Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Απόφαση γενικών συνελεύσεων νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου 3/4/2008

03/04/2008
Συνέχιση των επισχέσεων(ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

Στις 2/4/08 πραγματοποιήθηκαν στα δυο νοσοκομεία του νομού μας μαζικές συνελεύσεις των ιατρών κατά τις οποίες ομόφωνα αποφασίστηκαν η συνέχιση της επίσχεσης εργασίας λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων εφημεριών των 3 τελευταίων μηνών . Πιο συγκεκριμένα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο συνεχίζεται η αποχή των ειδικευομένων από τις εφημερίες που είχε ξεκινήσει στις 31/3/08 ενώ στο Πανεπιστημιακό οι ειδικευόμενοι θα απέχουν και αυτοί μαζικά από τις εφημερίες από ημέρα Πέμπτη 3/4/08.

Επειδή οι κινητοποιήσεις αυτές καθιστούν επισφαλή την εφημέρευση των νοσοκομείων καλούμε το υπουργείο υγείας να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα των 3 προηγουμένων μηνών και να σταματήσει ν’ αντιμετωπίζει τον χώρο της Υγείας με αυτήν την εγκληματική προχειρότητα και αδιαφορία. Οι ιατροί έχουν φτάσει τα όρια των βιολογικών τους αντοχών δουλεύοντας 80-100 ώρες την εβδομάδα με πενιχρές αποδοχές (940 ευρώ ο μισθός του ειδικευόμενου , 4-6 ευρώ η ώρα στην εφημερία) απλήρωτοι, χωρίς ρεπό κατά παράβαση κάθε έννοιας κοινοτικού και εθνικού δικαίου θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την σωματική και ψυχική υγεία όχι μόνο την δικιά τους αλλά και των ασθενών που εξουθενωμένοι καλούνται να περιθάλψουν.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να προσέρχονται στα νοσοκομεία μόνο για τα άκρως επείγοντα περιστατικά και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών υγείας που παρέχουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Ζητάμε την κατανόηση και την στήριξή σας σ’ έναν αγώνα που δεν αφορά μόνο τη δική μας επιβίωση αλλά και αυτή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Παλεύουμε για το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας δικιάς μας που σημαίνει αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης για τους ασθενείς.

Ζητάμε προσλήψεις και προστασία του δημόσιου, καθολικού, δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ .Λέμε όχι στην εμπορευματοποίηση και στη λογική της αγοράς στο χώρο της Υγείας είτε αυτή εκφράζεται με τις ΣΔΙΤ(Συμπράξεις Ιδιωτικού-Δημοσίου Τομέα),τη λειτουργία απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία, είτε με το φακελάκι και τις οποιουδήποτε τύπου συναλλαγές.

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΏΝ Ε.Σ.Υ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: