνισης της σήψης και της παρακμής στο ΕΣΥ.
  2. Το Υπ Υγείας παραβιάζει συστηματικά κάθε όριο εργασίας υποχρεώνοντας βασικά τους ειδικευόμενους να δουλεύουν πάνω από 80 ώρες τη βδομάδα με 4 ευρώ την ώρα, χωρίς εκπαίδευση και χωρίς προοπτική ένταξης τους στο σύστημα. Τελευταία φτάσαμε στο εξωφρενικό σημείο να απειλείται η μη πληρωμή αυτών των εφημεριών με απόλυτη ευθύνη του Υπ Υγείας. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα μας ζητήσουν δηλώσεις «συναίνεσης» στα άθλια ωράρια για να πληρωθούμε.
  3. Ακόμη χειρότερα το Υπουργείο επιχειρεί να αποσπάσει συναίνεση διαμέσω μιας απαράδεκτης «συλλογικής σύμβασης» που η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ πραξικοπηματικά είναι έτοιμη να υπογράψει προδίδοντας τους ειδικευόμενους και την πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών που θέλουν να ζουν αξιοπρεπώς από το μισθό τους. Παγώνει τους μισθούς και ενισχύει το φακελάκι και την προμήθεια, δεν εξασφαλίζει προσλήψεις και με επιδοματική λογική οδηγεί σε εξαντλητικά ωράρια.
  4. Το κύμα των επισχέσεων δεν απαιτεί μόνο την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων χωρίς κανένα όρο. Είναι και η απόδειξη πως οι γιατροί που βγάζουν τη δουλειά στο ΕΣΥ χωρίς να θησαυρίζουν από τους αρρώστους βγήκαν στους δρόμους να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.
  5. Να επιστραφεί ως απαράδεκτη η πρόταση Αβραμόπουλου των 10 σημείων. Να διακοπεί κάθε διάλογος με βάση την πρόταση του Υπουργείου. Να παλέψουμε για μια νέα σύμβαση επανίδρυσης του ΕΣΥ.


Παλεύουμε για:


  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων χωρίς καμία προϋπόθεση.
  • Βασικό μισθό ειδικευομένου 1600 ευρώ
  • Μείωση των ωρών εργασίας-πενθήμερο πρωινό εξάωρο και μία εφημερία τη βδομάδα χωρίς ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας. Ρεπό μετά από κάθε εφημερία. Αμοιβή της εφημερίας σαν υπερωρία.
  • Μαζικές προσλήψεις μονίμων επιμελητών με εγγραφή στον προϋπολογισμό.
  • Όχι στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταργηθεί ο θεσμός του επικουρικού γιατρού.


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


  • Ξεκινάμε πάλι επίσχεση εργασίας στα νοσοκομεία της Αχαΐας από Δευτέρα 14 Απρίλη 2008.


  • Από 1η Μαίου οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν συναινούν στην υπέρβαση του μέγιστου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας και υλοποιούμε την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για 48ωρο-56ωρο μέγιστης εβδομαδιαίας εργασίας.


  • Συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 11/4/2008 στο Υπουργείο Υγείας.



Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος


Τερζής Στάθης

Ο Γραμματέας


Γιαννάκενας Κων/νος


Δεν υπάρχουν σχόλια: