Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Απόφαση γενικής συνέλευσης νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ 8/4/2008

08/04/2008
Επίσχεση από 11 Απριλίου(ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΧΕΠΑ)

Από την Τρίτη 1/4/08 οι Νοσοκομειακοί γιατροί - ειδικευόμενοι και ειδικοί - του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας, όπως και στα περισσότερα Νοσοκομεία της πόλης μας.

Προχωρήσαμε στις κινητοποιήσεις αυτές διότι είμαστε απλήρωτοι για τις εφημερίες μας εδώ και μήνες αδυνατώντας να επιβιώσουμε οικονομικά. Οι βασικοί μισθοί του ΕΣΥ ήταν και παραμένουν εξευτελιστικοί με μηνιαίες αποδοχές περί τα 1000 ευρώ για τη μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών. Δουλεύουμε πάνω από 80 ώρες τη βδομάδα συμπληρώνοντας αυτό τον απαράδεκτο βασικό μισθό με την προκλητική αμοιβή των 3,5 ευρώ την ώρα κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

Όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούμε συνεχώς από τα ΜΜΕ τις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργείου Υγείας ότι τα προβλήματά μας έχουν επιλυθεί.

Αρνούμαστε να επιβιώσουμε με τον τρόπο που κάποιοι έμμεσα μας υποδεικνύουν θησαυρίζοντας από το ΕΣΥ με την ανοχή και την έμμεση προτροπή του Υπουργείου Υγείας, δηλαδή με τα φακελάκια και τις προμήθειες.

Οι απλήρωτες εφημερίες, αλλά και γενικότερα οι προθέσεις της κυβέρνησης μέσω του Υπουργείου Υγείας και της δήθεν «νέας πρότασης» του κ. Αβραμόπουλου για τους Νοσοκομειακούς γιατρούς, διαιωνίζουν το αδιέξοδο παγιώνοντας τέτοιες πρακτικές και οδηγούν σε ολοκληρωτική παρακμή του ΕΣΥ.

Ο αξιοπρεπής μισθός, η μείωση των ωρών εργασίας, η ουσιαστική εκπαίδευση των νέων γιατρών και η ανανέωση του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών μπορούν να οδηγήσουν σε ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα περίθαλψης με δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για όλους τους πολίτες.

Βασική προϋπόθεση είναι η έκτακτη και γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ παράλληλα με την πάταξη της παραοικονομίας και της επίσημης διαφυγής τεράστιων κεφαλαίων από τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων κατευθείαν στον ιδιωτικό τομέα.

Ζητούμε συγγνώμη από τους ασθενείς για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών μας.

Ευελπιστούμε στην κατανόησή τους ζητώντας την ενεργό συμπαράστασή τους.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΓΝΘ «ΑΧΕΠΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: