Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Απόφαση γενικής συνέλευσης νοσοκομείου Αττικόν 2/4/2008

02/04/2008
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις(ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΤΤΙΚΟΝ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» 2-4-2008

Στην Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα σήμερα την 2-4-2008, κατόπιν ενημέρωσης για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την καταβολή των εφημεριών Δεκεμβρίου 2007, αποφασίσαμε και ψηφίσαμε τα κάτωθι:

1. Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών μας Ιανουαρίου & Φεβρουαρίου 2008, καθώς και άμεση υλοποίηση της δέσμευσης της Διοίκησης του Νοσοκομείου για καταβολή των εφημεριών του έτους 2007 που περικόπηκαν. Επίσης απαιτούμε την πραγματοποίηση της δέσμευσης της Διοίκησης του Νοσοκομείου για τακτική και έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών μας στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα. Για το σκοπό αυτό προχωρούμε σε:

o Συνέχιση της επίσχεσης εργασίας των ιατρών με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου κατά το τακτικό πρωινό ωράριο (ειδικευόμενοι, επικουρικοί, λέκτορες, μη μόνιμοι επίκουροι καθηγητές) και στάσης εργασίας των ιατρών με σύμβαση δημοσίου δικαίου (γιατροί του ΕΣΥ, μόνιμοι επίκουροι, αναπληρωτές και τακτικοί καθηγητές).

o Αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων από την Τετάρτη 3/4/2008 και παράσταση διαμαρτυρίας στην γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων στις 10 το πρωί.

o Αναστολή των εξιτηρίων.

o Σε περίπτωση μη καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2008 εντός 2 εβδομάδων προειδοποιούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι θα επεκτείνουμε την επίσχεση των γιατρών με σχέση ιδιωτικού δικαίου και κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

Τα αιτήματα για αξιοπρεπή αμοιβή και τα ασφαλιστικά δικαιώματα αποτελούν κυρίαρχα και διαρκή αιτήματά μας.

2. Είμαστε αντίθετοι στην ενοποίηση του ΤΣΑΥ με τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία. Διεκδικούμε ίσες εισφορές και ίδια ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για παλιούς και νέους ασφαλισμένους. Να καταργηθούν οι απαράδεκτοι αντιασφαλιστικοί νόμοι του Σιούφα και Ρέππα.

3. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την πρόταση για Συλλογική Σύμβαση εργασίας που κατέθεσε προς την ΟΕΝΓΕ το Υπουργείο Υγείας στις 16-01-2008 και 21-02-2008 Διεκδικούμε:

· αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης για την υγεία

· προσλήψεις σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις του ΕΣΥ

· βασικό μισθό 1600 ευρώ για τον ειδικευόμενο και με ανάλογη αύξηση σε όλες τις βαθμίδες

· ανθρώπινο ωράριο εργασίας 6ωρο-5ημερο-30ωρο με 1 ενεργό εφημερία την εβδομάδα

Η Γενική Συνέλευση Γιατρών του ΠΓΝ «Αττικόν»

Δεν υπάρχουν σχόλια: